fbpx
Timp de citire: 6 minute

Am prezentat în articole anterioare programul Work and Travel USA, procedura de înscriere și alte multe experiențe personale din vara mea petrecută în Santa Cruz, California. Acum îți voi povești pe scurt ce am ales să fac cu banii strânși de la sfârșitul programului. Cum am încheiat această experiență pentru a-mi aduce aminte de fiecare clipă? Citește în continuare pentru a vedea ce plan am făcut și cum am călătorit 3500 de km în 6 zile în SUA.

calatorie-studenti-work-and-travel

Majoritatea studenților din programul Work and Travel USA aleg să călătorească la finalul programului

Când te decizi să te înscrii în program, cu siguranță îți vei face planuri de călătorie în SUA. Este inevitabil să nu vrei să ajungi la locuri precum Marele Canion, Las Vegas, New York și așa mai departe. Cel mai frumos este că și atunci când mergi pe cont propriu, îți vei găsi parteneri de călătorie. Majoritatea studenților își fac planul pentru momentul de final, iar după ce au reușit să strângă bani, hotărăsc să încheie programul cu o ditamai călătorie.

Am ales să călătorim 3500 de km în 6 zile prin SUA

Dat fiind faptul că biletul de avion l-am avut pe 7 octombrie, timpul nostru de călătorit a fost de pe 1 pe 6 octombrie. Am stors energia și timpul la maxim, așa că am reușit să parcurgem aproape tot ce ne-am propus. Am închiriat o mașină mai mare de la aeroportul din care aveam să plecăm acasă, pentru a fi ușor să o returnăm la final și să ne urcăm direct în avion.

calatorie-work-and-travel

Am plătit în jur de 500 de dolari pe 6 zile, cu tot cu asigurare și toate cele necesare pentru a fi feriți de orice probleme. Împărțit la 3 persoane, costul a fost convenabil, la cum aveam să o folosim. Mașină era aproape nouă, fiind fabricată în 2018, exact anul în care ne aflam la acel moment.

calatorie-in-sua-cu-masina

Drumul și destinațiile alese

1. Santa Cruz – Los Angeles

Am pornit din Santa Cruz pe un drum lung, în mare parte pe autostrada. L-am ales pe acesta deoarece era mai liniștit, dar eu vă recomand străbateți toată coasta de Vest, evitând autostrada. Mergând pe marginea oceanului, priveliștile sunt minunate. Noi am ales acest drum, pentru deja văzusem o mare parte din drumul de pe coastă. Los Angeles a fost un loc minunat, dar nu cel mai frumos. Este un loc opulent, în care locuiesc multe vedete. Am mers prin Beverly Hills, Holywood Hills, Venice Beach, Walk of Fame și am parcurs la pas multe alte locuri. Am dormit în mașină, pe o stradă foarte întunecată, ceea ce a fost destul de provocator.

los-angeles-california-work-and-travel-USA

2. Los Angeles – Las Vegas

Drumul dintre aceste două mari orașe nu îl poți descrie în cuvinte. Este foarte frumos, priveliști minunate și ideal dacă îl parcurgi seara. Căldura a fost mare, mai ales că am străbătut deșertul Mojave. Pe drum veți găsi foarte multe locuri unde puteți bea o cafea, o bere sau să mergeți la toaletă. Drumul este completat de zone cu cactuși, vulturi, munți. Las Vegas mi-a rămas în suflet. Este un loc minunat, în care simți fără să vrei mirosul distracției. Locul cu cele mai frumoase clădiri pe care le-am văzut vreodată, plin de turiști, cazinouri și mașini faine. Am stat doar o noapte acolo, dar dacă aș mai merge o dată, aș sta cel puțin 3 zile.

3500 de km in 6 zile in America
work-and-travel-USA-las-vegas

3. Las Vegas – Marele Canion

Distanța nu este foarte mare între aceste două locații, iar drumul este o spendoare. Călătoria a fost printre munți, cu priveliști minunate. Marele Canion a fost cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în viața mea. Locul cel mai impresionant, în care se face conexiunea natură-suflet. Am dormit în mașină în noaptea în care am ajuns, urmând ca dimineață să plecăm în drumeție. Am intrat în interiorul canionului și am coborât vreo 5 ore până la răul Colorado. De acolo, am ales să ne întoarcem, deoarece eram aproape să ne prindă noaptea, nepregătiți. 

marele-canion-Work-and-Travel-USA

Aveți grijă dacă vă încumentați la drum prin canion, deoarece nu e la fel ca mersul pe munte. Aici, întâi coborăți, iar în momentul în care deja ești obosit, urmează să urci înapoi. Așa că am urcat încă vreo 6 ore, lucru care ne-a extenuat. Toți trei eram bine pregătiți din punct de vedere fizic, astfel că ne-am asumat această expediție. Ai grijă să îți iei multă apă, dulciuri și mâncare, deoarece o să ai nevoie. Și ceva de pus pe cap, deoarece este foarte cald jos.

drumetie-prin-marele-canion

4. Marele Canion – Valea Morții (Death Valley)

Am parcurs un drum de vreo 4 ore și am ajuns în Valea Morții. Căldură mare, dar nu atât de mare pe cât ne așteptam. Erau în jur de 35 de grade celsius, dar omenesc suportabil. Am parcurs tot parcul național Valea Morții în vreo 5-6 ore, cu tot cu opriri. Un loc minunat și plin de surprize. Drumul este extraordinar de frumos și incitant. Din nou, dacă te prinde seara în vale, priveliștile sunt splendide. Nu am înnoptat prin preajmă, deoarece nu prea ai ce să faci în afară de călătoria prin Valea Morții.

calatorie-prin-death-valley
valea-mortii

5. Valea Morții – Parcul Național Yosemite

Am avut parte de un drum extraordinar de frumos, îndreptându-ne spre Yosemite. Ne-a prins noaptea pe drum, așa că am ales să înnoptăm în apropiere de Yosemite, la vreo 30 de mers cu mașina. Am înnpotat undeva în munți, într-o zona de pădure, care semăna cu acele locuri în care merg copiii în tabere. Mirosea a pin peste tot, iar cabana din lemn în care am dormit a completat peisajul. Dimineață, am plecat în Yosemite. Practic, acest loc este format din munți și se poate vizita cu mașina. Îți zic că îți trebuie cam o zi întreagă să parcurgi tot traseul, dar ai parte de priveliști extraordinare. Cascade, lacuri, râuri, păduri, stânci și multe puncte de belvedere. La finalul zilei, înainte de apusul soarelui, am plecat spre finalul călătoriei, în Santa Cruz, California.

drum-prin-yosemite
studenti-work-and-travel-sua

6. Parcul Național Yosemite – Santa Cruz

Am pornit seara, pe un drum splendid, asemănător cu Transfăgărășanul nostru. Am încheiat această călătorie cum nu se putea mai bine. Uimiți de priveliști și de drumul prin vârful munților, am fost surprinși de căderea nopții și am continuat drumul liniștiți și obosiți spre Santa Cruz. Am ajuns noaptea în Santa Cruz, am mâncat, am băut o bere și am dormit din nou în mașină. Cea mai cumplită noapte, în care ne-a bătut poliția în geam în timp ce dormeam și ne-a alungat. 

calatorie-Work-and-Travel-USA

Prietenul nostru, Alex, a trecut printr-o experiență amuzantă și în același timp urâtă, deoarece uitase să își schimbe zborul spre România, care în primă fază era din New York, adică exact în cealaltă parte a Americii. Astfel, s-a trezit în acea noapte verificând biletul și țipând: ‘’Bă, eu am zbor din New York!’’. Această afirmație a stârnit râsete cu lacrimi printre noi, dar l-am lăsat la aeroport în San Francisco și a rezolvat situația, plătind încă o dată biletul spre România.

Programul Work and Travel USA mi-a oferit cea mai frumoasă călătorie din viața mea!

Am experimentat 3 nopți de dormit în mașină, 6 zile de mâncat sandwich-uri și McDonalds și am folosit energia la capacitate maximă. Mulțumesc prietenilor și partenerilor mei de călătorie, Alex și Gabi pentru 6 zile, dar și pentru o vară de neuitat!

Dacă aceste experiențe îți stârnesc interesul, iată cum poți accesa programul Work and Travel USA și cât te va costa. Mai apoi, fă-ți o idee despre ce poți să faci în timpul programului și vezi unde și ce am lucrat eu vara in Santa Cruz, California.

Mersi de atenție și să ne auzim cu bine!

Ți-a fost util articolul?


Vlad Arhire

Student masterand, împătimit al experiențelor de orice fel și dedicat vieții de student. Unul dintre obiectivele lui este acela de a-și ajuta colegii mai mici să profite de anii frumoși ai studenției, să învețe din greșeli și să beneficieze de orice oportunitate valoroasă. Printre realizările sale regăsim două experiențe de studiu în străînătate prin programul Erasmus, o experiență în SUA prin programul Work and Travel. Pe partea profesională, Vlad este activ în zona de Marketing.

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.