Petre Ramona este eleva care a reuși o performanță uluitoare! A obținut locul al doilea la Olimpiada Națională de Limbi Romanice – limba italiană, desfășurată la Târgu Jiu, în perioada 26-30 aprilie 2022.

Eleva nu studiază limba italiană la școală

Elevă în clasa a XII-a B, Ramona nu studiază limba italiană la școală. Cu toate acestea, ea a participat la Olimpiadă și a reușit să își facă părinții și profesorii mândri. Dedicarea și perseverența ei au fost principalele elemente pe care Ramona le-a avut în asul din mânecă.

„Experiența Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice de la Târgu Jiu a fost unică. Am avut ocazia să întâlnesc mulți oameni frumoși, ocazie ce ne-a arătat faptul că avem multe lucruri în comun, centrul de greutate fiind reprezentat de limba italiană. Am avut de învățat multe lucruri de la persoanele pe care le-am întâlnit cu această ocazie. Domnii profesori care au făcut parte din comisie au fost foarte deschiși la idei noi și opinii. Am legat multe prietenii și regret că nu pot repeta această experiență extraordinară, cel puțin, nu momentan. Orașul Târgu Jiu mi-a rămas în suflet, fiind un oraș superb, cu oameni primitori. Pe această cale, doresc să le mulțumesc doamnei profesor Angela Doicescu și domnului diriginte, Mădălin Roșioru,” a spus eleva.

Foarte multe rezultate bune la Olimpiade

Anul acesta, elevii din România au obținut rezultate. De asemenea, și profesorii au fost foarte implicați în activitățile elevilor. Se pare că și din ce în ce mai mulți elevi își doresc să rămână în țară și nu mai vor să o părăsească.

Tot în această perioadă, performanțe uluitoare au obținut și trei elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la Olimpiada Națională de Engleză.

Dar, pe de altă parte, avem și statul care pune frână tuturor și nu le oferă elevilor condiții bune nici măcar la Olimpiade. A fost un întreg scandal privind Olimpiadele organizate, deoarece elevii au fost cazați în mai multe cămine efectiv distruse.

CITEȘTE ȘI – Reacția unui profesor și ales local după batjocura de la Olimpiada Naţională de Limba Engleză de la Piteşti

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.