Doi tineri, din Iaşi şi Bucureşti, lansează o platformă de testare pentru Evaluare și Bac, numită “Studiază cu COPE”.

Platforma “Studiază cu COPE”

Doi tineri, din Iaşi şi Bucureşti, lansează platforma „Studiază cu COPE”. Aceasta oferă teste de antrenament, precum și subiecte pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care au nevoie de pregătire pe Evaluare Națională, dar și pentru BAC.

Noua metodă pe care o oferă platforma este digitalizarea cerinţelor de tip „grilă”. Adică, în funcție de răspunsurile și finalizarea testului, platforma va corecta răspunsurile automat și îți va acorda și o notă de la 0 la 10. De altfe, nota și răspunsurile pot ajunge la profesor, dacă acesta se înscrie pe platformă.

„Cu Ochii pe Educaţie”

Această nouă platformă, „Studiază cu COPE”, face parte din proiectul „Cu Ochii pe Educaţie”. Acest proiect este un grup lansat de către doi elevi, Petre-Daniel Tîrziu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi şi Andrei-Cristian Robu, elev în clasa a VII-a, la Şcoala Gimnazială nr. 197 Bucureşti.

Cei doi elevi vor să identifice problemele care apar în sistemul educațional din România și să vină cu diverse soluții. Daniel și Andrei au debutat în iulie 2021, când au lansat un raport numit „Naveta, minorităţile şi ilegalităţile”.

De asemenea, cei doi s-au axat foarte mult pe problemele din învățământ, precum lipsa de alocare de fonduri pentru transportul elevilor, modul netransparent prin care a fost adoptată Legea bugetului de stat pentru anul 2022, modul prin care Ministerul Educaţiei a dorit să organizeze doar o parte din olimpiade după 2 ani în care nu s-au organizat, potrivit ziaruldeiași.

„Proiectul lansat acum se numeşte „Studiază cu COPE” şi este o metodă prin care considerăm că putem încuraja elevii să rezolve testele de antrenament pentru examenele naţionale. Platforma folosită este specializată deja în realizarea de teste online şi după ce un elev va completa i se va acorda o notă de la 0 la 10. De asemenea, elevii au posibilitatea să transmită rezultatul profesorilor cu care lucrează. Ideea de proiect a început şi de la întrebarea ta. Eu sunt acum în clasa a 11-a, trec în a 12-a, iar băiatul cu care colaborez e în gimnaziu, fiind a 7-a şi trece în a 8-a. Din propria experienţă, am observat că profesorii de la mine din liceu au abordat unii dintre ei trimiterea de teste asemănătoare specifice materiei lor. De exemplu profesorul meu de geografie a trimis mai multe fişe de lucru pe aceeaşi platformă pentru a fi rezolvate”, a transmis Petre-Daniel Tîrziu, fondatorul platformei.

Cei interesaţi pot să acceseze linkul https://sites.google.com/view/studiaza-cu-cope/, unde vor primi teste pentru ambele tipuri de testare naţională.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.