Dezastrul național. Anul acesta, foarte mulți elevi care au studiat limba română timp de 12 ani au luat note sub 5 la această materie obligatorie. 

Note de 2 și 3 la examenul de BAC la Limba Română pentru elevii de la filologie

Potrivit Minsiterului Educației, la examenul de bacalaureat, au promovat 89.504 candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți. 108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, iar 13.020 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Rămâne un mister cum ce 32.000 de elevi care au picat examenul de maturitate au reușit să treacă prin școală. După 8 ani în care elevii au studiat limba română și după alți 4 în care au fost la clase de filologie, foarte mulți tineri nu au reușit să obțină o notă de trecere la examenul de la limba și literatura română de la bacalaureat.

Spre exemplu, în județul Giurgiu, la Liceul tehnologic Dimitrie Bolintineanu, elevi de la clasa de filologie au obținut la limba română note de 3,65 și 4,45.

La Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu se prezintă aceeași situație dezastruoasă. De altfel, nici Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Oltenița nu stă foarte bine la acest capitol. La clasa de filologie au existat elevi cu note de 3 sau chiar 2,3 la BAC la română, potrivit newsweek.

Județele Giurgiu și Călărași, cele mai mici rate de promvoare

Conform sursei citate, se pare că s-a constatat o situație similară și în județul Olt, unde majoritatea parcă au trecut ca prin „brânză” prin liceu.

De asemenea, sursa citată a analizat județele Giurgiu și Călărași unde s-au înregistrat cele mai mici rate de promovare.

Un elev de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din județul Giurgiu, de la clasa de mate-fizică, a obținut nota 3,5 la examenul de bacalaureat la matematică.

Pe lângă veștile proaste care circulă, avem și vești bune. Clujul este pe primul loc în ceea ce privește rata de promovabilitate.

CIȘTE AICI POVEȘTILE ELEVILOR DE 10 – Cluj: Tinerii care au obținut media 10 la BAC. Povestea lor emoționantă

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.