Premierul Ungariei, Viktor Orbán, va vizita Băile Tușnadla (Bálványos) în perioada 19-24 iulie sprea participa la tradiționala tabără studențească, care poartă și numele de „Tusványos”.

Discursul lui Orban

Potrivit presei maghiare, Viktor Orbán va susține un discurs în cadrul taberei la unul dintre evenimentele pregătite. Aceasta este prima dată când vizitează România, pe motivul Univeristății de Vară și teberei studențești de la Bálványos

Președintele Comisiei afacerilor externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Németh, a subliniat că Orbán își va susține discursul la Bálványos cel mai probabil în 23 iulie, potrivit Rador.

Tradiția taberei

Zsolt Németh a declarat că tabăra a fost susținută ultima dată în 2019, iar în anii 2020 şi 2021 nu s-a putut din cauza pandemiei de coronavirus – a relatat contact-kontakt.ro conform publicației Nepszava.

„Un eveniment precum Tusványos trebuie să continue”, a specificat Németh. Politicianul FIDESZ, care este și copreședintele Senatului Tusványos, a declarat că motto-ul evenimentului acestui an va fi „Există ceea ce este etern”. „Acest motto reflectă faptul că există valori eterne în viața umană şi politica trebuie să le urmeze. Pe de altă parte, sunt şi instituţii de lungă durată, iar Universitatea de Vară și Tabăra Studențească Tusványos poate fi considerată acum o instituție de schimbare”, a explicat oficialul ungar, potrivit contact-kontakt.ro.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.