Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a explicat care ar fi șansele ca elevii să se reîntoarcă în mediul online în această iarnă.

„Se întoarce școala în online?”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății a afirmat că în momentul de față, nu există elemente din punct de vedere medical care să facă elevii să se reîntoarcă în online. Așadar, în momentul de față, nu se pune problema despre așa ceva.

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul coronavirus”, afirmă Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

De altfel, Rafila a mai spus și faptul că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

”Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, adaugă Rafila.

Conform spuselor lui Rafila, îmbolnăvirile la început de an școlar sunt situații obișnuite.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății.

Studiu: Elevii spun că învățământul online a făcut ca tranziția către liceu sau universitate să fie mult mai dificilă

Elevii canadieni își împărtășesc gândurile și sentimentele cu privire la tranzițiile școlare pe fondul educației pandemice.

Unii elevi se străduiesc să dezvolte abilitățile de citire timpurie, în timp ce alții se împiedică de noțiunile de matematică. Pivotarea repetată a pandemiilor i-a lăsat pe elevi fără practică în ceea ce privește învățarea în clasă, le-a afectat sănătatea mintală și i-a îndepărtat de colegi. Serialul Learning Curve de la CBC News explorează ramificațiile COVID-19 pentru elevii canadieni și de ce vor avea nevoie pentru a-și reveni după o școlarizare perturbată de pandemie.

De la examene perturbate până la învățarea unor noi obiceiuri de studiu, mulți elevi spun că nu au avut niciun fel de consecvență cu școala de la debutul pandemiei COVID-19.

Pentru unii, anii de tranziție – trecerea de la clasa a 8-a la liceu sau de la clasa a 12-a la studii postliceale – aduce deja teama de necunoscut.

 

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.