Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş și cu sprijinul conducerii Şcolii Gimnaziale “Ion Pillat” din Piteşti, a realizat o acțiune amplă de educație fiscală pentru elevii clasei a VII-a din cadrul acestei unități de învățământ. 

Educație fiscală pentru elevi

Proiectul., care a început în 2017, a fost reluat după doi ani de pauză din cauza virusului COVID-19. Acum, această serie de activități continuă la școlil gimnaziale și liceele din Pitești. Elevii sunt foarte bucuroși, iar acțiunea e de un real succes.

La această acțiune au participat Georgeta Aurora Negru, Șef AJ.F.P. Argeș, de la ANAF și specialiști din cadrul institutiei, domnul Alin Gherguș, comisar în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Alexandria, iar din partea Școlii Gimnaziale “Ion Pillat” doamna Otilia Șerban, Director Adjunct și doamna Anda Luca, Profesor limba si literatura română.

Materiale informative

Cei 30 de elevi au avut parte de materiale informative sub formă de prezentări power point, filmuțele pe teme fiscale. De asemenea, le-a fost prezentat și portalul de educaţie fiscală TAXEDU cu exemple concludente şi educative despre rolul pe care îl joacă Fiscul în viaţa fiecărui cetăţean.

În prezentare s-au regăsit informații cu privire la instituția ANAF, definirea câtorva noţiuni fiscale de bază, evidentierea rolului ANAF în încasarea şi gestionarea banilor pe care îi colectează de la contribuabili, prezentarea noţiunii de evaziune fiscală, precum şi a activităţii Direcției de Antifraudă Fiscală şi a rolului acesteia în menţinerea unui comportament fiscal adecvat de către toţi contribuabilii.

De asemenea, întâlnirea a fost și interactivă, iar copiii au putut pune întrebări autorităților fiscale. La final, aceștia au completat mai multe chestionare și au răspuns la întrebări legate de tematica prezentată. Aceste acțiuni vor continua și în următoarea perioadă, deoarece autoritățile sunt primite cu brațele deschise de către elevi și vor să cunoască foarte multe lucruri despre astfel de activități fiscale.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.