N-ai avut niciodată profil de LinkedIn? Dacă n-ai avut, sunt aici pentru a-ți oferi 3 motive care să te determine să-ți faci unul!
Ai deja un profil de LinkedIn, dar nu știi cum să-l folosești și nu înțelegi la ce este acesta util? De asemenea, te voi ajuta să înțelegi mai bine importanța și rolul acestei rețele sociale în viața profesională.
De când folosesc LinkedIn și mă conectez constant cu oamenii din diverse domenii, am primit deja câteva zeci de oferte de muncă foarte atrăgătoare, dar am și găsit joburi care se potriveau perfect cu ceea ce căutam eu.
Tot datorită LinkedIn, am primit și cea mai mare oportunitate de până acum!
De ce să folosești LinkedIn în 2022?
După cum povesteam într-un alt articol dedicat profilului de LinkedIn, această platformă ajută profesioniștii să se conecteze între ei, să schimbe gânduri, să promoveze locuri de muncă sau să recruteze persoane dornice de a munci.
Această platformă nu este de tip Facebook, deoarece nu încurajează publicarea fotografiilor, a story-urilor sau a altor experiențe din viața personală, chiar dacă în ultimul timp platforma permite utilizatorilor să facă și aceste lucruri.
LinkedIn este genul de rețea socială care se concentrează să atragă profesioniști din diverse domenii, îi încurajează să se conecteze între ei (să facă networking) și să beneficieze de oportunități de carieră. LinkedIn este o platformă ideală pentru aceia care își caută de muncă în companii de top, în companii internaționale, start-up uri și nu numai.
Motive pentru care ar trebui să-ți faci un profil de LinkedIn chiar acum
Fie că ești super tânăr sau mai înaintat în vârstă, profilul de LinkedIn reprezintă o portiță excelentă pentru a descoperi oportunități și specialiști după care să te ghidezi în carieră. Am pregătit câteva motive pentru a te convinge că în 2022, trebuie neapărat să fii pe LinkedIn, dacă visezi să fii unul dintre cei mai buni profesioniști în domeniul tău.
1. Vei fi descoperit mai ușor de oamenii și companiile faine
LinkedIn îți oferă gratuit un spațiu dedicat, în care să-ți creezi un profil cu toate datele tale, experiențele profesionale, reușitele și recomandările pe care le-ai acumulat până acum. Acest profil poate fi asemănat cu CV-ul, deoarece cuprinde toate caracteristicile unui CV de angajare.
Diferența dintre un simplu CV și LinkedIn este redată de faptul că pe LinkedIn, poți fi activ constant, te poți conecta cu alți profesioniști din domeniile pe care le vizezi, aceștia îți pot vizita profilul și chiar poți interacționa în timp real cu aceștia.
De asemenea, de-ndată ce îți extinzi rețeaua de prieteni, profilul tău va apărea pe peretele mai multor persoane, care ar putea fi interesate să se conecteze cu tine. Printre aceștia, de multe ori apar și recrutori, manageri, angajatori care vor să angajeze persoane.
Astfel, cu o rețea vastă (500+ conexiuni) o să ai șansa de a fi văzut de foarte mulți angajatori și profesioniști, iar dacă aceștia sunt atrași de experiența și informațiile din profilul tău, vei putea primi chiar și propuneri de joburi sau colaborări.
2. Profilul tău va fi recomandat doar în funcție de interesele tale
După cum spuneam mai sus, profilul tău va apărea ca recomandat doar persoanelor cu interese și experiențe similare. Spre exemplu, dacă în profilul tău se regăsesc experiențe în domenii precum Project Management, Marketing, Account Management, atunci LinkedIn te va recomanda și îți va recomanda doar conexiuni din aceste sfere.
Acest lucru este foarte util, deoarece nu va trebui să pierzi ore bune din viața ta pe această platformă. LinkedIn este genul de platformă pe care intri o dată – de două ori pe zi, timp de câteva minute și doar mai mărești rețeaua de conexiuni, mai citești ce scriu alți profesioniști din domeniul tău sau te mai uiți pe ofertele de joburi.
3. Vei putea găsi joburi care se potrivesc exact cu profilul tău
În funcție de interesele și oportunitățile pe care le cauți atunci când îți creezi profilul, LinkedIn îți va oferi oportunitatea de a găsi joburi asemănătoare cu ceea ce îți dorești tu, din toate colțurile lumii. În ziua de astăzi, când este atât de ușor să lucrezi remote, șansa de a fi angajat de o companie faină din afară este chiar aproape.
LinkedIn deține o platformă integrată de joburi, în care este extrem de ușor să vezi joburi și să aplici la acestea, fie direct cu profilul creat, fie cu un CV atașat pe lângă profilul tău. În ceea ce mă privește, în fiecare zi LinkedIn îmi trimite notificări pe email cu joburi interesante, care se potrivesc foarte bine profilului meu.
Datorită LinkedIn am ajuns să lucrez la una dintre cele mai mari corporații internaționale din domeniul cercetării de piață, precum și am avut șansa de fi ofertat de Google.
Te-am convins?
Chiar dacă nu te-am convins, sper că măcar te-am făcut curios. Cred cu tărie că platforma este excelentă chiar și pentru cei fără experiență, deoarece te poți conecta cu profesioniști, poți căuta joburi, poți fi ofertat de către companii chiar și dacă nu ai experiență.