Sunt sigur că ești o persoană care se gândește des, poate prea des la viitor, dar calea întârzie să se arate. Eu am pățit-o frecvent, mai ales în ultimii 5 ani din viață.

Totuși, într-un final mi-am dat seama că am greșit mult și că mi-am făcut zile amare ca un fraier. Nu o făceam cum trebuia..

Ce crezi că vei face peste 5 ani?

Ai vreo idee? Îți poți imagina viața ta de peste 5 ani ca și cum ar fi acum?

Dacă poți face asta, deja ești cu un pas mai aproape de identificarea drumului pe care trebuie să o apuci. Se spune că viziunea de viitor este mult mai clară atunci când ne-o închipuim și o așternem pe hârtie.

Se spune că atunci când ne proiectăm viața noastră în imagini, când ne uităm zilnic la ilustrații sau poze cu dorințele noastre de viitor, atunci suntem mai aproape de a le aduce la realitate în viitorul apropiat.

Cum mi-am îndeplinit una dintre cele mai mari dorințe la 20 de ani?

Mă voi folosi de un exemplu banal din viața mea, doar ca să îți ofer puțin context la ceea ce urmează să îți recomand.

Când aveam vreo 18 ani, mi-am dorit cadou de ziua mea un tapet de perete cu un peisaj mișto, cu un apus de soare de pe o plajă din California. Văzusem eu pe net o poză mare și frumoasă din California și m-am îndrăgostit de acea zonă.

Mi-am pus acea imagine ca background pe interfața telefonului (chiar și acum o am) deoarece eram atras foarte tare de astfel de priveliști. Le-am cerut părinților mei de ziua mea să mă lase să-mi etalez pe peretele din camera mea acea imagine. Ei mi-au dat bani, iar eu am fost la un centru de tipărire și mi-am printat vreo 4 metri de tapet.

tapet vis

M-am dus acasă și cu super mare entuziasm am lipit tapetul pe perete. Am zis că acel tapet mă va ajuta să fiu mai relaxat atunci când sunt acasă, că mă va face mai fericit. Chiar așa a fost!

Mi-am proiectat dorința pe perete și am transformat-o în realitate

Chiar dacă nici prin gând nu mi-a trecut că acel tapet de perete îmi va influența parcursul vieții în viitorul apropiat, rămân șocat când mă gândesc ce putere a avut în subconștientul meu. Am mai citit despre acest concept, pe care ți-l voi explica înspre finalul articolului.

Faptul că mi-am lipit pe perete imaginea pe care mi-o doream mult să o văd în realitate, m-a ajutat să ajung într-unul dintre locurile mult visate! La numai doi ani după ce mi-am lipit tapetul pe perete, admirându-l în fiecare zi, a venit și realizarea!

Nici prin gând nu mi-ar fi trecut că o să îmi îndeplinesc dorința la 20 de ani!

Da, tapetul pus pe perete a fost imaginea pe care am văzut-o în fiecare zi timp de doi ani. Această imagine s-a infiltrat atât de tare în subconștientul meu, încât am început să mă gândesc mult la visul meu. Și de la gând la bucurie, am găsit o cale de a ajunge la acea dorință.

Am plecat în SUA pentru o vară întreagă și am ajuns fix în locul pe care l-am vizualizat atât de mult timp. Era fix la fel, doar că senzația îmi dădea furnicături în stomac. Mi-am dat seama că doar acel tapet m-a făcut să mă gândesc zilnic la visul meu și la modul în care pot ajunge la el. Am povestit mai în detaliu despre cum am ajuns în SUA și despre cum o poate face orice student.

thestudent.ro despre mine

Este un exemplu vag, deși am mai multe, dar le țin bine pentru alte articole 😀

Cum este definit acest concept de împlinire a dorințelor?

Vizualizarea este o tehnică pe care o poți folosi pentru a crea o imagine mentală puternică a unui eveniment viitor. Se spune că vizualizând realizarea, poți construi încrederea de care ai nevoie pentru a ajunge acolo.

Cum se face acest lucru pas cu pas?

1. Stabilește-ți dorințele sau visurile

Alege-ți un vis sau un obiectiv pentru a începe să vizualizezi.

2. Imaginează-ți visul realizat 

Începe și imaginează-ți visul ca și cum l-ai realizat deja. Cu cât ești mai specific și cu cât îți imaginezi mai multe detalii, cu atât vizualizarea va funcționa mai bine pentru tine. De multe ori, orice detaliu poate fi de folos: mirosul, sunetul, atingerea etc.

3. Proiectează-l în imagini și vizualizează-l zilnic

Faptul că te vei uita mereu la imaginea proiectată, va face ca visul să fie din ce în ce mai prezent în subconștientul tău. Cu cât ești mai conștient de acesta, cu atât vei fi mai aproape de el. Gândește-te cum poți ajunge acolo!

dreamchart

Eu obișnuiesc să fac acest lucru de ceva timp și sunt sigur că mă ajută. Chiar dacă pare ceva banal, mă ajută faptul că mă gândesc la visurile mele și mai ales, că nu uit de ele. Faptul că îmi aștern pe hârtie gândurile, că îmi lipesc poze pe tablouri cu dorințele și visurile mele, mă face să fiu mai concentrat pe realizarea lor.

Încearcă și tu și vezi cum îți iese!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.