Una dintre cele mai mari și așteptate apariții pe piața cursurilor online a venit din partea companiei Google.

Alături de Coursera, una dintre cele mai mari platforme de cursuri online din lume, Google permite accesul la 4 cursuri profesionale din zona tehnologică, în câteva dintre cele mai emergente industrii din ultimii 10 ani. Cursurile Google sunt adresate tuturor și nu necesită studii sau pregătire în domeniu.


Cursurile de la Google – o alternativă sau supliment pentru cei 4 ani de facultate?

Documentând acest subiect, am observat că s-a creat ideea conform căreia cursurile de cerificare profesională de la Google ar fi un înlocuitor al unui program de facultate tradițională (acea licență de 4 ani într-unul dintre domeniile tehnice).

Nu pot spune dacă este adevărat sau nu, dar pot afirma că într-o perioadă de 3-6 luni (cu un preț de 39$/ lună), poți acumula și sedimenta informații și abilități profesionale puternice, dobândite direct de la angajații companiei Google.

cursuri certificare profesionala de la Google
Un preview extras de pe platforma Coursera, de la cursul Google de Project Management

De asemenea, Google susține că tratează cu exact aceeași importanță candidații săi pentru un loc de muncă în cadrul companiei, indiferent că au o licență într-un domeniu tehnic sau că sunt absolvenți al unui curs de certificare profesională de la Google.

Adevărat sau mai puțin adevărat, cert este că aceste cursuri sunt extrem de utile și accesibile (39$/ lună) pentru cei care vor să își înceapă activitatea într-un anumit domeniu sau chiar pentru cei care vor să aprofundeze.

Cursurile profesionale oferite de Google în domenii emergente din industria tehnologică

Cursurile de formare profesională Google acoperă câteva ramuri din industrii în plină dezvoltare, mai exact:

  • Google Project Management Professional Certificate
  • Google Data Analytics Professional Certificate
  • Google UX Desing (User Experience) Professional Certificate
  • Google IT Support Professional Certificate

1. Google Project Management Professional Certificate

Cursul de Project Management oferit de Google este ideal pentru cei aflați la început de drum, dornici de a-și începe o carieră în domeniu.

Acest curs oferă pe o perioadă de 6 luni toate informațiile și provocările necesare pentru a-ți consolida fundamentele în ceea ce privește managementul proiectelor și metodologiile sale.

Se spune că project managerii sunt oamenii care găsesc soluții și rezolvă probleme. Ei sunt cei care dezvoltă planuri, coordonează echipe și partenerii implicați în proiect, gestionează riscurile și asigura buna funcționare a proiectului.

Project Managerii pot activa în diverse domenii, cum ar fi IT, Marketing, Construcții, Producție, Medical, Financiar etc. Am scris recent, mai detaliat despre Ce face un Project Manager.

Vrei să aflii mai multe despre proiect, aruncă un ochi pe pagina cursului Google Project Management Professional Certificate. În prezent, eu sunt înrolat în acest curs, îmi place foarte mult și chiar consider că finalizarea acestui curs mă va ajuta să avansez în carieră/ chiar și să-mi fundamentez lucruri pe care nu le știam, în special despre metodologii mai moderne din domeniu.

2. Google Data Analytics Professional Certificate

Cusrul de Data Analytics oferit de Google este potrivit celor cărora le place să lucreze cu un volum mare de date, sunt atenți la detalii și vor să participe la fundamentarea unor decizii foarte importante, fie de business, fie de rezolvare a anumitor crize/ probleme.

Cei care lucreaza în Data Analytics, Marketing Analytics, Data Science sunt considerați “problem solvers”, datorită abilităților lor de a vedea soluții pe baza datelor cu care lucrează.

Dacă ți-ar plăcea să pui fundamentele unei cariere în Data Analytics, ești un om al excelului, a bazelor de date – a graficelor și tabelelor, un om care vrea să vadă în date ceea ce alții nu înțeleg, atunci aruncă un ochi pe Google Data Analytics Professional Certificate.

*Am urmat primele 4/8 module ale acestui certificat, mi-au plăcut foarte mult, iar dintr-un om care a urât excelul și bazele de date, am ajus un simpatizant și am înțeles cu adevărat valoarea acestora în viața profesională, dar și în viața de zi cu zi.

3. Google UX Design Professional Certificate

Adresat celor pasionați de marketing/ IT, cursul de UX Design oferă fundamentele și consolidează abilitățile cursantului de a înțelege comportamentul utilizatorului unei aplicații/ website și de a crea schițe și prototipuri de aplicații/ website-uri în programe precum Adobe XD sau Figma (la nivel de design, nu partea de cod, de programare).

UX Desing este un domeniu în plină expansiune, apar aplicații și website-uri în fiecare moment, altele se dezvoltă continuu, astfel că este nevoie de oameni care să creeze design-uri sau să găsească soluții care să fie ”user-friendly” pentru orice interacțiune cu acestea.

Dacă vrei să aflii mai multe despre curs, aruncă un ochi pe Google UX Design Professional Certificate.

4. Google IT Support Professional Certificate

Cursul de IT Support se adresează celor care doresc să lucreze în domeniul IT, dar care nu vor sa scrie cod.

Acest curs este adresat mai degraba celor care vor să activeze în zona de support, adică acei oameni care ajută la rezolvarea probelmelor de natură tehnică, în ceea ce privește rețelele, sistemele de operare Windows, Cloud Computing, Linux, și securitate, etc.

Cursul se adresează începătorilor și nu necesită cunoștințe în domeniul IT, totuși celor care au o oarecare o înțelegere a tehnologiei – sau cărora le plac calculatoarele de mici. Spre deosebire de celelalte cursuri, acesta se poate face și în limba spaniolă sau portugheză.

Dacă vrei să aflii mai multe despre curs, aruncă un ochi pe Google IT Support Professional Certificate.

Certificatele Google – Întrebări frecvente

Cine poate urma unul dintre cursurile de certificare profesională de la Google?

Cursurile de mai sus se adresează tuturor:

  • celor care pot înțelege limba engleză, având în vedere că toate cursurile sunt în engleză
  • celor care nu au pregătire sau experiență în domeniu
  • celor care nu au studii superioare
  • celor care au pregătire în domeniu și vor să aprofundeze/ acopere anumite subiecte pe care le oferă cursul

Cât durează să obții un certificat oferit de Google?

Cei de la Google susțin că este necesară o implicare de aproximativ 10 ore pe săptămână pentru a finaliza un curs în aproximativ 6 luni. Ține minte, abonamentul pe platforma Coursera se plătește lunar, astfel că dacă termini mai repede, vei plăti mult mai puțin.

Cât plătim pentru un curs de la Google?

Costul unui curs este foarte mic, având în vedere informația valoroasă și gradul de interactivitate pe care îl oferă.

Acestea nu sunt cursuri tradiționale, astfel că vei avea parte de o experiență diferită și surprinzătoare. Plata pentru astfel de cursuri este de 39$/ lună – estimând valoarea totală a cursului la nu mai mult de 300$, dacă luam în calcul perioada de 6 luni pentru finalizare.

Partea cea mai bună este că. în cazul în care nu-ți place, ai posibilitatea de a anula subscripția oricând, astfel că următoarea lună nu o vei mai plăti. De asemenea, orice curs îl poți începe cu perioada de trial, gratuită timp de 7 zile.

Ce pot face după ce obțin certificatul de la Google?

Te poți folosi de certificatul obținut pentru a aplica la diverse joburi, pentru a-ți consolida CV-ul, precum și de a-l distribui pe rețeaua ta de LinkedIn. Toate cursurile de mai sus îți oferă oportunitatea de a aplica la joburi moderne, cu salarii bune și cu o importanță deosebită în cadrul oricărei companii.

Care este structura unui curs?

Cursurile sunt foarte interesante, interactive, iar în fiecare modul (majoritatea au 6-8 module) vei fi pregătit de un angajat al Google.

În fiecare modul vei avea parte de secțiuni video, scrise, exerciții cu aplicații de la Google – ex. baze de date, Google Lab, Google Docs etc. Vei avea multe studii de caz, multe scenarii de la un job real, iar anumite module vor fi cu exerciții care vor trebui evaluate de către un alt cursant.

Surse și imagini:
Coursera

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.