Reacțiile nu au încetat să apară în urma condițiilor mizere despre care TheStudent a scris aici. Profesor și ales local și-a cerut sscuze pentru neputință.

„Vă cer scuze pentru neputinţă!“

Consilier local și profesor, Cătălina Dumitrașcu și-a cerut scuze pentru neputința administrației locale Pitești. Elevii au avut parte de frig și multe alte nemulțumiri care au curs pe bandă rulantă.

La această olimpiadă au participat 364 de elvi, 44 de profesori însoțitori și 47 de profeosri evaluatori din comisia centrală. De asemenea, nemulțumirile au fost pe măsură, dar consilierul local și-a prezentat scuzele în legătură cu neputința autorităților locale.

“Da, aveţi dreptate; vă cer eu scuze pentru neputinţă. Vă cer scuze pentru că nu au ieşit lucrurile perfect; toţi ne-am fi dorit ca lucrurile să fie de 4 stele, însă 79 de olimpiade organizate la nivel naţional, peste 13000 de elevi participanţi, peste 3000 de profesori evaluatori implicaţi, 100 de lei / elev/zi/cazare plus masă… Să purcedem la înmulţirea pâinilor (Iartă-mă, Doamne!)”, a spus consilierul local, conform adevărul.ro.

Ce spune Primăria Pitești – Răspuns incredibil

Răspunsul Primăriei a fost unul halucinant.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră numărul 3310 / 2022 înregistrată la Primăria Municipiului Piteşti sub numărul 18452/ 04.04. 2022, vă comunicăm următoarele:

  • Unităţile de cazare propuse pentru găzduirea elevilor participanţi la Olimpiada Naţională de limba engleză din perioada 17- 22. 04. 2022 nu pot fi puse la dispoziţie întrucât unitatea hotelieră situată în Bulevardul Eroilor nr. 26- 28 are destinaţia de Centru de Vaccinare şi este transmis în administrarea Spitalului Judeţean Argeş, iar Căminul Liceului cu Program Sportiv Viitorul Piteşti este în acest moment pus în funcţiune numai parţial şi nu are posibilitatea să găzduiască elevii participanţi la Olimpiadă;
  • Pentru cazarea elevilor aveţi posibilitatea să vă adresaţi celorlalte unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Piteşti care deţin în administrare spaţii de cazare şi care le pot pune la dispoziţie în limita disponibilului;
  • Municipalitatea va face demersuri la operatorul de transport S.C. Publitrans 2000 SA Piteşti pentru permiterea transportului gratuit al elevilor participanţi la Olimpiadă pe raza municipiului Piteşti, aşa cum aţi solicitat;
  • Accesul la grădina zoologică Piteşti este posibil dacă ne transmiteţi lista nominală a elevilor care doresc să viziteze acest obiectiv, intervalul orar şi data când este programat în vizită;
  • Vă facem cunoscut că Muzeul Judeţean şi Galeria de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna nu se află în administrarea municipalităţii şi în consecinţă nu putem asigura accesul elevilor la aceste obiective culturale;
  • Municipalitatea nu deţine materiale promoţionale care să poată fi oferite celor 570 de participanţi;
  • Sala Filarmonicii Piteşti poate fi utilizată în limita disponibilului pentru festivităţile de deschidere şi premiere a Olimpiadei pe bază de contract de închiriere, conform tarifelor de închiriere aprobate de Consiliul Local al Municipiului Piteşti, în acest scop având posibilitatea să vă adresaţi direct acestei instituţii,” a transmis Primăria Pitești.

Olimpiada Batjocurei

Copiii au povestit totul pe grupul tineretposting. Aceștia au spus că că au fost îndrumați de coordonator să folosească trenul pentru transport, iar aceștia au luat Interregional-ul de noapte. Au ajuns în Bistrița la ora 09:00. pe data de 17 aprilie. Check-in-ul se făcea în mod normal după ora 14:00, iar masa de prânz nu le-a oferit-o nimeni, au trebuie să se descurce singuri. După ce au așteptat o oră la recepție, în Bascov, tocmai la 10km de oraș, profesorii fiind cei care i-au dus pe copii cu mașinile personale.

Autobuzul era, teoretic, gratuit pentru elevi și se puteau plimba liberi prin oraș, doar că ploua intens, iar trotuar până la autobuz nu exista.

ÎNTREAGA POVESTE AICI – Statul român nu apreciază elevii olimpici – Bătaie de joc la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.