După cum știm cu toții, vara este momentul perfect pentru a derula internshipuri, deoarece avem timp destul și libertatea de a merge chiar și în alte orașe. În acest articol îți voi arăta cum să aplici pentru un internship în cadrul unei companii.


Pregătește-te și plănuiește din timp!

Dacă ai de gând să efectuezi un internship în perioada verii, ai nevoie să aplici la diverse companii încă din iarnă sau chiar mai repede. Este foarte important să aplici la cât mai multe companii cu mult înainte pentru a avea timp să primești răspunsuri și să iei decizii. Interesează-te din timp și nu lăsa acest proces pe ultima lună.

internship studenti

Cum să aplici pentru un internship?

O platforma foarte bună în care vei găsi multe stagii de practică sau internshipuri este hipo.ro. De asemenea, nu evita să folosești site-ul facultății la care studiezi, la secțiunile joburi/ internshipuri. Dacă ești dispus să pleci din țară, sunt si alte programe. Erasmus+ îți oferă două luni de practică prin fonduri de la UE, în companii de pe teritoriul Europei. 

internship

Varianta care poate e cea mai complicată, dar cea mai bună, este de a intra în contact direct cu companiile prin e-mail sau telefon. Cauți companiile care se potrivesc cu domeniul tău de studiu sau cu ce vrei să înveți. 

Următorul pas este să creezi un text frumos și politicos în care întrebi dacă este posibilă o astfel de colaborare (scrisoarea de intenție pentru internship). Păstrează în minte faptul că șansele de reușită sunt mai mari la o companie mai mică. Într-o companie mică, competiția nu este așa de mare precum este la o companie de dimensiuni foarte mari!

Cum să îți crești șansele de reușită atunci când aplici pentru un internship?

Creează impresie bună și pune-i la dispoziție companiei la care aplici  toate materialele care ar putea să le arate cât de doritor și activ ești.

1. CV-ul

2. Scrisoare de intenție

3. Recomandări de la profesori / alte locuri de muncă

4. Profilul de Linkedin, actualizat

aplica pentru un internship

Încearcă pe cât posibil să ajustezi CV-ul și scrisoarea de intenție, astfel încât să se potrivească cu internshipul la care vrei să aplici! Dacă jobul este pe marketing spre exemplu, scoate cât mai mult în evidență capabilitățile tale de marketing și ce îți dorești să înveți. 

Arată-te binevoitor și foarte dornic de a face parte din compania respectivă. Prezintă-te într-un mod profesionist și uimește-i cu faptul că știi foarte bine cu ce se ocupă compania respectivă. Astfel, îți vei crește șansele de reușită!

De ce este important să aplici pentru un internship atunci când ești student?

Dacă nu aduni experiență practică pe parcursul anilor de studiu, te vei lovi la finalizarea studiilor de inevitabila barieră: lipsa de experiență! Derularea internshipurilor este întotdeauna benefică și poate acoperi aceste lipsuri. 

Reține că poți face un internship în orice perioada a anului, în măsura în care îți poți gestiona timpul. Un internship vine la pachet cu o oportunitate de dezvoltare profesională și cu un eventual post în acea companie pe viitor.

Sper că aceste informații îți vor fi de folos și că vei înțelege cât de important este să fii pro-activ în timpul anilor de studiu!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.