fbpx
Timp de citire: 3 minute

După cum știm cu toții, vara este momentul perfect pentru a derula internshipuri, deoarece avem timp destul și libertatea de a merge chiar și în alte orașe. În acest articol îți voi arăta cum să aplici pentru un internship în cadrul unei companii.

internship studenti

Pregătește-te și plănuiește din timp!

Dacă ai de gând să efectuezi un internship în perioada verii, ai nevoie să aplici la diverse companii încă din iarnă sau chiar mai repede. Este foarte important să aplici la cât mai multe companii cu mult înainte, având timp să primești răspunsuri și să iei decizii. Interesează-te din timp și nu lăsa acest proces pe ultima lună.

Cum să aplici pentru un internship?

O platforma foarte bună în care vei găsi multe stagii de practică sau internshipuri este hipo.ro. De asemenea, nu evita să folosești site-ul facultății la care studiezi, la secțiunile joburi/ internshipuri. Dacă ești dispus să pleci din țară, sunt si alte programe. Erasmus+ îți oferă două luni de practică prin fonduri de la UE, în companii de pe teritoriul Europei. Personal, obișnuiesc să urmăresc pagina de Facebook Iubesc Studenția, în care se postează săptămânal oportunități pentru studenți. 

internship

Varianta care poate e cea mai complicată, dar cea mai bună, este de a intra în contact direct cu companiile prin e-mail sau telefon. Cauți companiile care se potrivesc cu domeniul tău de studiu sau cu ce vrei să înveți. Următorul pas este să creezi un text frumos și politicos în care întrebi dacă este posibilă o astfel de colaborare. Păstrează în minte faptul că șansele de reușită sunt mai mari la o companie mai mică. Într-o companie mică, competiția nu este așa de mare precum este la o companie de dimensiuni foarte mari!

Cum să aplici pentru un internship și cum să îți crești șansele de reușită?

Creează impresie bună și pune-i la dispoziție companiei la care aplici  toate materialele care ar putea să le arate cât de doritor și activ ești.

1. CV-ul

2. Scrisoare de motivare

3. Recomandări de la profesori / alte locuri de muncă

4. Profilul de Linkedin, actualizat

aplica pentru un internship

Încearcă pe cât posibil să ajustezi CV-ul și scrisoarea de motivare astfel încât să se potrivească cu internshipul la care vrei să aplici! Dacă jobul este pe marketing spre exemplu, scoate cât mai mult în evidență capabilitățile tale de marketing și ce îți dorești să înveți. Arată-te binevoitor și foarte dornic de a face parte din compania respectivă. Prezintă-te într-un mod profesionist și uimește-i cu faptul că știi foarte bine cu ce se ocupă compania respectivă. Astfel, îți vei crește șansele de reușită!

Acum știi cum să aplici pentru un internship! De ce este important să o faci?

Dacă nu aduni experiență practică pe parcursul anilor de studiu, te vei lovi la finalizarea studiilor de inevitabila barieră: lipsa de experiență! Derularea internshipurilor este întotdeauna benefică și poate acoperi aceste lipsuri. Reține că poți face un internship în orice perioada a anului, în măsura în care îți poți gestiona timpul. Un internship vine la pachet cu o oportunitate de dezvoltare profesională și cu un eventual post în acea companie pe viitor.

Sper că aceste informații îți vor fi de folos și că vei înțelege cât de important este să fii pro-activ în timpul anilor de studiu!
Ți-am pregătit aici un articol despre avantajele și dezavantajele unui loc de muncă în timpul facultății!

Mersi pentru atenție!

Ți-a fost util articolul?


Vlad Arhire

Student masterand, împătimit al experiențelor de orice fel și dedicat vieții de student. Unul dintre obiectivele lui este acela de a-și ajuta colegii mai mici să profite de anii frumoși ai studenției, să învețe din greșeli și să beneficieze de orice oportunitate valoroasă. Printre realizările sale regăsim două experiențe de studiu în străînătate prin programul Erasmus, o experiență în SUA prin programul Work and Travel. Pe partea profesională, Vlad este activ în zona de Marketing.

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.