Ce bine este în vacanță și ce bine ar fi dacă nu s-ar termina niciodată! Din păcate, până nu găsim lampa fermecată care să ne îndeplinească dorința, trebuie să ne readaptăm la vechile obiceiuri.

Pentru unii dintre noi devine un chin, pentru alții un nou început cu noi perspective. În articolul de astăzi vom parcurge drumul anevoios care ne conduce din vacanță sau concedii și ne conduce spre revenirea la muncă.

Revenirea la muncă după vacanță

Vacanțele lungi și dese, cele mai așteptate momente din an

Până acum nu am întâlnit un om care să-mi spună că nu așteaptă acel moment în care are liber de la muncă sau școală și libertatea de a-și petrece timpul cu gândul departe de obiceiurile obișnuite.

Vacanțele ne prind foarte bine, în special atunci când avem posibilitatea de a părăsi orice lucru legat de muncă sau școală. Plajă, excursii, țări străine, mâncare bună, hoteluri, aventură și așa mai departe.

Avem nevoie de aceste lucruri și este bine să le facem. Dar ce se întâmplă atunci când vacanța se întinde pe o perioada mai lungă de timp și ai destul timp cât să îți ieși din mână sau să îți pierzi motivația de a te întoarce la locul de unde ai plecat?

Revenirea la activitatile normale

Vacanța este momentul de recuperare și de energizare

O vacanță îți aduce timpul de care ai nevoie pentru a-ți redobândi și recăpăta energia de care ai nevoie pentru a face lucrurile la potențial maxim. Este bine să ne deconectăm de la tot ce înseamnă muncă, să ne relaxăm și să scăpăm de presiunea pe care o avem zi de zi.

Din punct de vedere psihologic, o vacanță aduce numeroase beneficii pentru noi. Diverse studii arată că timpul pe care îl avem seara după muncă și în weekendu-uri nu este îndeajuns pentru a ne recupera. Oricât de bine ne-am simți seara după ce venim de la școală sau muncă, se pare că nu este de-ajuns.

munca-dupa-vacanta

Vacanța este momentul de introspecție și de evaluare personală

După cum spuneam, vacanțele ne deconectează de la obiceiurile obișnuite. Din punctul meu de vedere, te poți folosi de timpul petrecut în vacanță pentru a-ți face o evaluare și poate să-ți stabilești noi obiective.

Ai destul timp să te gândești la relațiile personale, la abilitățile, pasiunile și dorințele tale. Poate nu strică să îți stabilești o listă cu obiective din moment ce ai mintea proaspătă și te simți atât de bine. Chiar și un plan de acțiune pentru momentul în care te întorci acasă!

introspection

Cum ne întoarcem la vechile obiceiuri cu aceeași energie pozitivă? Cum facem revenirea la muncă?

‘’Cui îi arde’’ de întors la școală după o vacanță extrem de reușită de o săptămână la mare? Sau mai ales după câteva săptămâni de stat acasă, cum ar fi în perioada de iarnă.

Probabil foarte puțini sunt aceia care așteaptă cu nerăbdare să înceapă școala sau munca. Dar energia bună pe care o iei din vacanță o poți folosi cu acuratețe în perioadele ce urmează.

Trebuie doar să nu îți uiți scopurile și direcția în care vrei să mergi! Ce-ar fi dacă ne-am folosi de timpul din vacanță pentru a citi cartea de care nu am avut timp și energie până acum?

Ce ar fi să ne dezvoltăm părțile pe care nu le stăpânim atât de bine? Cum ar fi să mergem să vizităm niște locuri/ afaceri ca să ne găsim inspirație pentru pasiunile noastre? Să ne gândim la proiectele care urmează la facultate și măcar să ne facem un plan?

Revenirea la modul de lucru obișnuit trebuie să fie treptată și nu dintr-o dată

Dacă nu te-ai gândit nici măcar puțin la ce va urma, la ce obiective ai și cum le vei aborda, atunci revenirea la modul de lucru obișnuit și obiceiuri vechi va fi un chin. Îți va lua cel puțin vreo două săptămâni până când să începi să tragi iar taurul de coarne.

Pe principiul că prima săptămâna e prima și nu se pune, săptămâna viitoare este de adaptare și abia apoi o începi să miști ceva cu adevărat.

Ceea ce nu face decât să îți aglomereze din nou programul și să îți creeze din nou energie negativă și presiune. Astfel, cazi din nou in aceeași rutină și obiceiurile proaste care nu o să se schimbe niciodată!

munca si motivatie

Secretul pentru a avea energie și forță proaspătă pentru revenirea la muncă

Că e vacanță sau nu, întotdeauna trebuie să nu scăpăm din ochi motivul pentru care ne trezim cu plăcere dimineață și ne punem la somn cu fericiți cu gândul la același lucru.

Sensul vieții îl redăm noi, nu locul de muncă sau școala! Atâta timp cât noi suntem încă împliniți, dornici și motivați de a face ceva, îl vom face cu plăcere indiferent de loc.

Orice vacanță poate deveni începutul unui ‘’eu’’ mai bun decât cel dinainte de vacanță! Folosește-te de momentele de relaxare pe care le ai pentru a-ți construi și dezvolta partea interioară.

Asta nu necesită prea mult timp dacă ne obișnuim să o facem zilnic! Nu-ți ieși din mâna și ‘’keep on track’’ oriunde te-ai afla!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.