Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat dezamăgit de rezultatele simulărilor examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională. El dă vina pe educația online.

Sorin Cîmpeanu, ministru al Sănătății în Guvernul Ciucă, spune că rezultatele la simularea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională sunt mai slabe față de cele de anul trecut. Totuși, sunt două excepții. Mai exact, la examenul de Bacalaureat, pentru proba obligatorie a profilului, anul acesta este o rată de promovare de 59,73%. Anul trecut, la aceeași disciplină a fost o rată de promovare de 51,4%.

Rata promovării la simulări, scăzută față de anul trecut

„Deci, este mult mai bine anul acesta. Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta”, a declarat Cîmpeanu.

În rest, la toate celelalte probe, rata promovării a fost scăzută. La simularea Bacalaureatului, la Limba și literatura română, rata de promovare a scăzut de la 70,2% la 68,31%.  În schimb, la Evaluarea naţională la Limba şi literatura română, 70,53% sunt note mai mari sau egale cu 5, mai puţin decât anul trecut.

Ministrul Educației este dezamăgit de rezultatele simulărilor. Cîmpeanu: Educația online nu și-a făcut treaba

De asemenea, la Limba și literatura maternă a ieșit o rată de promovare de 82,45%, iar la Matematică 60,58%, un pic în creștere față de anul trecut, când a fost de 59,77. Totuși, ministrul Educației a precizat că, în general, simularea examenelor naționale este mult mai grea decât examenele în sine.

„Educația online nu și-a făcut treaba”

În urma acestor rezultate, specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor analiza situația și se vor gândi la subiectele de la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională. O primă concluzie, spune Cîmpeanu, este că rezultatele sunt mult prea slabe.

În opinia oficialului, acest lucru demonstrează că educația online nu și-a atins scopul. Reamintim că timp de doi ani, elevii au fost nevoiți să studieze mai mult online din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, să nu uităm că digitalizarea în sistemul de învățământ este la pământ la noi în țară.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.