Pe 5 octombrie a fost Ziua Educației, iar elevii din România au avut liber. Aceștia consideră că ar trebui să se facă ore în această zi.

Elevii sunt de părere că ar trebui să se facă școală de Ziua Educației

În jur de 3 milioane de elevi au avut liber în data de 5 octombrie, pentru a marca Ziua Educației.

Președintele Consiliului Elevilor, Robert Avram, a explicat pentru ziare.com ce ar trebui să facă elevii și profesorii de Ziua Educației.

“Ziua Educației nu ar trebui sa fie doar o zi liberă. E ziua în care ar trebui să ne gândim mai mult la sistemul de educație ca un sistem în care trebuie să investim pentru a asigura un viitor productiv pentru țara noastră.

Există foarte multe moduri prin care o putem celebra, printre care, în mod evident, se numără activități de educație non-formală, excursii tematice – activități care să aducă plus valoare cunoștințelor și competențelor elevilor și să îi ajute să scape puțin de sub presiunea activităților de zi cu zi”, a declarat Robert Avram.

Activități pentru Ziua Educației

Robert mai povestește pentru sursa citată că Ziua Educației nu ar trebui să fie doar o simplă zi liberă, ci ar trebui să se organizeze excursii tematice sau să se discute despre problemele elevilor.

Faptul că se sărbătorește cu o zi liberă această Zi a Educației, nu este în regulă.

De asemenea, există și o petiție online adresată Ministerului Educației și Muncii, prin care se cere ca ziua de 5 octombrie, Ziua Educației, să fie celebrată altfel decât prin zi liberă.

Inițiatoarea petiției prezintă două propuneri: zi legală națională pentru ca astfel activitățile să se desfășoare înafara școlii dar cu părinți și profesori, sau “reîncadrarea activității de celebrare ca “zi de școala altfel, cu activități educative extrașcolare”.

Ziua Educației este marcată în România din anul 2013, distinct de ziua Învățătorului care este pe 5 iunie.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.