Dacă urmează să dai bacul curând și simți deja presiunea examenelor, sper să-ți prindă bine sfaturile mele. Dacă te apropii de cel mai important moment din viața ta de până acum, sper să-ți fie utilă povestioara mea.

Cum te simți înainte de bac?

Chiar dacă suntem conștienți de faptul că urmează să dăm bacul, presiunea vine abia în momentul în care apare primăvara. Mai mult, simțim că vine momentul de glorie imediat după ce dăm simularea de bac și facem haz de necaz.

Acesta este primul moment în care simțim pe viu experiența examenului de bacalaureat și totodată, este primul punct de evaluare, care ne arată că ar trebui să mai învățăm!

Oricum, cu toate că nu îmi dau seama cât de pregătit ești în acest moment, îți spun.. Acum este momentul tău!

N-ai învățat niciodată atât de mult

Sunt sigur că n-ai învățat niciodată atât de mult. Cred că nici măcar nu știi de unde să o apuci și cum să gestionezi volumul mare de informație.

Ai văzut că nu merge cu nopți nedormite și cu învățat cu o săptămână înainte, corect? În orice caz, încă mai sunt soluții pe care sigur le știi, dar nu le pui în practică.

sfaturi bac

Folosește timpul care a rămas până la bac într-un mod inteligent

Acum o să-ți spun povestioara mea, pentru că modul în care am învățat eu s-a dovedit a fi bun. Dacă mai adaug și un pic de minte de la vârsta mea de acum, sigur va avea succes și la tine.

Bacul îl dai o singură dată, iar nota pe care o vei lua la bac nu-ți va oferi bogăție și o carieră frumoasă fără muncă. Totuși, îți va da încredere și îți va demonstra că ești bun, dar mai ales că poți!

Folosește-ți timpul care a rămas până la bac organizat! Pune-ți ordine în viață și gândește-te bine care îți sunt prioritățile. Eu așa am făcut și am luat bacul o notă de peste 9, chiar dacă în liceu nu am fost un elev de 9.

M-am gândit că vreau să iau bacul neapărat! Și m-am mai gândit și că vreau să îl iau cu notă mare!

1. Mi-am făcut program pentru ultimele 3 luni dinainte de bac

  • am citit în fiecare seară
  • am făcut exerciții în fiecare zi

2. Am făcut variante de bac la fiecare final de săptămână și mi-am rugat mereu profesorii să se uite peste ele

3. Am învățat constant, timp de câteva ore în fiecare zi. Uneori mai mult, alteori mai puțin!

4. Nu mi-am scos niciodată din minte faptul că media mea de la bac va fi cel puțin 9

Nu există altă soluție

Îți spun sincer, că altă soluție mai bună decât perseverența și stabilirea unui obiectiv clar nu există! Munca zilnică bate talentul și chiar și inteligența. Bacul nu este o etapă care îți solicită inteligența, ci doar capacitatea ta de a te pregăti!

Oricine poate să ia bacul, dacă se pregătește și dacă rămâne constant până la momentul examenelor. Oricine face exerciții timp de câteva luni, zilnic, nu va avea problema de a pica bacul. 

Totul stă în deciziile tale: te concentrezi pe ultimele luni de școală ca să iei o notă care te va face mândru, atât pe tine, cât și pe apropiații tăi, ori ești nepăsător și vrei să-ți pară rău peste ani că puteai face mai mult?

Citește, scrie, fă exerciții în fiecare zi și vei fi din ce în ce mai aproape de 10! Îți garantez!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.