Bărbatul a fost arestat, în timp ce poliția încearcă să stabilească dacă accidentul a fost intenționat sau cauzat de o urgență medicală. Acesta a intrat cu mașina într-un grup de oameni în Berlin. Un profesor a murit, iar alte 9 persoane au fost rănite.

Tragedie la Berlin

Un bărbat a intrat miercuri cu mașina într-un grup școlar german care se afla într-un cartier comercial popular din Berlin. Un profesor a fost omorât, iar alte nouă persoane au fost grav rănite, au anunțat autoritățile.

Bărbatul a intrat cu mașina în oamenii aflați la un colț de stradă în jurul orei locale 10:30. Se pare că șoferul a fost reținut de trecători și apoi arestat de un ofițer de poliție care se afla în apropierea locului faptei.

Înaltul oficial de securitate din Berlin, Iris Spranger, a declarat că femeia ucisă era o profesoară aflată într-o excursie școlară în capitala germană cu elevi de liceu din landul Hesse, din centrul Germaniei.

Autoritățile au petrecut ore întregi încercând să stabilească dacă a fost un atac deliberat sau un accident. Miercuri seară, Spranger a precizat pe Twitter că autoritățile cred acum că a fost vorba de prima variantă, descriind-o ca fiind un “act nebunesc comis de o persoană cu probleme psihologice”.

Șase persoane au suferit răni care le pun viața în pericol și alte trei au fost grav rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Adrian Wentzel. Poliția a declarat că 14 studenți din Hesse se numără printre cei care au suferit răni grave, dar nu a oferit un număr total.

Actorul americano-britanic John Barrowman, care se afla într-un magazin din apropiere în momentul accidentului, a descris scena ca fiind un “carnagiu”.

Șofer arestat și dus la spital

Poliția a declarat că șoferul era un bărbat germano-armean în vârstă de 29 de ani care locuia în Berlin.

Spranger a declarat că în mașina bărbatului au fost găsite afișe care “exprimau opinii despre Turcia”. Ea a precizat că nu a existat “nicio revendicare a atacului”.

Spranger a declarat pentru RBB că agenția de informații interne a Germaniei nu are informații imediate despre bărbat și a spus că autoritățile încă verifică dacă acesta era cunoscut anterior de poliție. El a fost dus la un spital.

Primarul Berlinului, Franziska Giffey, s-a declarat “profund șocată” de incident, despre care a spus că a readus “amintiri teribile” ale atacului cu camion în urmă cu mai bine de cinci ani în piața Breitscheidplatz din apropiere. Un extremist islamic a intrat cu mașina într-un târg de Crăciun în 2016, provocând 13 morți.

Într-un incident petrecut în 2019 în centrul Berlinului, un SUV a intrat într-un grup de pietoni, omorând patru persoane. Șoferul suferise o criză de epilepsie și a virat pe trotuar.

O slujbă de comemorare pentru persoanele ucise sau rănite miercuri a avut loc seara la Biserica memorială Kaiser Wilhelm din Breitscheidplatz, lângă locul accidentului.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.