Mai mulți elevi de la Morton Middle School au suferit răni minore și au fost tratați la fața locului de către asistenta școlii, după ce unul dintre elevi a folosit un pistol cu bile de jucărie.

Twanjua Jones, directorul Școlii medii Morton din Lexington, a anunțat vineri seară familiile într-un e-mail că un elev a adus la școală un pistol cu bile de jucărie.

Pistol de jucărie adus la școală

“Unul dintre elevii noștri a adus astăzi la școală un pistol cu bile de jucărie. Pistolul cu bile a fost descărcat într-o toaletă în această dimineață și, ca urmare, mai mulți elevi au suferit răni minore. Toți elevii au fost tratați la fața locului de către asistenta școlii, iar familiile elevilor implicați au fost anunțate. Departamentul de poliție al școlilor publice din Fayette County și echipa noastră administrativă au lucrat împreună pentru a investiga situația și vă asigur că au fost luate măsuri disciplinare adecvate”, a spus Jones.

Ea a cerut părinților să le reamintească copiilor lor că nici măcar armele de jucărie nu sunt permise la școală, să le vorbească despre cum să facă alegeri bune și să monitorizeze lucrurile pe care le pun în ghiozdane. Poliția din Fayette County a intervenit vineri la alte două școli gimnaziale din Lexington pentru ceea ce s-au dovedit a fi zvonuri nefondate privind prezența unei arme în campus și o amenințare cu bombă.

Amenințare cu bombă la o școlă

La Școala Gimnazială Tates Creek, directorul Eric Thornsbury a declarat vineri, că: “Orele de astăzi au fost întrerupte inutil din cauza unui zvon fals și nefondat, potrivit căruia ar fi existat o amenințare cu bombă”. El a scris că o investigație a stabilit că a fost “doar un zvon răspândit prin intermediul conversațiilor elevilor și al rețelelor sociale”.

Elevii de la Lexington Traditional Magnet School au trebuit să rămână temporar în sălile de clasă vineri după-amiază, în timp ce ofițerii de poliție și administratorii Fayette County Public Schools au investigat un raport anonim potrivit căruia un elev ar fi avut o armă în campus, a declarat directorul Larry Caudill într-un e-mail adresat familiilor. Nu a fost găsită nicio armă.

“Este ușor ca zvonurile nefondate să apară și să scape rapid de sub control. Vreau să vă asigur că luăm în serios toate rapoartele privind potențiale amenințări împotriva elevilor, personalului și campusului nostru și vom lua toate măsurile necesare pentru a menține LTMS un loc sigur pentru a învăța și a lucra. Vă rugăm să profitați de această ocazie pentru a le reaminti elevilor noștri că astfel de situații sunt extrem de grave. Este important ca elevii noștri să înțeleagă că amenințarea unei școli sau aducerea unei arme pe proprietatea școlii este o infracțiune conform legii statului. Ca întotdeauna, elevii care sunt conștienți de o amenințare reală la adresa siguranței ar trebui să fie încurajați să împărtășească ceea ce au auzit sau văzut,” a spus Caudill.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.