Treizeci și patru de persoane au fost ucise, dintre care 22 de copii, într-un schimb de focuri de armă în masă la o creșă dintr-o provincie din nord-estul Thailandei, a anunțat poliția.

Atac în Thailanda la o creșă

Atacatorul este un fost polițist care și-a ucis soția și copilul înainte de a se împușca mortal, notează The Guardian.

Aproximativ 30 de copii se aflau în centru când atacatorul a intrat în clădire la ora 12.30 (5.30, ora Regatului Unit), în timp ce copiii dormeau, au declarat poliția și oficialii locali. Unele dintre victime aveau doar doi ani.

Jidapa Boonsom, un oficial districtual, a declarat pentru Reuters că atacatorul a împușcat mai întâi patru sau cinci membri ai personalului, inclusiv o profesoară care era însărcinată în opt luni. “La început, oamenii au crezut că erau focuri de artificii”, a adăugat ea.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arătau cearceafuri care acopereau corpurile copiilor care zăceau în bălți de sânge în centrul din orașul Uthai Sawan, în provincia nord-estică Nong Bua Lamphu.

Era înarmat cu o pușcă de vânătoare

Poliția locală a declarat că atacatorul era înarmat cu o pușcă de vânătoare, un pistol și un cuțit și că a fugit de la locul faptei cu un vehicul. Cotidianul Daily News a relatat că, după ce a fugit, atacatorul s-a întors la locuința sa și s-a sinucis împreună cu soția și copilul său.

Chakkraphat Wichitvaidya, superintendentul secției de poliție din Na Klang, a declarat pentru Thai Rath TV că atacatorul fusese eliberat din poliție anul trecut.

Premierul Prayuth Chan-ocha a declarat într-un comunicat pe Facebook că a transmis cele mai profunde condoleanțe familiilor și celor răniți. “I-am ordonat șefului poliției să meargă imediat în zonă și tuturor agențiilor aferente să îi ajute de urgență pe toți cei afectați”, a spus el.

Rata de posesie a armelor de foc în Thailanda este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, însă cifrele oficiale nu includ numărul uriaș de arme ilegale, multe dintre acestea fiind aduse de-a lungul anilor peste granițele poroase de la vecinii aflați în conflict.

Împușcăturile în masă în Thailanda sunt rare, dar în 2020 un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit alte 57 într-un atac violent care s-a extins în patru locații.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.