Potrivit Fondului Monetar Internațional, este posibil ca închiderea școlilor să aibă un impact economic de durată. Studiile arată că economiile țărilor din G20 pot fi afectate pe termen lung de afectarea cunoștințelor copiilor prin întreruperea școlilor.

S-a constatat că nivelurile claselor din țări precum India, Germania, Regatul Unit, Brazilia și Statele Unite ale Americii a scăzut semnificativ, în urma evaluărilor recente. Trebuie amintit faptul că aceste țări au avut instituțiile de învățământ închise de peste un an.

Ce spun economiștii?

„Dacă aceste pierderi în învăţâmânt nu sunt compensate, copiii afectaţi ar putea înregistra o scădere a veniturilor lor pe viaţă”, a declarat marţi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Elevii de astăzi o să reprezinte aproape 40% din populația de vârstă activă timp de decenii, mai ales în economiile G20, conform cercetătorilor de la Washington.

Ce este G20?

G20 (sau mai formal, Grupul celor douăzeci de miniștri ai finanțelor și ai guvernatorilor băncilor centrale, conform originalului din engleză, [the] Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors) este un forum creat în 1999, după crizele din Asia și Rusia, pentru a reuni economiile dezvoltate și marile economii emergente: pe de o parte, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Statele Unite, Canada, Japonia și, cu multă indulgență, Rusia, care compun zona dezvoltată a economiei mondiale, iar pe de altă parte, Argentina, Brazilia, Mexic, China, India, Australia, Indonezia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud și Turcia, care compun zona emergentă a economiei mondiale, alături de reprezentanți ai Uniunii Europene, ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale. (conform Wikipedia)

Mai merită menționat faptul că aceste țari produc aproape 90% din Produsul Intern Brut.

Efectele Covid-19 continuă să își facă simțită prezența, lucru care, deși nu este neașteptat, rămâne înfricoșător, marile puteri ale lumii dovedindu-se atât de nepregătite. Singurele lucruri pe care le putem face acum este să învățăm din greșelile trecutului și să continuăm să mergem înainte

 

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.