Un nou studiu sugerează că dieta unui copil ar putea avea un impact asupra simptomelor ADHD.

Dieta unui elev ar putea avea un impact asupra simptomelor ADHD

ADHD afectează până la 10% dintre copiii din SUA. Simptomele includ probleme de concentrare asupra sarcinilor și dificultăți în respectarea instrucțiunilor, care afectează comportamentul copilului la școală și acasă.

De ceva timp, oamenii de știință au suspectat că anumite alimente din dieta unui copil ar putea îmbunătăți sau agrava simptomele ADHD. În acest studiu, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au analizat 134 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani cu ADHD care nu luau medicamente. Ei au descoperit că aceia care mâncau mai puține fructe și legume erau mai predispuși să aibă simptome mai severe de neatenție. Acestea fiind spuse, studiul a fost de mică amploare și sunt necesare studii mult mai mari înainte ca familiile să facă o schimbare în dietă copilului.

Performanțele școlilor au scăzut cu 9% după COVID

O mare parte din decalajul de învățare a apărut din cauza lipsei de acces la tehnologia educațională atunci când școlile au fost forțate să se mute în online. Dar, în timp ce luăm măsuri pentru a reveni la noua normalitate, odată cu redeschiderea școlilor, putem oare să ne întoarcem la un sistem de învățare pe care l-am lăsat în urmă cu doi ani?

Ancheta națională de sondaje 2021, recent încheiată, care a chestionat elevii și profesorii din mai multe școli din 720 de districte, zonele rurale și urbane ale țării, a arătat că în India, dar și în alte țări, s-a instalat o pierdere acută de învățare, în timpul pandemiei de covid-19.

O mare parte din decalajul de învățare a apărut din cauza lipsei de acces la tehnologia educațională, atunci când școala a fost forțată să se mute în online. Dar, în timp ce luăm măsuri pentru a reveni la noua normalitate prin redeschiderea școlilor, putem oare să ne întoarcem cu adevărat la un sistem de învățare pe care l-am lăsat în urmă cu doi ani?

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – STUDIU: Performanțele școlilor au scăzut cu 9% după COVID

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.