Radu Scutelnicu, Cătălina Georgescu și Rareș Băilă sunt cei trei elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu care au reușit să obțină rezultate extraordinare la Olimpiada Națională de Engleză la Pitești. Concursul s-a desfășurat în perioada 17 – 21 aprilie.

Victoria Șerban, profesoara de limba engleză de la Colegiul din Sibiu spune că este foarte mândră de elevii săi mai ales în felul în care s-au mobilizat după doi ani de pandemie, potrivit TurnulSfatului.

Elevii cu care se mândrește orașul Sibiu

Radu Scutelnicu este elev în clasa a XII-a, Rareș Băilă este elev în clasa a XI-a și Cătălina Georgescu este elevă în clasa a X-a, la profilul bilingv. Cei trei s-au întors de la Pitești cu steagul ridicat, cu locul I și două mențiuni. Aceștia au trebuit să rezolve exerciții, să răspundă la întrebări, să facă eseuri, dar și să țină un discurs pe baza unui subiect primit pe loc.

În trecut, cei trei au mai participat la olimpiade de engleză, dar nu au reușit să meargă la etapa națională. Probabil, datorită pandemiei au reușit să se pregătească mai bine și acum au dovedit că au reușit.

Victoria Șerban, profesoara de engleză, mândră de elevii săi

Profesoara de engleză, Victoria Șerban, este foarte mândră de elevii săi.

„Rezultatele cu care s-au întors elevii noștri sunt extraordinare pentru noi. Știm cu toții că pe perioada pandemiei cursurile au fost on-line, toate concursurile și olimpiadele au fost sistate, iar acești copii au demonstrat, după doi ani grei, că se pot mobiliza. Toți cei trei care s-au calificat din liceul nostru la Olimpiada Națională au luat un premiu sau o mențiune, ceea ce înseamnă rezultate foarte, foarte bune. Este drept că asta aduce un plus de valoare și catedrei, și liceului și chiar orașului nostru. Subiectele nu au fost ușoare, dar ei au fost bine pregătiți și la proba orală au excelat. Și la scris au făcut o treabă foarte bună, dar acolo fiecare virgulă contează. Au muncit foarte mult. Nu mai țin minte de când nu s-a mai luat un premiu 1 la Olimpiada Națională de Engleză. Știu că înainte de pandemie am avut un loc II, dar locul I nu mai știu. Sunt copii buni și suntem foarte mândri de ei”, spune prof. Victoria Șerban.

Scandal la Olimpiada de Limba Engleză de la Pitești

De curând, un întreg scandal a avut în prim-plan Olimpiada de Limba Engleză care s-a desfășurat la Pitești. Elevii au acuzat că au avut parte de condiții mizerabile, iar transportul care trebuia să fie asigurat de autorități gratuit, de fapt, nu a fost gratuit.

CITEȘTE ÎNTREAGA POVESTE AICI – Statul român nu apreciază elevii olimpici – Bătaie de joc la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.