Un profesor din Craiova a fost reținut după ce i-ar fi cerut unei eleve favoruri sexuale pentru note mai mari.

Profesor reținut

Bărbatul, în vârstă de 66 de ani este bănuit că i-ar fi cerut favoruri sexuale unei eleve pentru a-i acorda note mai mari.

Conform IPJ Dolj, pe data de 23 mai, organele au fost sesizate prin apel la 112 de către o elevă de 19 ani din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, a sunat-o și i-a propus favoruri de natură sexuală pentru note mai mari la materia pe care o predă.

„La data de 26 mai a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Ieri, (n.r. luni, 30 mai 2022), profesorul a fost dus la sediul poliției pentru a continua cercetările, iar în urma probatorului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta va fi dus în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Abuzuri sexuale

Abuzurile sexual sunt prezente în România, din păcate. În ultima vreme, astfel de cazuri au fost raportate la noi în țară în mai multe școli. În urmă cu o lună, un profesor și cântăreț de muzică populară din orașul Constanța a fost acuzat că își corupea sexual elevii. Victimele profesorului de limba și literatura română de la Liceul Tehnologic ”Radu Prișcu” în localitatea Dobromir, județul Constanța, pe nume Laurențiu Ciorogaru sunt copii cu vârsta cuprinsă între 13-16 ani.

Și mai grav este faptul că bărbatul se pare că a fost și directorul Liceului Concord din Constanța, dar și cântăreț de muzică populară. În prezent, acesta este arestat preventiv pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI – Caz revoltător în Buzău: O elevă de 13 ani ar fi fost agresată sexual de șoferul microbuzului școlar

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.