Elevii din orașul Buhuși ar putea rămâne fără transport! Microbuzul școlar a fost pus sub sechestru de un executor judecătoresc.

Microbuz școlar, pus sub sechestru

Vasile Zaharia, primarul orașului Buhuși, susține că cei vinovați pentru această situație jenantă sunt consilierii Pro România – PNL – PMP. Se pare că aceștia nu au aprobat o rectificare bugetară pentru a plăti salariile unu fost angajat, pentru care există și o Hotărâre Judecătorească.

„Microbuzul școlar IVECO BC86CSO, folosit pentru transportul elevilor la școală, a fost pus sub sechestru de un executor judecătoresc, alături de autoturismul Dacia Duster cu nr. BC35CLB. Mâine, 4 octombrie, suntem obligați să predăm certificatele de înmatriculare și alte documentele originale. Acest lucru se datorează EXCLUSIV refuzului consilierilor locali Pro România, PNL și PMP, de a aproba o rectificare bugetară pentru plata unor drepturi salariale ale unui fost angajat, drepturi câștigate în instanță, existând Hotărâre Judecătorească în acest sens. Opoziția Pro România – PNL – PMP, majoritară Consiliul Local Buhuși, condusă de fostul primar Turcea, a refuzat, în ședințele din 12.08 și 25.08, practic, punerea în aplicare a unei Hotărâri Judecătorești definitive”, a scris edilul pe pagina personală de Facebook.

Elevii, afectați de jocurile politice

Bineînțeles, cum se întâmplă peste tot în România, elevii sunt la mjiloc din cauza jocurilor politice a unor. Aceștia sunt în mare pericol și s-ar putea să nu mai aibă cu ce ajunge la școală. Primarul a transmis că va iniția o nouă rectificare bugetară. De altfel, Vasile Zaharia a revenit cu alte precizări, susținând că a închiriat un microbuz pentru transportul elevilor până la ridicarea sechestrului.

„Pentru deblocarea temporară a situației, am închiriat un microbuz pentru transportul elevilor către școli. Începând de joi și până la anularea sechestrului, copiii din partea de jos a orașului vor merge la școală după programul cunoscut deja”, a precizat edilul.

Din păcate, elevii cad din nou în plasă jocurilor politice din România. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de lucruri. Probabil de aceea și sistemul de învățământ de la noi din țară este atât de jos și nu se va putea rezolva ceva prea curând.

Probabil cu numirea noului Minsitru al Educației, Ligia Deca, se va schimba ceva în țara asta.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.