Dacă doriți să vă afișați videoclipurile din vacanță prietenilor dumneavoastră, vor fi rare situațiile în care aceștia să dorească să vadă o colecție de 40 clipuri video și o durată de 3 ore și jumătate.

În acest caz, cei mai buni aliați sunt programele de editat video, pe care le puteți instala pe telefonul mobil. Le puteți folosi cu succes pentru a adăuga efecte speciale și nu numai.

Un program de editare video vă poate ajuta să vă afișați produsele din toate unghiurile, colaborând în producția de videoclipuri profesionale pentru platforme, precum Instagram, Facebook, YouTube sau orice alt site unde partajați videoclipuri.

Am testat 10 programe de editat video gratuite 

Există o serie de programe de editare video, ușor de utilizat, iar cele mai multe dintre ele sunt gratuite. Fie că vrei să faci un video personal, fie că ai o companie și vrei să te diferențiezi de concurență, cu siguranță vei putea face acest lucru după prezentarea celor mai faine 10 programe de editat video gratuite.

1. YouCut

YouCut, în ciuda numelui său, face mult mai mult decât să taie videoclipuri. Acest soft editare este un editor video complet. Cu YouCut puteți pune împreună mai multe clipuri video și fotografii, le puteti trunchia, adăuga efecte, texte și emojis. De asemenea, puteti alege efecte, dar adăugați și muzică, înregistrați vocea. YouCut este considerat de mulți, drept cel mai bun program de editat video.

5.076.151 descărcări – ⭐ 4,9 rating

2. Filmora

FilmoraGo este program editare video free, pe care ar trebui să o utilizați cu telefonul mobil pe modul peisaj, nu portret. Are o interfață oarecum ciudată, deși odată ce te obișnuiești cu modul său de utilizare, ar trebui să se deplaseze mai repede decât alte aplicații similare. Cu Filmora poți adăuga voiceovers, tranziții între clipuri, dar poți adăuga texte și subtitrări. Acesta se numără printre cele mai folosite aplicații de editat videoclipuri.

693.924 descărcări – ⭐ 4,6 rating

3. Viva Video

Vivavideo este o aplicație de editat video, care ne permite fiecăruia dintre noi să devenim un adevărat expert în editarea video. Fără a avea nevoie de cunoștințe speciale, este ușor să creezi producții magnifice ale celor mai bune momente din viața ta.

Puteți gestiona cu ușurință fotografiile și clipurile video cu o intuiție excelentă și puteți adăuga o piesă audio. Numeroasele sale caracteristici, cum ar fi zoom, efecte și animații, vă permit să creați conținut unic. Odată ce ați terminat editare video pe telefon, pur și simplu extrageți videoclipul direct pe telefon și partajați-l cu membrii comunității, prietenii sau familia pe social media.

descărcări – ⭐ 4,4 rating

4. InShot

Editorul video InShot amintește de Viva Video, dar cu o interfață mai simplă și fără a încerca să vă facă să treceți prin casetă, la fiecare clic. Cu InShot, puteți folosi filtre, muzică, text, dar și fundaluri, autocolante. Aceasta este o aplicație des utilizată de împătimiții retelelor sociale.

14.135.860 descărcări – ⭐ 4,9 rating

5. VideoShow

VideoShow are multe în comun cu Viva Video. Pentru început, acesta depășește, de asemenea, o sută de milioane de descărcări pe Google Play și are, de asemenea, o versiune plătită în valoare de 41.99 € pe viață sau 22.99 € pe an. Se remarcă prin temele sale gata de utilizare, care adaugă automat tranziții, filtre și muzică. Cu aceasta este posibil să adăugați muzică, efecte sonore și voce-over-uri la un videoclip, în plus față de perfecționarea lor prin filtre, efecte, tranziții și autocolante.

5.833.777 descărcări – ⭐ 4,6 rating

6. KineMaster

O opțiune mai tradițională este KineMaster, pentru editare video online, care se comportă mai mult ca editorii video de o viață, cu cronologia și interfața sa orizontală. Cu această aplicație, puteți adăuga voce, alte materiale video, audio, dar și efecte de tranziție. Inerfața pare complicată, însă nu este, ba chiar este drăguță.

4.878.332 descărcări – ⭐ 4,3 rating

7. Videoshop

Dacă opțiunile de mai sus sunt prea exotice pentru dumneavoastră, Videoshop este un program de tăiat videoclipuri oarecum mai simplu. Opțiunile de editare includ adăugarea de muzică și efecte audio, trunchierea clipurilor video, adăugarea de text și alegerea din cele patru tranziții disponibile pentru a comuta de la un clip la altul. Instrumentele Voice-over, revenire, rotire și înclinare sunt rezervate pentru versiunea plătită.

853.665 descărcări – ⭐ 4,7 rating

8. CapCut

CapCut este aplicația de editare video a creatorilor TikTok. Este o aplicație completă axată pe editarea videoclipurilor verticale, care oferă atât de multe posibilități încât pare neadevărat că este o aplicație de editare video pe mobil. CapCut este ideal pentru editarea videoclipurilor, iar în rezoluția dorită, chiar 4K HDR, fiind capabil să ajusteze aproape toți parametrii de bază ai videoclipului, cum ar fi luminozitatea, contrastul, saturația, expunerea, temperatura, cu o bibliotecă uriașă de tranziții și efecte și texte. Nu în ultimul rând, CapCut este un program de tăiere video, însă nu degeaba este îndrăgită de către generația TikTok.

3.760.783 descărcări – ⭐ 4,6 rating

9. AndroVid

AndroVid este o aplicație de tăiere video, în care utilizatorii editează conținutul fiecărui videoclip cu caracteristici diferite, în loc să utilizeze mai multe clipuri. Fiecare caracteristică este ușor de utilizat, dar necesită ca utilizatorii să facă alegeri rezonabile. În același timp, aplicația asigură în continuare că puteți crea videoclipuri de calitate sau le puteți converti în mai multe formate diferite, cu parametri personalizați.

338.519 descărcări – ⭐ 4,2 rating

10. Magisto

Principalul avantaj al acestui program de editare video este faptul că face aproape toată munca pentru tine, așa că trebuie doar să furnizezi clipurile video și să aștepți. Versiunea gratuită are anumite limite – nu poți exporta videoclipul rezultat, de exemplu – dar îți permite să evaluezi “magia”. Practic, adaugi videoclipurile, alegi tema, coloana sonoră și aștepți rezultatul.

1.149.081 descărcări – ⭐ 4,1 rating

Ați aflat opțiunile pentru a găsi cel mai bun program gratuit de editare video, puteți începe să le testați. În timp ce fiecare opțiune are propriile avantaje și dezavantaje, sperăm că aveți acum o idee mai bună despre care ar putea fi cel mai bun program de editare video, pentru afacerei sau pentru uz personal.

Pentru editarea videoclipurilor, este necesar un efort mai mare decât în cazul fotografiilor sau al postărilor de tip text. Un videoclip de marketing profesionist și bine făcut, poate ajuta in a spune o poveste despre produsele dumneavoastră, dar va reuși și să capteze atenția publicului.

Share.

Studii finalizate la Facultatea de Litere Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu peste 7 ani experienta in continut digital, content si copywriting, marketing online si administrare pagini Social Media. Seriozitate si profesionalism constant sunt cuvintele care ma definesc, in care asociez afacerea clientilor cu texte redactate profesional, care sa inspire incredere, sa creasca notorietatea brandului sau sa sporeasca vanzarile.