Ești tentat de programul Work and Travel și poate chiar te-ai decis să te înscrii pentru vara următoare? 🙂 Dacă este așa, te felicit – ai făcut una dintre cele mai bune alegeri de până acum!
Probabil unul dintre cele mai grele gânduri înainte de a pleca este cel legat de job..
Ai emoții cu privire la jobul pe care îl vei avea.
Mai mult, te gândești des dacă vei putea face față muncii din SUA, având în vedere că poate nu prea ai lucrat până acum.
Chiar ți-e teamă că nu te vei descurca la muncă în SUA?
Dacă ți-e teamă, bine ai venit în club 🙂
Dacă vrei să scapi de această teamă, ascultă de colegii mai mari care au deja experiența încheiată și pot să-ți povestească cum a fost.
Eu îmi propun să te ajut să scapi de gândurile grele..
Experiența mea legată de muncă prin programul Work and Travel SUA
M-am regăsit și eu în aceeași situație înainte să plec, însă eu am stat cu stresul acesta până când am ajuns acolo și am început munca la jobul meu de Service Assistant. Am avut emoții și am trecut printr-o perioadă ciudată în primele zile de muncă.
Am avut un singur job în România înainte de a pleca prin programul Work and Travel SUA, care era mai degrabă un job de birou, decât un job sezonier, la munca de jos.
M-am gândit mult la faptul că nu m-aș descurca într-un restaurant, că nu aș putea să fiu casier sau vânzător de înghețată, deoarece n-am mai făcut asta înainte și poate că mi-ar lua prea mult timp până m-aș obișnui.
În fine, m-am mai interesat, am mai căutat păreri de la unul și de la altul, iar într-un final, mi-am dat seama de ceva..
Joburile sezoniere și cele dedicate exclusiv studenților sunt de așa natură, încât oricine se va descurca în practică.
Când am ajuns acolo, acest lucru mi s-a confirmat. În parcul de distracții unde ajunsesem, era plin de tineri! Inclusiv în restaurante, erau foarte mulți minori – puști care vindeau sucuri, care făceau cafea sau care ajutau în bucătărie.
Fiecare student era capabil să facă treabă, cu foarte puțin training și ghidaj.
În parcul de distracții erau foarte multe joburi pentru studenți: de la ride operators, cashiers, housekeeperi și până la cook helperi. Se lucra pe toate fronturile, într-un loc împânzit de mii de turiști, de dimineața până seara.
Te vei descurca, indiferent de ce job vei avea
Din propria experiență îți spun că nici nu se pune problema să ai dificultăți la job.
Când vine vorba de atribuțiile pe care le vei avea, sunt sigur că te vei descurca chiar mai bine decât americanii 🙂
Când vine vorba de program și de cultura muncii din SUA, aici poate o să observi diferențe față de ce se întâmplă în România, în sensul în care americanii au o cultură diferită și abordează munca un pic diferit decât o facem noi.
Totuși, atunci când te-ai decis ce job să accepți, ar fi bine să faci un pic de research înainte despre companie și să încerci să afli de pe grupurile de studenți Work and Travel SUA de pe Facebook cum este acel angajator, cum se lucrează etc.
Îți recomand să mai răsfoiești materialele despre Work and Travel SUA din platformă pentru mai multe informații legate de experiențe, joburi, viața în SUA.