Este foarte ușor este să amânăm lucruri foarte importante din viață, cu propriul discernământ. Amânăm lucruri de pe-o zi pe alta, astfel încât ajungem să nu se mai le mai realizăm niciodată.

Deseori, cel mai întâlnit inamic care ne împiedică să luăm atitudine este lenea, dezinteresul sau lipsa de motivație. Acesta este un fenomen super întâlnit în rândul tinerilor și se numește ‘’Procrastinare’’.

Procrastinarea

Procrastinarea este principalul inamic în dezvoltarea noastră personală sau profesională

Procrastinarea apare atunci când facem cu totul altceva, în detrimentul lucrurilor prioritare din viață noastră! Avem de făcut un proiect sau o temă, dar prioritizăm alte lucruri precum ieșitul cu prietenii, uitatul la seriale sau jucatul pe computer.

Deși știm că acel proiect nu durează mai mult de câteva ore sau zile, alegem să lăsăm totul până în ultima zi, ajungând în cele mai rele cazuri să nu-l mai facem. Spun proiect, dar poate fi un obiectiv personal, cum ar fi urmarea unui curs, cititul unor cărți pentru dezvoltare, trimiterea unor emailuri în scopuri profesionale etc.

Procrastinarea este motivul pentru care nu reușești să urci pe scara succesului

Orice ar însemna succesul pentru tine, este clar că dacă nu iei atitudine și nu îți organizezi viața, nu vei putea niciodată să ajungi acolo unde îți dorești.

Trebuie să ne împărțim timpul astfel încât să fim siguri că nu neglijăm obiectivele noastre principale care ne ghidează spre satisfacția maximă. Este important să îți setezi niște obiective mari și late, astfel încât să știi pentru ce faci școală, pentru ce înveți, pentru ce muncești.

Dacă nu ai un traseu bine stabilit în viață, vei merge din floare în floare până atunci când vei acumula o mulțime de frustrări și nu vei înceta niciodată să te uiți în curtea vecinului.

Toți trecem prin asta, dar mai devreme sau mai târziu ne dăm seama că tot ceea ce neglijăm sau nu rezolvăm la timp, se va întoarce împotriva noastră la un moment dat.

Evita procrastinarea

Setează obiective, organizează-te și evită procrastinarea

Planificarea și organizarea sunt factori extrem de importanți care te vor ajuta să eviți procrastinarea. Începi prin a-ți stabili obiective pe termen lung, scurt / mediu cu privire la ceea ce îți dorești să faci în viață sau la școală.

Planifici activitățile și lucrurile de făcut pe hârtie sau printr-un program online, stabilești timpul și evident timpul la care activitatea trebuie să fie gata.

Conceptul este foarte bine evidențiat în management prin ‘’Graficul Gantt’’. Figura de mai jos ilustrează un ultim exemplu pe care l-am folosit eu într-un proiect de la facultate. Evident, folosește ce dorești tu și cum dorești tu pentru a diminua procrastinarea!

Planificare Grafic Gantt

Odată realizat, planul trebuie respectat, altfel care mai e rostul sau? Dacă nu te pricepi, cere ajutor sau încearcă să studiezi și să înțelegi mai bine de ce este important să planifici și să te organizezi. Vei observa că toate companiile și oamenii de succes fac asta pentru a se menține pe linia de plutire.

Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi

Viața ne arată că un lucru făcut la timpul său aduce cele mai bune rezultate. Renunță la comoditate, mai ales atunci când ești tânăr, deoarece acum ai vârsta la care energia și timpul sunt prietenii tăi!

Dacă îți iei un angajament, respectă-l! Când amâni ceva nu obții niciun beneficiu, în afară de comoditate. Tot ceea ce amâni, ori îți va provoca dezamăgiri, ori îți va aglomera timpul ulterior, exact când nu îți dorești.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.