fbpx
Timp de citire: 2 minute

Uneori, căutarea unui loc de muncă devine un proces lent și frustrant. Mai ales atunci când ești în căutarea unui anumit job și nu sunt disponibile anunțuri pe internet. O sursă confirmată și folosită de foarte multă lume prin care îți poți găsi de muncă, o reprezintă profilul de Linkedin.

Linkedin

Ce este Linkedin?

Linkedin este cea mai mare platforma profesională din lume. Prin crearea profilului de Linkedin poți primi oferte de angajare sau colaborare de la recrutori sau chiar deținători de firme. Te poți conecta cu alți oameni și poți consolida relații profesionale care să te ajute pe viitor in dezvoltarea profesională. Așadar, platforma este destinată studenților. proprietarilor de afaceri, recrutoritorilor.

Profilul de Linkedin

După tot ce ai aflat până acum, nu-ți mai rămâne decât să creezi profiul de Linkedin. Platforma este foarte simplă și ușor de folosit. E ca și cum ți-ai face un cont de Facebook, doar că aici te vei focusa pe detalii și informații, ci nu pe poze. Îți vei pune o poză de profil prietenoasă, nu una cu o sticlă de bere în mâna. Îți vei pune acolo o mică descriere despre tine, dar atenție ca ea să fie orientată spre experiența ta profesională. Exact ca într-un CV, îți vei adăuga orice experiență profesională, în diferite câmpuri.

Îți creezi o rețea care să se potrivească cu profilul de Linkedin

Linkedin îți va recomanda automat potențiali oameni cu care te poți conecta. Algoritmul este similar cu recomandările de prietenie de pe Facebook. Aceste recomandări sunt făcute pe baza profilului tău de Linkedin, care este posibil să fie similar ori cu elemente comune cu a altor oameni. Pot fi ei prieteni, colegi de la facultate, oameni care muncesc în aceleași domenii ca și tine sau chiar angajatori. Este important să te conectezi cu mulți oameni, dar ideea de bază este ca aceștia să lucreze în domenii asemănătoare. Astfel, profilul tău va fi sugerat și altora, exact cum și tu primești alte recomandări de conectare. Tot procesul acesta va ajuta în viitor ca tu să apari în căutările angajatorilor sau a recrutorilor, primind astfel oferte de muncă.

Profilul de Linkedin te va ajuta să primești oferte de muncă, să creezi eventuale colaborări cu oameni pe care îi apreciezi și să îți crești încrederea în tine. 

Sper că aceste informațîi îți vor fi de folos, în caz că nu știai despre Linkedin sau dacă nu știai cum se folosește și la ce ajută. Pe mine mă ajută și sunt foarte mulțumit de faptul că pot primi oferte de muncă fără a depune efort. De asemenea, LinkedIn a devenit pentru mine o sursă foarte bună de informare. Urmăresc oameni pe care ii admir, mă inspir din activitatea lor, citesc cu drag diferite studii de caz. Rămân mereu la curent cu ceea ce fac prietenii mei din punct de vedere profesional, îmi îmbunătățesc constant CV-ul și verific mereu să văd dacă am mai primit vreo oferta.

Ți-a fost util articolul?


Vlad Arhire

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă adaptată nevoilor lor.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.