Ai de făcut o prezentare PowerPoint și ești în lipsă de inspirație sau de idei? Ți-am pregătit o listă cu prezentări PowerPoint faine, cu idei și modele adunate de-a lungul timpului care au prins foarte bine în fața publicului sau a profesorilor.

Prezentările PowerPoint din acest articol sunt gata făcute, cu scopul de a te ajuta atunci când nu ai idei sau nu-ți găsești un model bun de inspirație. Trebuie doar să vezi care îți place mai mult, după care să le descarci și să te folosești modelele făcute de mai jos.

Cum ar trebui să arate o prezentare PowerPoint interesantă?

Ca în orice lucru bine făcut, totul pleacă de la câteva reguli și tehnici esențiale. O prezentare PowerPoint ar trebui să respecte neapărat o serie de reguli profesionale în ceea ce privește structura și aspectul.

În cei peste 6 ani de studenție, am făcut foarte multe prezentări PowerPoint și mi-am dezvoltat simțul estetic, precum și structura discursului. Experiența profesională de Graphic Designer mi-a fost de mare folos, iar prezentările mele au fost întotdeauna apreciate de către profesori sau colegi.

Reguli de realizare a unei prezentări PowerPoint

Cel mai important este aspectul și structura unei prezentări, după cum spuneam mai sus. Este foarte important să urmezi câteva principii esențiale atunci când realizezi o prezentare PowerPoint:

1. Folosește puțin text

Niciodată să nu umpli un slide cu text. Lasă-l simplu, prezintă doar câteva idei pe care să le dezvolți prin vorbit. Textul mult va face ca oamenii care vizionează prezentarea să fie atenți la text și nu la ceea ce explici tu, ceea ce îți poate afecta atenția și înțelegerea mesajului.

2. Folosește imagini de calitate

Folosește doar imagini de calitate. Dacă folosești imagini de pe Google, asigură-te că acestea au calitate bună – ți-aș sugera peste 1500 de pixeli. O imagine slab calitativă, care se vede pixelată îți afectează aspectul prezentării!

3. Folosește același font și aceleași dimensiuni pentru titluri sau text normal

Nu folosi niciodată mai mult de două fonturi în prezentare. Ideal ar fi să folosești același font de la început până la sfârșit, din motive de estetică și contrast.

Încearcă să oferi contrast prezentării prin diferențierea titlurilor de textul normal! Ar fi ideal dacă titlurile ar fi de x2 mai mari decât textul.

Asigură-te că textul normal este scris destul de mare, astfel încât să se poată citi chiar și din ultima bancă. De aceea este recomandat să nu folosești mult text, ci doar idei!

4. Aliniază elementele din slide

Este absolut necesar să aliniezi elementele din slide în aceeași direcție. Dacă ai titlul aliniat la stânga, pornește cu textul aliniat la nivel cu titlul în partea din stânga.

Dacă ai o imagine sus și scrii sub ea, asigură-te că începi să scrii exact de la limita marginii din stânga a imaginii. Dacă ai o imagine în partea stângă și în partea dreaptă text, centrează imaginea pe verticală la nivel cu textul.

5. Nu pune text peste imagine

Evită să folosești text peste imagine. Acesta nu se va vedea, iar în niciun caz să nu folosești culoare pentru text doar ca să fie vizibil pe imagine. Va arăta oribil. Dacă te descurci cu efectele și poți să îi adaugi ceva transparență și o tentă închisă imaginii, atunci este în regulă textul pe imagine. Altfel, nu!

6. Lasă margini

Nu te duce niciodată cu textul până în limita slide-ului. Asigură-ți întotdeauna un spațiu de siguranță pe fiecare margine, ideal ar fi să fie la fel pentru toate slide-urile. Decât să înghesui elemente sau text într-un slide, mai bine mai faci unul!

Prezentări PowerPoint – idei și modele interesante pentru școală

Îți voi pune la dispoziție o listă diversificată de prezentări PowerPoint interesante pe care le-am ales cu grijă! Îți pun la dispoziție idei și modele de PowerPoint pe care eu le consider potrivite pentru o prezentare de succes la școală, fie că este liceu ori facultate.

Tot ce va trebui să faci este să le descarci, să alegi modelul și design-ul preferat, iar apoi să începi să modifici textul, să înlocuiești elementele sau să schimbi culori. Astfel, economisești mult timp și energie, iar prezentarea ta va fi așa cum îți dorești.

8 Idei și Modele de prezentări PowerPoint gata făcute

Am pregătit 8 template-uri de Prezentări PowerPoint, unele dintre cele mai faine și interesante modele pe care le-am folosit. Eu le-am modelat la rândul meu într-un program online, denumit Canva. De acolo, le-am exportat PowerPoint și ți le-am pus la dispoziție și ție în cele ce urmează!

Pentru a descărca orice model de mai jos, mergi în colțul din dreapta jos sub forma de cărticică și dai click pe săgeata îndreptată în jos – după care apeși pe descărcați o copie.

1. Prezentare PowerPoint cu model natură

Powered By EmbedPress

2. Prezentare PowerPoint cu model creativ

Powered By EmbedPress

3. Prezentare PowerPoint cu model purple

Powered By EmbedPress

4. Prezentare PowerPoint cu model grey

Powered By EmbedPress

5. Prezentare PowerPoint cu model summer

Powered By EmbedPress

6. Prezentare PowerPoint cu model classy

Powered By EmbedPress

7. Prezentare PowerPoint cu model shady

Powered By EmbedPress

8. Prezentare PowerPoint cu model yuppi

Powered By EmbedPress

Unde găsești mai multe prezentări PowerPoint sau idei/ modele gratuite?

De când scriu pe blog, am tot promovat Canva prin diferite materiale. De asemenea, la școală mereu le spun colegilor de canva.com. Este o platformă extrem de prietenoasă cu userii și foarte ușor de folosit.

Atunci când am o prezentare de făcut, eu apelez cu toată inima la Canva deoarece este locul perfect în care iau naștere cele mai frumoase prezentări PowerPoint, locul în care se găsesc cele mai faine idei și modele.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.