În perioada 17 – 26 iunie se va desfășura Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Acești au lansat opționalul de educație cinematografică pentru elevi și va fi testat pe parcursul unui an şcolar la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca.

Educație cinematografică pentru elevi

”Fidel misiunii sale de a cultiva pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru arta cinematografică, programul EducaTIFF continuă să se dezvolte la cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). Calendarul evenimentelor include anul acesta o amplă selecţie de filme dedicate copiilor şi adolescenţilor, ateliere creative şi cursuri de jurnalism de cinema, dar şi o prezentare în premieră a opţionalului de educaţie cinematografică, care va fi testat pe parcursul unui an şcolar la Colegiul Naţional ‘Gheorghe Şincai’ din Cluj-Napoca, la iniţiativa Asociaţiei Festivalului de Film Transilvania (AFFT)”, se arată conforn unui comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, a continuat efortul de a introduce această materie opțională de educație cinematografică în școli. Chiar după finalizarea Conferinței Naționale de Educație Media și Cinematografică au continuat astfel de discușții.

Programul pilot va fi implementat la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Cluj

Programul pilot, care va fi testat la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” începând cu anul școlar 2022-2023 este foarte așteptat de toată lumea. Aceste lucruri se vor realiza în strânsă legătură cu mai mulți experți din educație și va avea loc în cadrul orelor de dirigenție. Elevii vor putea aprofunda elemente de educație cinematografică, vor vedea filme și analiza materiale de interes.

De altfel, la TIFF 2022, profesorii din Cluj care doresc să descopere noua structură a opționalului vor avea şansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea cursului de educaţie cinematografică la clasă.

Prezentarea opţionalului şi trainingul dedicat lor vor avea loc luni, pe 20 iunie, de la ora 14,00, la Universitatea Sapientia. Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru doar 25 de participanţi, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 13 iunie: https://forms.gle/3VFaQK6ttjfLovzcA.

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.