Județul Ialomița se confruntă cu o problemă destul de importantă și ciudată în același timp. Numărul elevilor scade, dar cel al profesorilor rămâne constant. Mai jos se regăsesc rezultatele unui raport.

Județul Ialomița, o problemă ciudată

Numărul elevilor și al școlilor scade văzând cu ochii în județul Ialomița, dar numărule profesorilor rămâne constant. Asta arată o analiză a datelor publicate de către Inspectoratul Școlar Județean Ialo­mița într-un raport. Așadar, în perioada 2018-2021, se pare că școlii din Ialomița au pierdut în jur de 100 de elevi an de an, în timp ce numărul profesorilor a rămas neschimbat.

Situația învățământului ialomițean

În fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este obligat să publice situația învățământului ialomițean, unde sunt prezente cifre ale evoluției Educației la nivelul județului.

Printre foarte multe alte date, raportul acela arată și numărul elevilor, precum și al profesorilor, precum și al unităților de învățământ de pe raza județului Ialomița

Se pare că, potrivit rapoartelor, județul Ialomița se confruntă cu o scădere masivă a numărului de elevi, dar cel al profesorilor rămâne neschimbat. De asemenea, a fost nevoie și de o resistematizare a întregii rețele școlare, numărul unităților de învățământ cu perso­nalitate juridică suferind modificări.

În perioada 2018-2021, se pare că instituțiile de învățământ din Ialomița au pierdut în jur de 1.000 de elevi în fiecare an școlar, de la 37400 (în 2018) la 34400 (în 2021), dar, în aceeași perioadă de timp, numărul profesorilor a rămas constant, adică 2212.

La nivelul întregului județ se pare că există 98 de instituții cu personalitate juridică. În toamna lui 2021, numărul lor s-a redus la 93.

Scăderea efectivelor de elevi a avut un impact direct asupra rețelei școlare, oficialii IȘJ Ialomița fiind nevoiți să restrângă activitatea unităților care nu puteau acoperi numărul necesar de elevi pentru a-și putea desfășura activitatea în mod corespunzător și să dispună arondarea sau comasarea acestora, notează independentonline.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.