Chiar dacă pandemida de COVID a dispărut și aproape nimeni nu mai vorbește despre asta, se pare că în Brașov lucrurile stau altfel.

La Brașov nu a dispărut pandemia

Autoritățile din Brașov sunt precaute și iau în calcul apariția valului 7. Așadar, miercuri, 5 octombrie, pe platforma electronică de achiziţii publice s-a publicat anunțul unei licitații care are ca scop achiziționarea de măști de protecție pentru copii, profesori din școlile aferente, notează bzb.ro.

Valorea totală a contractului este de 3.990.136 lei (fără TVA), iar banii se pare că vin de la Uniunea Europeană.

Potrivit anunțului respectiv, se vor achiziționa în jur de 9.466.330 de măşti, dintre care 3.108.750 pentru copiii sau elevii din clasele 0-IV şi 6.357.580 pentru elevii din clasele V-XII, personal didactic şi nedidactic

Achiziția se va face „în vederea respectării măsurilor de prudenţă şi control pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor cauzate de virusul SARS-Cov-2. Furnizarea produselor se va face eşalonat, în funcţie de necesităţile, autorităţii contractante”.

Companiile care sunt interesate de contractul respectiv ar trebui să livreze măști de unică folosinţă conforme, pe bază de comandă, în maximum 30 de zile de la lansarea comenzilor.

Un elev din Gorj a rămas repetent, deoarece nu a știut să se conecteze la tabletă în timpul pandemiei

Pandemia a pus multe piedici în învățământul românesc și cred că nimeni nu-și mai dorește să mai treacă prin ce a trecut. Majoritatea elevilor din mediul rural, chiar dacă au primit tablete, nu știau să le folosească.

A fost și cazul unui elev din Gorj care a rămas corigent din această cauză.

Din păcate, băiatul a fost nevoit să repete clasa a V-a, pentru că nu a participat la orele online din cauza faptului că nu a știut să folosească tableta. Nici profesorii, și nici colegii nu l-au ajutat. Părinții s-au adresat instanței judecătorești.

Un elev din Târgu Jiu a rămas repetent, la 3 discipline școlare, ”limba română”, ”limba engleză” și ”matematică”, dar instanța a anulat decizia luată de profesori de a-l lăsa pe elev repetent.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.