Cu toții căutăm o doză de inspirație atunci când continuăm să credem în visurile noastre. Mulți dintre noi ne dorim o viață condusă după propriile decizii și propriul discernământ. Întotdeauna putem construi lucruri mărețe, putem trece peste momente grele din viață și putem să ne depășim condiția prin puterea exemplului.

Inspirația este o stare la care se ajunge extrem de repede în ziua de astăzi, mai ales în momentele în care descoperim povești de succes care corespund cu propriile noastre idei sau principii.

Sper că împreună vom reuși să extragem cele mai bune învățături și motivații din exemplele oamenilor înzestrați cu viziune, considerați antreprenori de succes, atât din lume, cât și din România. Toți acești antreprenori de succes reprezintă cărți deschise din care cu toții putem învăța, atât din eșecurile lor, dar mai ales din rezultatele mărețe pe care le-au obținut de-a lungul timpului.

Scurtă statistică cu privire la toți antreprenorii din întreaga lume

Care crezi că este numărul antreprenorilor din întreaga lume? Dacă îi adunăm pe toți la grămada, atât cei de succes cât și cei aflați încă în procesul de dezvoltare, o să rămâi surprins de cifrele pe care le vei vedea în continuare.

La nivel global, conform ultimului studiu condus de de Global Entrepreneurship Monitor (GEM), care a vizat 54 de economii globale, aflăm că există 582 de milioane de antreprenori, adică aproximativ 10.04% din populația totală a globului cu vârsta de peste 15 ani.

Privind datele din același studiu condus de GEM, se remarcă faptul că aproximativ 40% din antreprenorii intervievați au expus un scop comun pentru care își desfășoară activitatea, mai exact acela de a produce o schimbare în lume.

În mod sigur, există un număr copleșitor de antreprenori din totalul de 582 de milioane considerați antreprenori de succes, însă noi vom încerca să acoperim doar câteva dintre cele mai însemnate exemple.

Vom prezenta poveștile a 20 de antreprenori de succes din întreaga lume, în care vizăm și 10 de antreprenori români care au succes atât în țară, cât și peste hotare.

Povești impresionante cu antreprenori de succes din întreaga lume

Această secțiune ne va oferi o privire de ansamblu a ceea ce au realizat cei 10 de antreprenori de succes din întreaga lume și viziunea lor, împreună cu sfaturi despre ce ar trebui să facem atunci când avem idei și visuri de pus în aplicare.

1. Jeff Bezos

Jeff Bezos are 57 de ani și este fondatorul Amazon, cea mai mare platformă de comerț electronic din lume. El a fondat Amazon sub formă de librărie online în anul 1994 și a început să vândă cărți prin intermediul platformei, desfășurându-și activitatea dintr-un garaj.

În 1998, Jeff Bezos a diversificat afacerea prin vânzarea online de muzică și videoclipuri, iar mai apoi a extins gama de produse printr-o varietate de bunuri de larg consum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Profimedia

Jeff Bezos și-a exprimat de multă vreme interesul pentru călătoriile în spațiu și extinderea vieții umane în Sistemul Solar. Ca urmare, acesta a fondat Blue Origin, companie de explorare spațială, unde acesta își exercită cea mai mare parte din interes în momentul de față.

Înainte de a fonda Amazon, Jeff Bezos a fost angajat la mai multe firme de pe Wall Street, printre care Fitel, Bankers Trust și o firmă de investiții D.E. Shaw. Cu toate că a avut succes pe plan profesional în aceste companii, Jeff Bezos a ales să-și înceapă drumul în antreprenoriat, ca mai târziu să fie desemnat unul dintre antreprenorii de succes ai lumii.

De-a lungul anilor, Jeff Bezos a fost numit omul anului (1999), unul dintre cei mai buni lideri ai Americii (2008), cel mai bun om de afaceri al anului (2012), de asemenea primind multe alte premii și distincții.

Astăzi, Jeff Bezos este unul dintre cei mai de succes antreprenori din lume și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de peste 170 de miliarde de dolari.

 

„Viața e prea scurtă să stai pe lângă oameni care nu te inspiră”.
Jeff Bezos

2. Bill Gates

Bill Gates are 66 de ani și este om de afaceri de succes, tehnolog și filantrop american. Deși a avut susținerea părinților pentru a studia la cele mai bune școli (visul lor era ca acesta să devină avocat), acesta a renunțat la facultate pentru a începe Microsoft, împreună cu prietenul său din copilărie, Paul Allen. Viziunea lor a fost “un computer în fiecare casă”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Daily Sabah

La 4 ani de la înființarea companiei, Microsoft a ajuns la încasări de 2,5 milioane de dolari. Astăzi, Microsoft este o corporație multinațională de tehnologie care produce software, electronice de larg consum, calculatoare și alte servicii adiacente.

Totodată, Microsoft este una dintre cele mai mari 5 companii de tehnologie din SUA. Cele mai cunoscute produse ale companiei sunt Microsoft Windows, Microsoft Office, Internet Explorer, XBox.

Astăzi, Bill conduce împreună cu Melinda Fundația Bill & Melinda Gates, având ca scop principal îmbunătățirea condițiilor de trai din societate.

În ultimii 20 de ani, fundația s-a angajat să lupte cu unele dintre cele mai mari nedreptăți din lume. În 2020, Bill și Melinda Gates au pus la dispoziție aproximativ 1,75 miliarde de dolari pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19.

„Nu te compara cu nimeni pe lumea asta. Dacă faci asta, te jignești pe tine însuți”.
Bill Gates

3. Elon Musk

Elon Musk are 50 de ani și este un antreprenor american de succes (născut și crescut o parte din copilărie în Africa de Sud) și este fondator al companiei Tesla Motors, PayPal și SpaceX.

Elon Musk a revoluționat zona aerospațială, după ce în 2012 a lansat în spațiu racheta Falcon 9, cu o capsulă fără echipaj, fiind pentru prima dată când o companie privată a reușit să trimită în spațiu o navă spațială. Ca urmare, SpaceX a devenit un partener de seamă pentru NASA.

Sursa: CNBC

Elon Musk este un antreprenor de succes cu o viziune fabuloasă, un bun profesionist și un om extrem de muncitor. Acesta spunea că își dedică aproximativ 80 de ore pe săptămână muncii pe care o face cu multă pasiune.

Elon Musk spune că ajunge câteodată să doarmă în chiar și în fabrică. Un mesaj motivațional a fost postat de acesta pe Twitter spunând că ”nimeni nu a schimbat lumea muncind 40 de ore pe săptămână.”

Fără îndoială, Elon Musk este un geniu al zilelor noastre. Cu toate acestea, comportamentul său excentric obsevat în anumite momente scoate la suprafață o latură mai sensibilă, mai exact faptul că Elon Musk este posesor al sindromului Asperger (tulburari mintale care afectează dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare).

Încă de pe vremea în care era student la un program de masterat în fizică aplicată, Elon Musk a hotărât să înființeze compania X.com (care s-a transformat în PayPal mai târziu), fapt care l-a determinat să abandoneze programul de masterat după doar 2 zile.

Dovedit ca fiind un antreprenor de succes la nivel global, interesele lui Elon Musk pentru filozofie, science-fiction și romane fantastice se reflectă în idealismul său și în preocuparea sa față de progresul uman.

Acesta susține că domeniile în care a înființat afaceri sunt cruciale pentru viitorul nostru, în special internetul, tranziția către surse de energie regenerabile și colonizarea spațiului.

Aș putea urmări ce se întâmplă sau aș putea să fiu parte la ce se întâmplă.
Elon Musk

4. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg unul dintre cei mai de succes antreprenori din întreaga lume. Acesta este co-fondator și CEO al platformei de socializare Facebook, precum și unul dintre cei mai tineri miliardari din lume.

Pasionat de tehnologie încă de la vârste fragede, când aveam vârsta de 12 ani, Mark Zuckerberg a creat un program de mesagerie pe care l-a numit „Zucknet”. Tatăl său a folosit programul în cabinetul său stomatologic, astfel încât recepționera să-l poată informa despre noii pacienți fără să țipe prin cabinet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: DC News

Pe vremea când era student la Harvard, împreună cu câțiva prieteni, Mark a creat Facebook, un site care permitea utilizatorilor să-și creeze propriile profiluri, să încarce fotografii și să comunice cu alți utilizatori.

Aceștia au condus afacerea dintr-o cameră de cămin de la Universitatea Harvard până în iunie 2004. În acel an, Zuckerberg a renunțat la facultate și a hotărât să mute compania la Palo Alto, California, iar până la sfârșitul anului 2004, Facebook ajungea să înregistreze 1 milion de utilizatori.

Pasionat de limbi străine exotice, Mark și-a arătat interesul pentru limba precum latina sau mandarina. Mai mult, în 2015 acesta a ținut o prezentare de 20 de minute în mandarină.

În mai 2021, Zuckerberg avea o avere netă de 119 miliarde de dolari și a declarat că va dona cel puțin 50% din averea sa netă unor cauze filantropice înainte de a muri.

„Într-o lume care se schimbă foarte repede, singura strategie care garantează eșecul este să nu-ți asumi riscuri.”
Mark Zuckerberg

5. Warren Buffett

Warren Buffett este unul dintre cei cunoscuți antrepenori de succes americani, care și-a pus amprenta de profesionist în întreaga lume. Acesta s-a născut în 1930 și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, clasându-se constant în fruntea listei de miliardari făcută de Forbes.

Warren Buffett a dezvoltat încă de când era tânăr un interes pentru lumea afacerilor, precum și pentru investiții. Pe lângă calitatea sa de om de afaceri și filantrop, se spune că Warren Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din lume și că filosofia sa de investitor este urmată de oameni din întreaga lume.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Forbes

În 1956, Buffett și-a început propria companie cu 100 de dolari și aproximativ 105.000 de dolari colectați de la șapte parteneri de investiții, printre care se numără și sora, mătușa și socrul său. În 1962 compania a făcut primul milion de dolari, iar Buffett a continuat să formeze parteneriate cu diferiți investitorii.

Warren Buffett deține grupul Berkshire Hathaway, care deține peste 60 de companii, printre care Geico, producătorul de baterii Duracell și lanțul de restaurante Dairy Queen. Cu toate că acesta a donat aproximativ 37 de miliarde de dolari către organizații de caritate încă din anul 2006 până în prezent, averea sa netă continuă să crească, depășind 106 miliarde de dolari.

„Investește doar în afaceri simple pe care le înțelegi”
Warren Buffett

6. Richard Branson

Richard Branson este un antreprenor de succes, investitor, aventurier și filantrop britanic. Datorită problemelor sale de sănătate, mai exact a dislexiei sale, Branson s-a chinuit mereu să țină pasul la școală, astfel că a abandonat școala la vârsta de 16 ani – o decizie care a condus în cele din urmă la cariera sa în antreprenoriat prin crearea grupului Virgin Records.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: BZI

Proiectele sale au început în industria muzicală și s-au extins în alte sectoare, inclusiv în turismul spațial prin compania Virgin Galactic. Richard Branson a avut succes în ceea ce a construit de-a lungul timpului, astfel că a devenit miliardar.

Povestea lui Branson demonstrează faptul că eforturile continue, învățarea din greșeli, cunoașterea de sine și perseverența conduc spre succes în antreprenoriat. Spiritul său arată că greșelile din trecut sunt doar motive suplimentare pentru a merge mai departe și a te aventura în noi provocări.

Richard Branson este un om cu un caracter extraordinar, un iubitor de familie și aventură. Un lucru care merită apreciat la Branson este faptul că întotdeauna și-a păstrat valorile morale.

Acesta a început prima sa organizație de caritate când avea doar 17 ani, îndreptându-și activitatea în special în țările sărace din Africa. În plus, acesta a promis 3 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru a aborda problema urgentă a încălzirii globale.

”Un lider bun nu rămâne blocat în spatele unui birou.”
Richard Branson

7. Steve Jobs

Steve Jobs s-a născut în 1955 și a fost crescut de părinții săi adoptivi în Cupertino, California. Acesta a fost inventator, designer și antreprenor de succes american, fost co-fondator și director executiv al Apple, reușind să creeze o relație extraordinară între produsele companiei și oamenii din întreaga lume.

Apple a fost prima companie care a depășit pragul de 1 trilion de dolari, iar contribuția sa de profesionist, om de afaceri, mentor a cântărit enorm de mult în această realizare incredibilă, cu toate că acesta a avut perioade de timp în care nu a mai făcut parte din companie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: speeli

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie 2011 de cancer pancreatic, la vârsta de doar 56 de ani. Momentul dispariției acestuia de pe scena de business a produs extrem de multă emoție pe chipurile oamenilor din întreaga lume, ceea ce arată cât de iubit era acesta, precum și faptul că Apple înseamnă mult mai mult decât o companie sau un produs.

Steve Jobs a fost un adept al invoației și un geniu al secolului 21. La 10 ani de la moartea acestuia, Steve Jobs este încă amintit de către oamenii cu care a avut interacțiuni, dar nu numai.

Rolul lui Steve de profesor, de mentor, încă rezistă: “ne-a învățat să fim deschiși către frumusețea lumii, să fim curioși în jurul ideilor noi, să vedem după colțul următor și, mai ales, să rămânem umili în mintea noastră de începători.”

”Timpul tău este limitat, așa că nu-l pierde trăind viața altcuiva.”
Steve Jobs

8. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey s-a născut într-o zonă rurală și săracă din Mississippi, dintr-o mamă adolescentă care a crescut-o singură. Aceasta a declarat că a fost abuzată în timpul copilăriei și adolescenței, astfel că a rămas însărcinată la 14 ani, iar fiul ei s-a născut prematur și a murit în copilărie.

Cu trecerea timpului, Oprah a devenit o studentă excelentă, participând la clubul de teatru, clubul de dezbateri și consiliul studențesc. Ea a câștigat o bursă completă la Universitatea de Stat din Tennessee, iar în anul următor a fost invitată la o conferință pentru tineret la Casa Albă.

Winfrey a fost încoronată ”Miss Fire Prevention” de către WVOL, un post de radio local din Nashville și a fost angajată de post pentru a citi știrile de după-amiază.

Totodată, Oprah este o antreprenoare și filantropă americană de succes, cunoscută pentru spectacolul „The Oprah Winfrey Show” (1986-2011), fiind cea mai bogată afro-americană din secolul al XX-lea, cu o avere netă de 2,7 miliarde de dolari.

Oprah este considerată drept unul dintre cei mai influenți oameni ai planetei. Președintele Obama i-a acordat Medalia Prezidențială a Libertății, iar universitățile Duke și Harvard i-au acordat diplome de doctor onorific.

„Primești în viață ceea ce ai curajul să ceri.”
Oprah Winfrey

9. Brian Chesky

Povestea lui Brian Chesky este una dintre cele mai inspiraționale povești de business. Brian este un antreprenor de succes din SUA, născut în 1981 în Niskayuna, New York. Brian Chesky este fondatorul faimoasei platforme AirBnb, iar de curând a fost numit de către Time ca fiind unul dintre cei mai influenți 100 de oameni ai anului 2015”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: The Jet Set

Înainte ca Airbnb să devină o platformă online uriașă cu servicii de închiriere rapidă a caselor și apartamentelor, acesta reprezenta doar o mică afacere cu câteva saltele pneumatice de închiriat în apartamentul său din San Francisco.

În 2007, din nevoia de a face bani datorită și datorită faptului că nimeni nu era interesat să investească în ideea sa, Brian Chesky, împreună cu partenerul său Joe Gebbia au început să vândă cutii de cereale. Povestea prin care a luat naștere platforma AirBnb este foarte interesantă și este un exemplu de a nu renunța niciodată la ideea pe care o ai.

Cinci ani mai târziu, cu un nou partener și cu o sumă micuță de bani investită ca urmare a vânzării de cereale, Airbnb devine o companie de 2,5 miliarde de dolari, folosită de aproximativ 60.000 de oameni în fiecare zi. În 2021, AirBnb deține peste 2,9 milioane de gazde în cadrul platformei din întreaga lume și peste 100.000 de orașe cu listări active pe Airbnb.

Aceasta este povestea impresionantă a lui Brian Chesky, antreprenor de succes, care a transformat închirierea saltelelor pneumatice din apartamentul său într-o companie de 31 de miliarde de dolari.

„Construiește un lucru pe care îl vor iubi 100 de oameni, nu ceva care e posibil să placă unui milion de oameni.”
Brian Chesky

10. Reid Hoffman

Reid Hoffman este unul dintre cei mai mari antreprenori ai lumii, investitor și autor. El este co-fondatorul platformei LinkedIn, precum și gazda podcastului „Masters of Scale”. Reid este un antreprenor și investitor emblematic din Silicon Valley, fiind cunoscut pentru capacitatea sa de scalare organizațiilor de la 0 la milioane de utilizatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: The Independent

El este clasat pe locul 159 printre cei mai bogați oameni de pe planetă în clasamentul Forbes. Pe lângă afacerile sale, Reid activează în mai multe organizații non-profit, precum Kiva.org, Endeavour, Second Harvest Food Bank, Universitatea Stanford, Universitatea Oxford, Mozilla Corporation.

La începuturile sale, Reid Hoffman a lucrat pentru Apple timp de doi ani ca User Experience Architect, apoi s-a alăturat companiei Fujitsu Software Corporation timp de un an și jumătate. În cele din urmă, a început prima sa afacere – SocialNet.com, în 1997. Aceasta era o platformă online pentru întâlniri, care avea ca scop potrivirea persoanelor cu interese similare.

Totuși, cea mai mare companie care a contribuit la ascensiunea lui Reid Hoffman este LinkedIn, fondată de acesta în 2003 și care în 2010 a devenit o companie globală evaluată la 2 miliarde de dolari.

În calitate de autor, Hoffman a scris ”Adaptează-te la viitor, investește în tine și transformă-ți cariera”, carte care s-a vândut în peste 100.000 de exemplare la lansare. Aceasta a devenit atât un bestseller al New York Times, cât și al Wall Street Journal.

În aprilie 2014, președintele american Barack Obama l-a numit pe Hoffman ambasador prezidențial pentru antreprenoriatul global „pentru contribuția adusă la dezvoltarea următoarei generații de antreprenori”.

„Un antreprenor este cineva care sare de pe o stâncă și în timpul căderii construiește un avion.”
Reid Hoffman

Povești Impresionante cu antreprenori de succes din România

După atâta inspirație, cred ca a venit momentul să-i mai lăudăm și apreciem și pe ai nostri antreprenori de succes. Fără doar și poate, România are antreprenori foarte faini care ne pot inspira și de la care putem culege învățături importante care să contribuie la dezvltarea noastră.

De reținut este faptul că ceea ce urmează să citiți nu reprezintă un top, ci doar câțiva antreprenori de succes din România, prezentați în mod aleatoriu. Lista ar putea să fie însutit mai lungă, însă asta va urma în alte articole care vizează acest subiect.

De asemenea, lista cuprinde antreprenori de succes din România despre care nu auzim zilnic pe la TV sau pe internet, oameni care fac afaceri la nivel înalt, dar despre care nu se vorbește foarte mult.

Despre personalități ca Ion Țiriac, George Copos și alți oameni de afaceri de succes din branșă sunt deja foarte multe articole și nu are sens să ne concentrăm pe asta.

1. Dragoș Petrescu

Dragoș Petrescu este unul dintre cei mai de seamă antreprenori din România. El face parte din categoria oamenilor de afaceri de succes, care a reușit să dezvolte un întreg lanț de restaurante în București (17 restaurante și cafenele). Cifra de afaceri pe care o deține prin totalitatea business-urilor pe care le operează Dragoș Petrescu se ridică la peste 30 milioane euro.

Dragoș este un antreprenor cu o bază educațională bine consolidată, atât în România, cât și în străinătate, iar caracterul său corect, seriozitatea și profesionalismul pe care le arată în relațiile cu partenerii și clienții contribuie mult la dezvoltarea continuă a afacerilor sale.

Printre afacerile sale regăsim City Grill, Caru’ cu bere, La Mama, Hanu’ lui Manuc, Hanu’ Berarilor și altele. În 2021, Dragăs Petrescu a preluat rolul de Președinte al Romanian Business Leaders (RBL).

Printre valorile cele mai importante pe care Dragoș le transpune în afacerile sale și în rândul angajaților săi regăsim: corectitudine, munca susținută, educație permanentă, loialitate în echipă, respect în interacțiunile personale, încredere și atitudine pozitivă.

2. Florin Talpeș

Florin Talpeş este CEO şi co-fondatorul Bitdefender, una dintre cele mai mari companii de software din România, care oferă soluţii de securitate. Florin are la bază studii tehnice (matematică) și este un antreprenor de succes care a reușit la nivel internațional.

Florin Talpeș a pornit la drum cu dorința de a deveni cercetător, însă începând cu anii 90′ acesta a decis să pornească pe drumul antreprenoriatului, un drum atât de încețoșat la vremea aceea în România. Astăzi, produsele lui sunt cumparate de peste 500 de milioane de oameni din 150 de țări, demonstrând faptul că Florin Talpeș este unul dintre cei mai de succes antreprenori români.

Filosofia de viață al lui Florin Talpeș este una foarte umană și sănătoasă, având un stil de viață simplu, care nu iese în evidență. Deși este un om foarte bogat, acesta afrimă că “bogăția o văd altfel decât ce scriu revistele. Văd bogăția în ceea ce facem noi, în ceea ce gândim, în echipele și proiectele pe care le construim.”

„Anul acesta din 10 decizii/ hotărâri, 9 au fost greșite. Muncim, ca la anul să fie doar 8 greșite”
Florin Talpeș

3. Daniel Dines

De origine din Onești, Daniel Dines este probabil unul dintre cei mai titrați antreprenori români. Acesta a fost catalogat la finalul anului 2020 drept cea mai bogată persoană din România, cu o avere netă estimată la 8,3 miliarde de dolari.

Daniel Dines este co-fondator și CEO al UiPath, o companie de automatizare a proceselor robotizate, evaluată de investitori la 7 miliarde de dolari, comparativ cu valoarea de 500 000 dolari pe care compania o înregistra în anul 2014.

Într-un interviu recent, Daniel susținea că „Eram doar câțiva copii în România, făcând ceva pentru a construi un stil de viață, nicidecum o companie globală. Nu prea înțeleg cum s-au întâmplat toate acestea.”

Ca orice antreprenor de succes, Daniel are și preocupări filantropice, ca urmare, în anul 2019 acesta a donat 1 milion de euro pentru a ajuta la reconstrucția catedralei Notre-Dame.

„Una dintre pasiunile mele este să învăț încontinuu”
Daniel DInes

4. Sebastian Dobrincu

Sebastian Dobrincu este unul dintre cei mai tineri antreprenori români de succes și unul dintre cei mai bogați tineri de pe întreaga planetă. La vârsta de doar 23 de ani, acesta este fondatorul platformelor de marketing și publicitate Storyheap și Brandmates, de asemenea CTO și co-fondator al Shop.io.

Sebastian s-a născut pe 30 august 1998 în România și s-a mutat în SUA la vârsta de 17 ani pentru a-și extinde afacerea începută încă din primii ani de liceu, mai exact o afacere în domeniu tehnologiei. Acesta s-a mutat în Silicon Valley, unde și-a stabilit primul sediu al companiei.

Sebastian este un tânăr remarcat încă de la vârste fragede de către cei mai mari antreprenori din lume, la un moment dat fiind invitat de Mark Zuckerberg la sediul Facebook pentru a-l cunoaște. Fără doar și poate, Sebastian Dobrincu este un antreprenor de succes la nivel internațional și un exemplu de urmat pentru noi toți.

5. Doru Pelivan

Doru Pelivan este un tânăr timișorean, care se încadrează la categoria antreprenorilor de succes din România. Doru este CEO și fondator eduKiwi, precum și co-fondator al agenției de marketing Kiwi Agency.

Acesta este recunoscut drept unul dintre cei mai buni oameni de marketing din România, iar aportul de informație educativă pe care o aduce în fața antreprenorilor și a profesioniștilor din diferite domenii, face ca Doru să fie un model și un om foarte apreciat în mediul online.

Doru este antreprenor de la 17 ani și datorită muncii constante și a perseverenței, acesta a depășit cifra de afaceri de 1,5 milioane de Euro.

De-a lungul timpului, Doru a fost implicat 100% în agenția de marketing pe care o conduce, iar în ultimii ani atenția sa se concentrează asupra dezvoltării zonei de educație prin intermediul cursurilor online. Platforma eduKiwi găzduiește un număr semnificativ de cursuri dezvoltate împreună cu peste 900 de autori, specialiști din diverse domenii.

Mai mult, Doru este fondatorul unui business de succes din mediul online, Școala de Marketing Kiwi PRO. Prin această platformă de cursuri au trecut deja peste 1533 de oameni, de la studenți, angajați și până la antreprenori. Prin aceasta paltformă Doru ajută micii antreprenori și specialiștii să își facă singuri marketing-ul online.

Doru Pelivan este un antreprenor vesel și inovator, activ în comunicația cu oamenii care prezintă interes pentru serviciile sale. Prin intermediul comunității online pe care a dezvoltat-o în utlimii ani (comunitatea kiwimarketer de pe Facebook + comunitatea abonată la newsletter), Doru a devenit unul dintre cei mai de seamă consultanți și model de urmat pentru antreprenori, cât și pentru angajați.

6. Alexandru Iliescu

Alexandru Iliescu este un antreprenor de succes român, care a dezvoltat una dintre cele mai bune aplicații de învățare a limbilor străine din lume. Alexandru este co-fondator și CEO-ul companiei Mondly, aplicație care la 3 ani de la lansare a devenit una din cele mai populare platforme de profil cu peste 30 milioane de utilizatori din 190 tari. În prezent utilizatorii aplicaţiei Mondly pot alege să înveţe peste 30 de limbi străine.

În 2013, Alexandru a contribuit la fondarea aplicației Mondly cu scopul de a revoluționa modul în care oamenii învață limbi străine, scop care a fost îndeplinit, având în vedere că aplicația a fost numită „Aplicația anului” de către Facebook.

Pasiunea pentru tehnoligie, inovarea și perseverența au contribuit la dezvoltarea aplicației. Împreună cu echipa lui, Alexandru a creat primul chatbot cu voce pentru învățarea limbilor străine, iar MondlyVR este prima aplicație de limbă VR care recunoaște vocea.

7. Cristian Onețiu

Cristian Onețiu este un antreprenor român cu o experiență de peste 15 ani în afaceri. Cristian este inclus în top 500 Forbes și este un antreprenor care a eșuat de multe ori și s-a ridicat de tot atâtea ori, ceea ce îl face să fie un exemplu de urmat, dar mai ales un antreprenor de succes din România. De-a lungul timpului, prin afacerile sale, Cristian a generat o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

În cariera sa de antreprenor, Cristian Onețiu a dezvoltat mai multe afaceri de succes. Acesta este co-fondator al companiei Life Care, cea mai mare companie romana din industria de vanzari directe, cu peste 40.000 de distribuitori si peste 50 de milioane de euro cifra de afaceri din 2005 pana in prezent.

De asemenea, Cristian Onețiu este co-fondator Biologistics, cea mai mare companie de distributie de alimente BIO în lanturile internationale de retail, precum și fondator a programului Scale-Up, un o platformă cu 72 de training-uri video, 28 exerciții practice și un webinar care acoperă tot ce ai nevoie sa știi pentru a scala o afacere.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.