Te întrebi cum ajungi în America, o țară atât de frumoasă, dar totuși foarte greu de atins?

Dacă îți dorești să îți petreci fiecare vara din anii de student în America, să-ți faci prieteni de peste tot din lume, să muncești cu drag și spor, să călătorești și să trăiești visul american, fii atent la ce-ți spun în continuare.

Cum ajungi în America dacă ești student la orice facultate?

Dacă ești student și ești preocupat de viitor, de a face ceva cu adevărat semnificativ în viața ta, atunci o posibilă experiență în America ar putea să marcheze cea mai frumoasă perioadă a vieții tale de tânăr.

Încă din primul an de studenție poți pleca în America prin intermediul programului internațional pentru studenți ”Work and Travel SUA”. Vezi ce este programul Work and Travel detaliat.

work and travel

De ce să alegi să mergi în America la 20-25 de ani?

O experiență de asemenea amploare se întâlnește poate o dată în viață. Oportunitatea de a merge în SUA pe timpul verii, o dată sau chiar vară de vară pe durata studenției îți va schimba total modul de gândire, îți va reduce fricile și te va ajuta să te dezvolți profund.

Oamenii pe care îi vei întâlni acolo îți pot deveni prieteni pe viață, iar ideea că ai putea să călătorești în diferite locuri din lumea asta, știind că ai prieteni acolo este minunată. Ideea de a avea ocazia să discuți cu oamenii despre lucruri diferite față de ceea ce discuți cu prietenii obișnuiți este de asemenea, minunată.

Faptul că ai ocazia să muncești, poate pentru prima dată în viața ta într-un loc plin de oameni din țări străine te va face să te simți mult mai pregătit pentru viață atunci când te întorci acasă. Banii pe care îi vei câștiga vor fi cu siguranță mai mulți decât ai putea să câștigi acasă, iar ideea că ai putea să îi cheltui într-un continent plin de locuri și obiecte sofisticate sună grozav.

Viața de tânăr student într-o țară atât de îndepărtată și frumoasă se va schimba total și se va simți altfel. Pe mine, vara anului 2018 petrecută în SUA a însemnat enorm și a reprezentat momentul în care am întâlnit prietenii pe care nu aș fi crezut niciodată că o să îi am. SUA a însemnat un loc de suflet, o vară de neuitat și un amalgam de experiențe care m-au ajutat să mă dezvolt.

Unde, când, cum fac?

Ți-am mai spus, la 20 de ani în SUA, pe timpul verii. Ah, poate am vorbit prea vag și nu ți-ai dat seama despre ce este vorba. Hai să trecem printr-o scurtă evaluare să vedem dacă ești dispus și dornic să pleci în SUA în vacanțele de vară din timpul studenției.

1. Ești student?

Dacă ești student este perfect!
La ce facultate? În ce an? Nu contează! Singurul lucru care contează este să fii student la un program de studiu cu învățământ la zi (exclus învățământul la distanță).

2. Vrei să ieși din zona de confort?

Ești genul de persoană care vrea să îți depășească condiția și să încerce lucruri pe care consideră că sunt greu de realizat? Îți place să te expui la provocări și ideea de a face ceva diferit și nou este foarte importantă pentru tine?

Îți este frică să pleci tocmai până în SUA, indiferent că pleci singur sau cu vreun prieten? Dacă răspunsul este DA la aceste întrebări (80%), atunci ești pregătit să mergi!

3. Ești dispus să investești niște bani pe care îi vei recupera după 3 luni?

Programul Work and Travel implică o serie de costuri: taxa de program, taxa de viză, biletul de avion și costuri de trai. Toate aceste costuri ajung la aproximativ 2500 de dolari, bani pe care eu i-am recuperat după o lună și jumătate de muncă în SUA (câștigam 13 dolari/ oră).

Există un credit bancar special pentru studenții Work and Travel, astfel că va fi foarte simplu de realizat! Află mai multe despre procedurile Work and Travel SUA.

4. Vrei să muncești, să călătorești și să te distrezi din plin?

Programul Work and Travel SUA îți oferă un job pe care îl vei alege tu dintr-o lista imensă de joburi de pe teritoriul Americii. Joburile sunt entry-level pentru studenți, ca de exemplu: casier, operator carusele din parcuri de distracții, ospătar, grădinar, personal curățenie, ajutor de bucătar, spălător de vase, angajat în hotel, restaurante, resorturi etc.

Locurile în care vei munci pot fi oriunde pe teritoriul Americii: New York, San Francisco, Las Vegas, Marele Canion, Yellowstone National Park etc.

Cu banii pe care îi vei câștiga în SUA (de la un job – mulți studenți își mai găsesc un job part-time acolo sau lucrează ore suplimentare) vei putea să călătorești foarte mult! Te integrezi într-un grup cu colegii de muncă sau cu studenții de acolo, închiriați o mașină și vedeți o bună parte din America.

Distracție este la tot pasul – inclusiv la locul de muncă! Fiind un program internațional, angajatorii și sponsorii programului îți vor pune la dispoziție o mulțime de oportunități de distracție.

Cât timp durează de când mă decid până la plecarea în SUA?

Nu durează mult deloc. De la momentul în care aplici la o agenție Work and Travel din orașul tău, indiferent că aplici în octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, vei pleca în SUA aproximativ în luna iunie.

Tot procesul constă în înscrierea în program, găsirea jobului, interviul online cu angajatorul, primirea vizei la Ambasada și data plecării!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.