Îmi place foarte mult să ascult și să-mi iau informații de calitate de la oamenii de succes care ne înconjoară, indiferent că sunt specialiști într-un domeniu sau antreprenori.

M-am gândit la acest titlu exact în momentul în care ascultam un podcast “The Vast and The Curious”, în care invitat era Florin Talpeș, fondator și CEO Bitdifender.

Într-un moment al podcastului, Florin povestea despre momentul în care era la liceu și despre cum a decis el să-și înființeze propria companie, cu toate că avea și alte oportunități profesionale.

În acel moment, mi-a atras atenția întrebarea Andreei Roșca către Florin, mai exact “Ce sfat i-ai da unui tânăr la început de drum?”.

Așadar, pornind de la Florin Talpeș (fondator Bitdefender) și oprindu-mă la Iulian Stanciu (CEO emag), vreau să fac un sumar a sfaturilor auzite de-a lungul podcastului “The Vast and The Curious”.

Ce sfat i-ai da unui tânăr aflat la început de drum?

Am ales 10 sfaturi preluate de la români antreprenori din România, sfaturi pe care eu le consider extrem de utile oricărui tânăr care are nevoie de îndrumare.

✌”Du-te la muncă și descoperă-ți abilitățile” – Florin Talpeș (Fondator Bitdefender)

✌”Caută să fii tu însuți și să ai încredere în ce vrei tu să construiești. Când te uiți la ceilalți, ești o copie, nu ești tu” – Cristina Bâtlan (Fondator Musette)

✌”Plecam urechea la neîncrederea altora. N-ar fi trebuit să mă opresc să ascult pe toată lumea” – Simona Baciu (Fondator Transylvania College, una dintre cele mai bune școli din lume)

✌”Cară-te doi ani, vezi lumea, du-te cu câți bani ai” – Tudor Giurgiu (regizor și producător de film, fondator Festivalul Internațional de Film Transilvania)

✌”Ia lucrurile pas cu pas. Viața îți oferă șansa să le faci pe toate” – Dragoș Roșca (Fondator Delta Invest)

✌”Credeam că am să cresc foarte repede, pentru mulți ani. Ce mi-aș spune este *las-o mai încet*” – Octavian Radu (Fondator RTC și Diverta)

✌”Cred că trebuie să ai curajul să trăiești, din când în când, fără nici un ban” – Iulian Stanciu (Acționar și CEO al eMag)

Sursa:
The Vast and The Curious Podcast

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.