Meditațiile încă nu au pierit în România. Se pare că 1 din 3 elevi ia meditații la cel puțin o materie.

Meditațiile în România

Se pare că 80% dintre elevi se pregătesc la matematică, iar o treime la limba română sau la limbi străine. Înainte de examene, profesorii practică tarife “dinamice”, iar o oră de meditație poate ajunge și la 250 de RON.

Cei mai mulți fac meditații doar la o singură materie, dar 1 din 3 se pregătește și la celelalte materii, potrivit conform unui studiu realizat de IRES și de Societatea Academică din România în 2021. Părinții sunt de părere că elevii trebuie să facă meditații pentru a dobândi cunoștințele necesare, iar această activitate trebuie fiscalizată.

ANAF a pus în discuție de curând faptul că profesorii trebuie să îți achiziționeze case de marcat pentru a impozita veniturile din meditații. De altfe, și ministrul Educației a venit cu o propunere: Ca elevii care fac pregătire să nu mai facă cu profesorul de la clasă. Dar, cu toate acestea, fenomenul e în creștere.

2.000 de lei/lună pentru un singur copil

Cu toate aceste noi reguli și legi, chiar și așa, părinții cheltuiesc deja circa 2.000 de lei/lună pentru un singur copil, iar o oră de meditații ajunge și la 250 de lei. Sorin Cîmpeanu spune că meditațiile există în toată lumea, dar problemele apar acolo unde profesorul nu predă la clasă, ci acasă, pentru că le pune note mari elevilor cu care face meditații.

De asemenea, ANAF a publicat și un ghid pentru cadrele didactice care fac meditații. Toți trebuie să se înscrie la Registrul Comerțului. Mai mult de atât, aceștia trebuie să dețină și casă de marcat și să plătească impozit pentru toate veniturile încasate. Dacă punem pe foaie tot, un profesor ajunge să câștige și 10.000 de lei pe lună, numai din meditații. Sunt de ajuns două şedinţe pe zi, de luni până vineri.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.