Sunt genul de persoană care preferă să asculte un om vorbind, să asculte o poveste frumoasă sau un interviu fain, în detrimentul filmelor sau serialelor. Nu de mult timp, am aflat de un podcast foarte interesant și util despre antreprenoriat și povești inspiraționale. Acest podcast a venit într-un moment potrivit în viața mea, exact atunci când aveam nevoie de motivație, de confirmări și de modele.

Cu toate că este un podcast în care invitații sunt, cu precădere oameni de succes din mediul de business, consider că poate servi drept inspirație pentru orice tânăr, dar nu numai. De la povești cu fondatorul emag, 5ToGo, Bitdefender (fondatori ale unor business-uri de milioane) și până la Gheorghe Hagi, acest podcast este un mod perfect de a ilustra puterea exemplului și noțiunea afirmației “se poate”.

Exact după cum spune sloganul său, acesta este un podcast cu antreprenori, pionieri și invoatori despre cum să lucrăm, să decidem și să trăim într-o lume plină de incertitudini. Așadar, indiferent de ce faci în viață, ce meserie sau ce vârstă ai, poveștile din acest podcast îți pot servi drept învățături importante.

The Vast and The Curious Podcast

În momentul de față, The Vast and The Curious are aproximativ 100 de episoade de tip interviu și este 100% în limba română. The Vast and The Curious este un podcast care cuprinde o serie de conversații între gazda, Andreea Roșca și antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile.

În drumul spre muncă sau spre casă, seara înainte de culcare, recomand cu tot dragul The Vast and The Curious. Gazda podcastului este Andreea Roșca, jurnalist, antreprenor, co-autor al cărții “Cei care schimbă jocul”, iar prezența sa în cadrul interviurilor face ascultarea să devină o plăcere.

În prezent, pentru mine The Vast and The Curious este cea mai complexă sursă de inspirație în limba română, cu antreprenori și specialiști din diverse domenii (antreprenori, sociologi, psihologi și alți oameni destoinici), cu informații prețioase și sfaturi de la cei mai mari actori din mediul de business/ specialiști din România (cu subiecte despre leadership, performanță și natura umană).

The Vast and The Curious este un podcast diferit și nu reprezintă genul clasic de interviu: “de unde sunteți, câți ani aveți și câți bani ați făcut”. Podcastul cuprinde subiecte extrem de interesante și bine stabilite, iar modul în care se desfășoară acesta este diferit față de podcasturile cu care suntem deja obișnuiți.

vast and curious andreea rosca
The Vast and The Curious cu Andreea Roșca

Fiecare interviu are loc pe scena Teatrului Apollo111, în ultima zi de marți a fiecărei luni, iar publicul poate participa la aceste discuții interesante.

Interviuri cu antreprenori, pionieri și inovatori

Mi-ar plăcea să trec în revistă câteva dintre interviurile pe care le-am ascultat în ultimele luni și modul în care m-au marcat acestea. Nu am apucat să le ascult pe toate, mai ales că unele dintre ele le-am ascultat de două ori – așa de valoroase mi s-au părut.

Desigur, îți recomand să răsfoiești toată lista și să asculți cât mai multe interviuri, deoarece vei rămâne cu lucruri valoroase din fiecare discuție pe care Andreea o poartă cu invitații săi.

Iulian Stanciu, CEO emag

Discuțiile Andreei cu Iulian Stanciu au fost extrem de interesante și a fost o plăcere să ascult interviul, chiar și a doua oară. Este foarte util să înțelegem cum oamenii foarte ocupați, cu roluri foarte importante în companii, reușesc totuși să-și aloce o parte din timp familiei, hobby-urilor, educației.

De asemenea, am fost foarte atent la modul în care Iulian a vorbit cu mare deschidere despre emag, despre cum a invoat în zona digitală și despre principiile pe care se dezvoltă afacerea. Recomand să ascultați cu atenție deoarece cu siguranță veți rămâne cu ceva din acest interviu.

Iancu Guda, specialist în evaluarea riscurilor

Iancu Guda este un om al datelor, iar specialitatea lui de bază este evaluarea riscurilor. Iancu conduce Coface Credit Management Services și are în subordine o echipă de 100 de oameni care analizează riscurile și sănătatea financiară a zeci de mii de companii românești.

Iancu Guda este de asemenea autor al cărților “De ce eșuează companiile” și “Economia în vremea coronavirusului”, dar și prezentator al emisiunii “Banii în mișcare”, emisiune pe care sigur ai văzut-o pe la televizor. Lista cu activitățile sale zilnice este chiar mai extinsă de atât, dar ce m-a impresionat cel mai tare este modul în care Iancu reușește să facă atâtea lucruri.

Pentru mine, Iancu Guda este un model de urmat pentru tinnerii care doresc să devină buni profesioniști în profesiile pe care le urmează, în special pentru modul în care reușește să aducă valoare fiecărei companii cu care lucrează, precum și pentru modul în care își transmite cunoștințele mai departe prin intermediul cărților scrise.

Florin Talpeș, fondator Bitdefender

Interviul cu Florin Talpeș m-a impresionat profund. Florin Talpeș este fondatorul și CEO-ul Bitdefender, companie care valorează peste 600 milioane de dolari. Se spune despre Florin Talpeș că este cel mai admirat CEO din România, iar poveștile și principiile sale despre viață și business sunt foarte inspiraționale.

Cel mai tare m-a impresionat la Florin Talpeș simplitatea sa. La vârsta de 50 de ani duce o viață simplă, iar mai mult, împreună cu soția sa Măriuca, este campion național la dans sportiv. M-a șocat să aflu că deși este milionar, acesta locuiește într-un apartament și că nu are mașină.

Poveștile lui Florin sunt minunate, iar caracterul său frumos te face să îl îndrăgești și să îl asculți cu drag.

Mihaela Gînju, cofondator al școlii Erudio

Din interviul cu Mihaela Gînju am învățat lucruri super interesante despre cultura comunităților, despre valori și despre modul în care putem să descoperim sensul interacțiunii umane. În principiu, interviul este bazat pe ideea valorilor individuale, dar și la nivel de grup, exemplificată foarte frumos și pe înțelesul tuturor.

De asemenea, am învățat despre cum se consolidează încrederea între oameni și cum ajută aceasta într-o organizație.

Daniel David, rectorul Universității Babes Bolyai din Cluj și unul dintre cei mai buni psihologi ai României

Daniel David este unul dintre cei mai buni psihologi ai României, iar din 2008 este profesor la Ichan School of Medicine at Mount Sinai din New York, una dintre cele mai prestigioase școli medicale din lume.

Discuția Andreei Roșca cu Daniel David am ascultat-o cu mare plăcere, aflând lucruri extrem de interesante despre cum se definește și exercită încrederea în oameni și in instituțiile statului atunci când ne referim la poporul român.

Acest interviu poate fi chiar un moment de introspecție, un moment de evaluare a valorilor și obiceiurilor care ne definesc ca specie umană.

Pentru mai multe interviuri, te las să descoperi singur care au fost invitații și care au fost discuțiile. Poți găsi podcasturile Andreei pe andreearosca.ro, pe YouTube sau Spotify, Apple Podcast. În Spotify sau Apple Podcast vei găsi toate interviurile în varianta integrală, deci numai timp să ai să asculți tot ce este acolo.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.