Un district școlar din nordul Texasului și-a actualizat codul vestimentar pentru următorul an școlar. Vor fi interzise hainele cu glugă, precum și rochiile și fustele pentru multe dintre clasele sale, motivând că această schimbare îi va ajuta pe elevi în viitoarele lor cariere, scrie CNN.

Fără fuste, rochii sau haine cu glugă la școală

Interdicțiile au stârnit rapid reacții din partea părinților, a elevilor și a altor persoane care consideră că această politică este inutil de restrictivă, ceea ce a determinat un elev de liceu să creeze o petiție pentru a „lupta împotriva schimbărilor nerezonabile ale codului vestimentar” anunțate de Forney Independent School District (FISD).

Noua politică, care se aplică în toate cele 18 școli ale FISD, interzice hanorace cu glugă, paltoane și jachete cu glugă în interiorul școlii și, de asemenea, interzice elevelor de la clasa a cincea în sus să poarte rochii, fuste sau fustițe.

De asemenea, codul vestimentar le cere elevilor să poarte cămăși de culoare solidă și pantaloni, pantaloni scurți în culorile albastru marin, negru sau kaki. Printre lucrurile pe care codul vestimentar le interzice se numără pantalonii din denim, cămășile fără mâneci, tricourile, salopetele sau hainele rupte/cu găuri.

Districtul a subliniat în anunțul privind schimbarea politicii că această schimbare are ca scop pregătirea elevilor pentru a intra la locul de muncă. De asemenea, a mai spus că politica oferă FISD „o identitate pozitivă și distinctivă” și reflectă „valorile școlilor și ale comunității”, potrivit unei declarații și a unui videoclip publicate de district.

Anunțul video publicat de FISD prezintă raționamentul districtului din spatele noii politici și prezintă o voce a unui elev.

Ce spune un elev din videoclipul de prezentare al noilor politici?

„Poate că sunt un pic cam tânăr pentru a înțelege ce înseamnă profesionalismul acum, dar abilitățile pe care le învăț sunt o parte esențială pentru a avea succes în viitoarea mea carieră. Fiecare profesie are un cod vestimentar, fie că este vorba de halate, de o cască de sudură sau de un șorț de bucătar. Modul în care mă îmbrac joacă un rol important în ceea ce privește profesionalismul și siguranța, atât în sala de clasă, cât și la locul de muncă”, spune studentul.

În cazul în care un elev încalcă codul vestimentar, i se va oferi „posibilitatea de a corecta problema la școală”, se arată în politică. În cazul în care încălcarea nu este corectată, elevul poate fi suspendat din școală până când încălcarea este reparată sau până când un părinte sau un alt adult îi aduce copilului o altă îmbrăcăminte care să corespundă politicii, se spune în regulament.

Schimbarea politicii recent dezvăluită a întâmpinat rezistență și critici din partea locuitorilor care nu sunt de acord cu interdicțiile și cu raționamentul districtului, inclusiv părinții Amy și Derick Hollaman, ai căror copii frecventează școlile FISD. Cuplul a declarat pentru WFAA, afiliat CNN, că se îndoiesc că restricțiile îi vor ajuta pe elevi.

„O domnișoară ar trebui să poată alege ce poartă”, a declarat Derick Hollaman pentru WFAA. „Nu ar trebui să fie obligate să poarte pantaloni”.

Una dintre fiicele lor, Brooklynn Hollaman, elevă la Forney High School, a inițiat petiția care se opune noului cod vestimentar, susținând că politica este „complet greșită” și „nedreaptă”. Petiția a adunat peste 3.500 de semnături până vineri, deși nu este clar dacă toate semnăturile provin de la persoane din cadrul districtului.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.