Mihai Nedelcu este celebrul băiat care a obținut media de 9,75 la Evaluarea Națională fără pic de meditații. Acesta trăiește în Fierbinți, acolo unde se filmează celebru serial de la PROTV care arată crunta realitate din satele românești.

9.70 la română, 9.80 la matematică

Băiatul a obținut note extraordinare la Evaluarea Națională. La limba română a reușit să ia 9.70, iar la materia sa preferată, matematică, 9.80 și acum vrea să meargă la un liceu din București, scrie Scoala9.ro.

Acesta a învățat din greu tot anul și se aștepta la note mari, spune adolescentul în vârstă de 15 ani. La matematică a învățat singur, acasă.

De altfel, surprizele din Fierbinți nu se opresc aici. Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg a mai dat doi elevi ce au reușit să ia note peste 9 la Evaluarea Națională. Șapte dintre aceștia se gândesc să plece la oraș. Din păcate, vin și vești proaste, deoarece 17% dintre colegii lui Mihai nu au reușit să ia peste 5.

Matematica, materia preferată

El a pus matematica pe primul loc, deoarece este materia lui preferată și se bazează pe o logică ușor de înțeles pentru el.

„La română, cheia e să înțelegi dedesubturile, pentru că fiecare poveste are un tâlc, o povață, un mesaj. Și poezia mi s-a părut mai grea la început, trebuie să reușești să intri cumva în lumea autorului pentru a-i înțelege mesajul. Exersând, am văzut că pot să înțeleg și textul liric. Dar și aici, prin exercițiu, ca la matematică, dificultățile au început să dispară”, a explicat el pentru sursa citată.

La câteva zile după ce a scăpat de examene, Mihai a spus că subiectele au fost foarte ușoare și accesibil pentru orice elev care a învățat materia. De altfel, acesta mai susține și că cei care nu s-au pregătit destul ar fi putut să obțină o notă bună.

„Au fost accesibile pentru orice elev care a învățat materia. Dar și cei care nu s-au pregătit îndeajuns au putut să obțină o notă bună, peste 7. Pe de altă parte, fiindcă subiectele au fost ușoare, eu cred că profesorii corectori au fost mai severi și au respectat cu strictețe baremul tocmai ca să facă o diferențiere între elevi”, explică el.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.