Vine vacanța de vară pentru elevi! Copiii mai au doar o săptămână până când intră în “concediu”.

Începe cea mai așteptată vacanță pentru copii

Ultimul clopoțel pentru elevii clasei a VIII-a se va auzi azi, 3 Iunie. Elevii claselor a XII-a/a XIII-a au terminat semestrul al doilea și se pregătesc deja pentru examene.

Restul elevilor mai au doar o săptămână până la ultimul clopoțel. Mai exact, pe 11 Iunie vor lua vacanța mult așteptată.

Anul școlar 2021 – 2022 a început pe 13 septembrie 2021 și s-a structurat pe două semestre, adică 34 de săptămâni.

Vacanța de vară pentru fiecare dintre elevi

Clasele a XII-a zi, a XIII-a seral, precum și cele cu frecvență redusă deja au încheiat cursurile în data de 27 mai 2022. Aceștia au terminat mai devreme față de ceilalți elevi, deoarece de pregătesc de examene.

Astăzi, 3 Iunie, copiii claselor a VIII-a încheie cursurile, cu o săptămână mai devreme față de restul elevilor.

Micuții de la grădiniță intră în vacanță pe data de 11 Iunie, conform structurii anului școlar 2021-2022.

Elevii din învățământul de liceu, filiera tehnologică și învățământul profesional, vor încheia cu școala tocmai pe 1 Iulie 2022, la 3 săptămâni după ce restul elevilor au luat vacanță.

Anul școlar 2022-2023

Noul an școlar, 2022-2023 va începe pe 5 Septembrie, iar prima vacanță de toamnă va fi în perioada 22-30 Octombrie pentru toți elevii.

Pentru următorul an școlar, vacanța de iarnă este programată între 23 Decembrie și 8 Ianuarie, în timp ce vacanța de primăvară este în perioada 7 aprilie – 18 aprilie.

Anul şcolar 2022-2023 se va încheia pe 17 iunie, când elevii vor lua vacanța de vară.

Reamintim că procedurile școlare s-au modificat. De asemenea s-au introdus și noi materii opționale pentru elevi și se discută și despre introducere unor mese calde.

Era și cazul ca aceste discuții să se pună în funcțiune și să adoptăm și noi procedurile școlilor din Uniunea Europeană pentru a ne alinia cu alte instituții de învățământ.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.