Mi-a luat mult timp ca să-mi fac curaj să scriu despre acest subiect. O fac deoarece atât de mult timp am avut o concepție greșită despre bani, încât mi-am creat tot felul de blocaje mentale cu privire la acest aspect..

Felul în care ne gândim la bani ne influențează viața, iar importanța banilor în viața noastră nu trebuie neglijată deloc! Oare știm cu toții cu adevărat ce importanță au banii în viața noastră și în societate?

Înțelegem oare cum funcționează principiul mișcării banilor și influența pe care o creează banii în societate? Mi-ar plăcea să iei parte la o părere de-a mea despre bani și sper ca pe măsură ce parcurgi acest articol, să rezonezi cu înțelegerea mea asupra banilor sau să mă contrazici.

Banii sunt importanți?

Râd în sinea mea când îmi pun această întrebare. Pe cât de mult mi-aș dori să spun că banii nu sunt importanți, nu am cum să contrazic faptul că aceștia sunt extrem de importanți!

Cum trăim fără bani? Cum putem fi fericiți fără bani? Ți se pare normal să nu ai bani?

importanta banilor

Poate că în perioada comunismului, banii nu erau atât de importanți pe cât sunt astăzi. Știi că părinții noștri care au crescut în perioada comunismului povestesc deseori că aveau bani în acea perioadă, dar nu aveau ce face cu ei.

Consumul alimentelor era limitat, călătoriile erau restricționate, iar dreptul la proprietate era aproape inexistent. Erau importanți banii în acea perioadă? Nu cred.

Importanța banilor în zilele noastre

Excelent, după o scurtă introducere pătrundem, în sfârșit în subiectul nostru despre bani. Care este importanța banilor în viața noastră și cum putem să înțelegem mai bine și mai corect acest subiect?

ⓘ Banii joacă un rol uriaș în societate și influențează activitățile tuturor, cum ar fi mediul de afaceri, munca oamenilor, bunăstarea oamenilor și chiar educația acestora. Banii îi ajută pe oameni să obțină o mai bună calitate a vieții, șanse mai mari de succes în afaceri, accesul la o educație mai bună și stimulează performanța în muncă.

Banii nu pot cumpăra fericirea

Această vorbă este prezentă în popor de foarte mult timp și este foarte adevărată, dar are mult loc de interpretare. Fericirea și-o găsește fiecare dintre noi sub diverse forme.

Cum ajută banii la crearea stării de fericire?

Ei bine, dacă ar fi să reformulăm așa, consider că banii contribuie la crearea stării de fericire. Banii pot cumpăra securitate și siguranță pentru noi și apropiații noștri. Cu cât avem mai mult confort și siguranță, cu atât suntem mai fericiți!

Totodată, avem nevoie de bani pentru a ne putea permite lucrurile care ne fac fericiți, cum ar fi o casă, mâncare sau servicii de educație. Nu poate nimeni să spună că atunci când nu ai un loc în care să locuiești, dacă nu-ți permiți să mergi la o școală sau nu-ți permiți să mănânci o ciocolată când ți-e poftă, poți fi fericit..

Nu trebuie neapărat să fii Bill Gates sau să ai mulți bani să trăiești, dar și dacă nu îi ai, fericirea nu se poate manifesta în adevărata sa formă.

Importanța banilor în viața omului

Până acum, am descris doar foarte puține aspecte pentru care banii sunt importanți în viața omului.

Dacă rămâi până la finalul articolului, este foarte posibil ca percepția ta despre importanța banilor să se schimbe!

Banii iti dau libertate

Când ai destui bani, poți să trăiești unde îți dorești, poți să îți satisfaci nevoile și poți să îți creezi o stare de spirit excelentă prin activitățile care te satisfac cel mai mult, cum ar fi hobby-urile.

Dacă ajungi independent financiar și ai resursele financiare necesare pentru a trăi fără să lucrezi pe brânci, te vei bucura de și mai multă libertate, deoarece vei avea un control mai mare asupra timpului tău.

Banii îți oferă posibilitatea de a-ți îndeplini visurile

Atunci când ai bani, ajungi mult mai aproape de dorințele și visurile tale. Cum poți construi casa visurilor tale dacă nu ai îndeajuns de mulți bani? Cum îți poți face o familie frumoasă dacă nu vei avea ce să le oferi? Cum poți călători prin lume dacă nu ai bani?

Acestea sunt doar câteva exemple mai greu de atins, dar totuși îți pot oferi și niște situații mai puțin exagerate:

❌ Fără bani nu vei avea liniște niciodată, deoarece mereu vei găsi în societate un termen de comparație

❌ Dacă neglijezi importanța banilor, nu vei reuși niciodată să te dezvolți până la potențialul tău maxim

❌ Fără bani, nu vei putea deveni niciodată independent față de părinții sau de familia ta

❌ Atunci când nu acorzi importanță banilor, nu vei reuși niciodată să-ți creezi un confort financiar, care să te scape de grija zilei de mâine

❌ Dacă nu ai bani, nu-ți vei permite să te bucuri în totalitate de familia și prietenii tăi

Ești fericit atunci când persoanele care acordă importanță banilor în viață pleacă în vacanțe, iar tu nu îți permiți nici să mergi 3 zile la mare? Ești fericit atunci când ieși în oraș și te uiți după cele mai ieftine preparate sau băuturi din meniu?

Tratând acest subiect din mai multe privințe, nu mai poate spune nimeni că poți fi fericit fără bani!

Eu personal, consider că până în momentul în care nu ajung să câștig X sumă de bani în fiecare lună, nu pot atinge starea de fericire pe care o vizez.

Din acest motiv, nu mă voi opri niciodată din alergare după acel target și sper că așa vei proceda și tu, mai ales că în cele ce urmează, îți voi expune mai în profunzime de ce sunt importanți banii în viața omului!

Banii sunt importanți încă de la vârste fragede

Ai auzit de prea multe ori până acum că viețile multor copii sunt compromise datorită faptului că s-au născut în zone defavorizate, iar părinții lor nu-și permit să-i lase să meargă la școală.

Cel mai rău lucru pentru un copil este limitarea dreptului la educație. Mulți părinți nu o fac voit, ci o fac din nevoie. Neavând bani, aceștia sunt nevoiți să implice copiii în munca de zi cu zi pentru a-și putea procura hrană sau alte nevoi casnice.

Copiii care nu au posibilitatea să se bucure de educație sunt în principiu, copiii ale căror familii nu au bani! Încă o dată, lipsa banilor creează efecte grave în viața omului, iar importanța banilor din acest punct de vedere, mai primește o bifă ✅!

Importanței banilor trebuie înțeleasă de când suntem mici

Lumea renunță să mai plece urechea la proverbe de genul celor de mai jos. Eu îmi doresc să demitizez aceste proverbe, deoarece nu consider că trebuie să își mai aibă locul în societatea noastră!

⚫ „Banii nu aduc fericirea”

⚫ „Banii sunt ochiul dracului”

⚫ „Cea mai mare bogăție este să fii mulțumit cu ce ai”

⚫ „Banul face din om neom”

Dacă vezi sau auzi aceste proverbe pe undeva, nu le mai crede! Nu banii influențează caracterul oamenilor, ci educația lor! Banii nu au nicio legătură cu comportamentele neadecvate și cu lipsa de moralitate!

ⓘ Banii sunt doar niște mijloace prin care putem avea acces la bunuri și servicii, iar cu cât știm mai bine să îi gestionăm și să îi controlăm, cu atât mai bine vom trăi!

Importanța banilor în societate

Banii sunt extrem de importanți în societatea în care trăim, iar cu cât mai educată este populația din punct de vedere financiar în societate, cu atât mai prosperă este aceasta.

Banii ajută oamenii, instituțiile și afacerile să trăiască în armonie prin vânzarea și cumpărarea bunurilor.

Banii îmbunătățesc societatea în mai multe moduri:

Ne putem gândi la bani ca la un bun pe care aproape toată lumea și-l dorește. Acest lucru face tranzacționarea mult mai simplă – pentru a achiziționa un bun, în ziua de astăzi putem face acest lucru doar cu bani!

De-a lungul timpului, utilizarea banilor a permis modernizarea și specializarea, atât a oamenilor, cât și a industriilor, ceea ce a crescut calitatea și complexitatea bunurilor și serviciilor.

ⓘ Fără bani, o societate nu poate avea drumuri bune, nu poate crea locuri de muncă și nu poate crea un mediu atractiv și stabil pentru cetățeni.

Banii reduc violența în societate! Având în vedere că orice lucru are un preț, oamenii trebuie să folosească banii pentru a intra în posesia acelui lucru. Dacă nu am fi folosit banii pentru tranzacționare, probabil am fi rămas la troc sau la obținerea lucrurilor prin violență și infracțiuni.

Distribuie:

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.