La Sibiu se va organiza Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă în perioada 27 aprilie – 1 mai 2022, secțiunea liceu.

Olimpiada este organizată de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu susținerea Arhiepiscopiei Sibiului.

Unde va avea loc deschiderea

La această olimpiadă vor participa 165 de elevi din toata țara. Evenimentul de deschidere va avea loc miercuri, 27 aprilie 2022, ora 18,00, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

,,Este o onoare pentru noi să fim gazdele participanților la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, clasele IX – XII. Tuturor elevilor olimpici la Religie care vor fi prezenți la Sibiu, le urez mult succes, iar rezultatele lor să fie pe măsura muncii depuse. Ne dorim ca această competiție la care vor participa să reprezinte un moment de adevărată bucurie, de îmbogățire intelectuală și duhovnicească”, a transmis prof. Emilian-Marius Novac, Inspector Școlar General al ISJ Sibiu.

De asemenea, județul Sibiu se mândrește cu 4 elevi care participă la această olimpiadă:

  • Turean Vanessa (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu – clasa a IX-a)
  • Vaida Cristian (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – clasa a X-a)
  • Stoia Robert (Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu – clasa a XI-a)
  • Roman Georgeta (Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, clasa a XII-a).

La Sibiu se îmâmplă lucruri faine pentru comunitate. De curând, studenții AFT Sibiu au participat la restaurarea ultimei case românești din lemn.

„Reconstruim casa românească din Gușterița”

18 studenți au ajutat la restaurarea Casa românească Gușterița. Preotul Alexandru Ioniță își dorește să deschidă un muzeu viu al comunității locale. Casa din lemn are peste 200 de ani, iar în prima etapă, pe 2 aprilie, casa a fost restaurată pentru a crea un muzeu viu în situ.

Studenții fac parte din „Corpul cadeților Gl. Mr. Nicolae Uscoi” AFT Sibiu și s-au implicat cu totul în proiectul numit „Reconstruim casa românească din Gușterița”. 

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL AICI – Studenții de la AFT restaurează ultima casă românească din lemn a Sibiului

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.