Vești bune pentru elevii din mai multe județe din România! Aceștia vor putea să studieze noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații gratuit.

Cursuri gratuite de programare pentru elevii din mediile vulnerabile

Totul este posibil datorită programului CODE Kids, care ajunge în mai multe școli, centre comunitare, primării și noi biblioteci publice din România. Recent, programul s-a extins, așadar, vor face cursuri gratuite și elevii din Botoșani, Călărași, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Teleorman și Vaslui.

Programul CODE Kids este făcut special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Elevii care doresc să își dezvolte competențele de programare vizuală și STEM se pot înscrie. La respectivele cursuri se vor învăța noțiuni de bază în programare, robotică, realizare de aplicații, jocuri și animații.

Elevii din mediile vulnerabile sau din orașele mici ale României, dar și din anumite zone din Republica Moldova, pot învăța gratis în acest program timp de doi ani.

Cum se procedează

Pentru a-și înscrie copiii, părinții trebuie să contacteze biblioteca, centrul, asociația, școala. Cursurile se țin o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de localitatea unde se derulează programul. Aceștia vor primi și teme.

Inițiativei respective s-au alăturat 85 de biblioteci publice locale, 10 școli, 7 organizații neguvernamentale, 5 licee și două primării. Până acum, la cursurile CODE Kids au participat peste 4.600 de elevi. Reamintim că proiectul a fost lansat în anul 2017.

Tehnologia este viitorul! Cursuri gratuite pentru elevii din mediile vulnerabile. Cum se pot înscrie cei mici

Coordonatorul programului, Narcis Lunceanu, explică faptul că tehnologia avansează cu rapiditate. Astfel, acest program este o oportunitate pentru copiii din mediul rural, să se pregătească pentru momentul când vor da piept cu meseriile viitorului.

Tehnologia este viitorul

Conform sursei citate, în cei doi ani de program, elevii vor avea acces la noile tehnologii și vor fi instruiți de profesioniști în domeniu. Cei mici vor crea aplicații mobile și vor învăța să programeze roboței. Pe lângă aceste lucruri, își vor dezvolta cunoștințele de matematică, logică și limba engleză.

„Din punctul meu de vedere CODE Kids se rezumă la un singur cuvânt – viitor. (..) Programul oferă șansa copiilor din mediul rural să acceseze un domeniu extraordinar de interesant și complex printr-un club de coding gratuit,” spune Narcis Lunceanu, coordonator tehnic CODE Kids România.

În acest moment, în județul Dâmbovița sunt cele mai multe localități partenere în programul CODE Kids, majoritatea rurale.

Vezi AICI lista cluburilor active

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.