Vedeta tenisului spune că relatarea supraviețuitorului a fost similară cu propria sa experiență în masacrul de la Dunblane din 1996.

Andy Murray, furios în legătură cu masacrul din Texas

Dublul campion britanic de la Wimbledon, Andy Murray, a declarat că masacrul din Uvalde, Texas, l-au făcut “furios” și că relatarea unui supraviețuitor al incidentului a fost similară cu propria sa experiență din timpul masacrului de la Dunblane, din 1996, din Scoția.

Un tânăr în vârstă de 18 ani înarmat cu o pușcă semiautomată a luat cu asalt săptămâna trecută o școală primară din Texas, ucigând 19 copii și doi profesori.

Atacul, la 10 zile după un schimb de focuri de armă în Buffalo, New York, soldat cu 10 morți, a intensificat dezbaterea națională de lungă durată privind legislația americană privind armele.

“Este incredibil de supărător și te înfurie. Cred că anul acesta au avut loc peste 200 de împușcături în masă în America și nimic nu se schimbă. Sentimentul meu este că, cu siguranță, la un moment dat se face ceva diferit. Nu poți continua să abordezi problema cumpărând mai multe arme și având mai multe arme în țară. Nu văd cum se poate rezolva problema. Dar s-ar putea să mă înșel. Haideți să încercăm ceva diferit și să vedem dacă obținem un rezultat diferit,” a declarat Murray.

Un bărbat a ucis 16 elevi

Murray a crescut în Dunblane și era elev la școala primară din oraș când un bărbat înarmat a ucis 16 elevi și un profesor înainte de a se sinucide. Este cel mai mortal atac din istoria modernă a Marii Britanii.

“Am auzit ceva la radio zilele trecute și era vorba de un copil de la acea școală”, a declarat Murray pentru BBC. “Am trăit un lucru similar când am fost la Dunblane, un profesor care a ieșit și a făcut semn tuturor copiilor să se bage sub mese și le-a spus să se ascundă. Și era un copil care spunea exact aceeași poveste despre cum a supraviețuit. Spuneau că trec prin aceste exerciții, de mici copii … Cum? Cum poate fi normal ca niște copii să fie nevoiți să treacă prin exerciții, în cazul în care cineva intră într-o școală cu o armă?”

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.