Am asistat la încă un schimb de focuri de armă într-o școală, de data aceasta în Texas, soldat cu 19 copii și trei profesori morți. Aceasta este al 14-lea caz șocant petrecut în școli, după Columbine, cu un total de 169 de copii și profesori morți de atunci.

Mai mulți polițiști în școli nu vor preveni tragediile precum cea din Texas

Știm perfect cum să reducem la minimum posibilitatea ca aceste tipuri de cazuri să nu se mai repete. Dar, cu toate acestea, Senatul disfuncțional și nedemocratic nu va acționa pentru a proteja viețile ființelor umane, nici măcar ale copiilor. Nu este o știință a rachetelor. Trebuie interzise achiziționarea de arme de tip militar care pot ucide zeci de oameni dintr-un singur foc. De asemenea, este urgent să se instituie verificări de fond pentru a cumpăra o armă, precum și licențe și pregătire obligatorie.

Guvernatorul Phil Murphy a reacționat rapid, trimițând forțele de ordine în școli. Este clar până acum ineficiența ofițerilor de resurse în școli. Aceștia poartă doar pistoale, în timp ce trăgătorii poartă AR-15. Nu trebuie ca ofițerii să poarte arme de tip militar. Nici vorbă de așa ceva. Prevenirea vine cu legislație și restricții, nu cu mai mulți polițiști sau mai multe arme. Împușcăturile din școala din Texas demonstrează că prezența poliției nu împiedică o persoană cu un AR-15 să ucidă elevi. Școala primară din Texas are propria poliție, cu mai mulți ofițeri de resurse și agenți de securitate.

Mai mulți ofițeri, elevi mai stresați

Departamentul de poliție din Montclair a trimis mai mulți ofițeri de poliție în școli. Prezența poliției ar putea face ca elevii să se simtă și mai inconfortabil din mai multe motive. Nu se știe de ce oamenii, în general, au acest fals sentiment de siguranță cu prezența poliției. Desfășurarea unor programe care să îi ajute pe elevi și pe profesori să reacționeze în astfel de situații, ar fi cea mai bună soluție.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.