La București au fost convocați inspectori generali din toate județele de către Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”.

„Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”, a spus ministrul.

Mesajul lui Cîmpeanu

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.
În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.
Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României,” a transmis Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Școala online a stârnit adevărate probleme

Școala online a stârnit adevărate probleme atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Majoritatea elevilor au pierdut contactul cu realitatea, iar asta a dus chiar și la abandon școlar.

În urmă cu ceva timp, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, prof.dr. Viorel Scripcariu, dă de pământ cu sistemul de învățământ online: „Nu poţi opera un bolnav dacă ai învăţat anatomia online!”

Într-un interviu acordat pentru Ziua de Iași, rectorul UMF condamna cu fermitate învățământul onlin și spune că nu ai cum să operezi un bolnav dacă ai învățat anatomia online.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.