În vara anului 2018 am fost plecat în SUA prin intermediul programului Work and Travel USA. În acest articol îți voi povesti despre experiența mea de student Work and Travel din Santa Cruz, California.

Work and Travel Santa Cruz

Cum am ales Santa Cruz?

Am ales Santa Cruz la sfatul celor de la agenție, după o serie de alte multe zone din SUA pe care le-am refuzat. Acest loc s-a dovedit a fi ca un premiu pentru mine, după ce am văzut cum arată și ce oferă. Când m-am înscris în program nu aveam o zonă pusă în minte, ci așteptam oferte cu gândul că îmi voi alege ce îmi place. Am fost uimit să văd cât de departe trebuie să merg, dar a meritat. Chiar pot spune că am fost norocos, deoarece acest oraș este un paradis, reprezentând sufletul Californiei.

Cum arată vara în Santa Cruz?

Palmieri, un cer albăstriu-impecabil, căldură aș zice atât cât este nevoie, o adiere de vânt aproape permanentă, veselie, sunetul lin al oceanului și zgomotul de carusele. Așa aș descrie cu puține cuvinte acest paradis. Santa Cruz este un loc turistic datorită poziționării chiar la oceanul Pacific, cu plaje, priveliști minunate de pe coastă, parc de distracții și locuri bune de făcut surf.

Santa Cruz
California Santa Cruz
vara in Santa Cruz

Santa Cruz Beach Boardwalk, atracția principală

Principalul motiv pentru care turiștii merg în Santa Cruz este parcul de distracții. Acesta este poziționat chiar pe plajă, lângă ocean. Aici mi-am petrecut și eu vara. Am muncit în acest parc de distracții, iar locul în care am stat era chiar peste drum de parc. Cele mai frumoase momente, sunete, cei mai frumoși oameni i-am cunoscut în acest loc. Locurile de muncă de aici variază și pot fi în restaurante, la vânzare de bilete, operare carusele, curățenie sau mentenanță. Eu am ocupat cel din urmă job, adică mentenanță în cadrul fast-food-urilor din parc.

work and tavel SUA
Santa Cruz Beack Boardwalk

Cazarea pe durata verii în Santa Cruz

După cum spuneam, am locuit chiar peste drum de parc și de ocean. Ziua era veselie și gălăgie, dar genul de gălăgie plăcută, care nu m-a deranjat. Și faptul că îmi puteam vedea colegii și tot ce se întâmplă în parc de pe geam, era foarte amuzant. O să îți las câteva poze că să înțelegi despre ce e vorba. Compania pentru care am lucrat asigură cazarea pentru studenții Work and Travel în mai multe spații. 

Ele pot fi atât apartamente unde locuiești cu încă 2-3 persoane, cât și case unde poți locui cu mai multe persoane. De asemenea, există și locuri pentru cupluri. Eu am locuit într-un apartament, împreună cu un prieten din Timișoara și un bulgar foarte de treabă. O cameră mare cu trei paturi separate, o bucătărie foarte mare, o baie și un fel de cămară.

cazare Santa Cruz
beach boardwalk

Vremea din Santa Cruz

În Santa Cruz, vremea este asemănătoare cu cea din România. Ai zice că fiind în Vestul Californiei, așteptările sunt ca vremea să fie super caldă. De fapt, vremea aș trece-o în categoria ‘’vreme perfectă’’ pentru că nu sunt călduri mari. Rar am prins că temperaturile să treacă de 30 de grade. 

Cel mai frumos este că dimineața, până pe la ora 10-11, temperaturile sunt  undeva între 15-20 de grade, seara la fel. După ora 8 seara, nu prea am ieșit afară fără o bluza sau hanorac la mine. Vântul bate aproape mereu. Uneori este mai intens, așa că chiar dacă afară sunt 30 de grade, s-ar putea să fie răcoare din cauza vântului. Evident, este complicat de stat la plajă pentru că bate vântul și e răcoare, ce să mai zic de intrat în ocean.

vremea in Santa Cruz

Facilități în Santa Cruz

Deși orașul nu este foarte mare, găsești aici orice ai nevoie. Magazine, supermarket-uri, Canabis shop-uri, restaurante, hoteluri. Santa Cruz are un sistem de transport foarte bun, atât prin autobuze cât și prin biciclete electrice. Cu ajutorul unei aplicații pe telefon, poți închiria o bicicletă de oriunde. O poți lua de unde o găsești și o poți lăsa oriunde vrei, contra unui foarte mic preț. Orașul este plin de atracții și zone frumoase. 

Găsești, de asemenea foarte mulți oameni ai străzii. Sunt peste tot. Partea bună este că sunt foarte pașnici, foarte prietenoși și nu prea ii vezi să cerșească. Dar te vei obișnui cu faptul că ei dorm pe unde apucă, ceea ce nu pare a fi o problemă pentru nimeni.

Santa Cruz California

Prețuri la produse și servicii

Trebuie să recunosc, prețurile sunt un pic cam mari, dar justificate raportat la salariile din California. Eu am câștigat 13 dolari pe oră, ajungând astfel la aproximativ 2000 de dolari pe lună. Norocul este că Boardwalk, compania la care am fost angajat ca student Work and Travel, ne-a oferit chirie pentru 280 de dolari pe lună. Un preț extraordinar de mic, astfel că nu am fost constrâns financiar. 

Ca exemple, îți pot spune că o pâine este între 3-5 dolari, un lapte la 2l este cam 2 dolari, fructele și carnea ceva mai scumpe, o ciocolată 2-3 dolari, un joint aproximativ 10 dolari. Există câteva magazine care se numesc ‘’Dollar Tree’’ în care găsești orice produs la 1 dolar. În sfera de servicii, un tuns la cel mai mic preț este undeva la 17 dolari, biletul de autobuz intern cam 3 dolari.

dolar tree
bon fiscal dolar tree

Atracții turistice în Santa Cruz

Aici nu are rost să îți povestesc despre fiecare obiectiv turistic în parte. Partea frumoasă este că Santa Cruz este în sine un loc splendid și aș putea spune că aproape la fiecare pas dai de locuri superbe: priveliști, case, mașini, ocean, coastă, copaci, oameni și așa mai departe. De menționat și faptul că ești la o ora de San Francisco și San Jose, la 6 ore de Los Angeles și Las Vegas.

Boardwalk

Îți recomand cu toată încrederea acest loc pentru o vară Work and Travel de neuitat. Dacă ai posibilitatea de a-l alege, nu ezita să o faci. Îți pot oferi, dacă dorești mai multe informații despre Santa Cruz și despre Santa Cruz Beach Boardwalk, compania la care am lucrat.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.