Percepem facultatea ca fiind mediul în care vom învăța noțiuni avansate, vom cunoaște noi oameni și noi moduri de a învăța. O percepem ca fiind o instituție de dimensiuni mai mari, în care materia este mai elaborată și examenele sunt mai grele. Câți dintre noi considerăm facultatea ca fiind rampa de lansare pe piața muncii sau în mediul de afaceri? În cele ce urmează, va voi expune o parte din oportunitățile pe care le consider extraordinar de benefice pentru viitorul oricărui student.

studenti si oportunitati

Nu ești motivat să înveți la facultate? Explorează oportunitățile din facultate!

Dacă pentru tine facultatea nu este prioritatea numărul unu și ai ales facultatea pentru a le face părinților pe plac, atunci rezultatul va fi pe măsură. Vei face ceva ce nu-ți face plăcere, nu vei înțelege mare lucru din ea și te vei chinui, astfel încât vei arunca numai vorbe grele despre acel loc. Pentru aceia care se află în această situație, am o recomandare. Explorați oportunitățile din facultate și veți învăța mai multe experimentând, decât ați putea învăța la cursuri. Oportunitățile din facultate îți dau ocazia să te dezvolți diferit, să fii diferit, să îți găsești drumul în viață!

Călătorește, cunoaște, învață și explorează prin oportunitățile din facultate!

Sună de parcă ar fi viața perfectă pentru unii dintre noi. Poți căpăta toate caracteristicile de mai sus prin intermediul oportunităților din facultate. Nu mulți știu de ele sau foarte mulți nu sunt interesați de ele. De ce să nu fii tu acela care pleci să te dezvolți în universități din străinătate (care nu sunt neapărat mai grele, dar mai eficiente)? De ce să nu călătorești, să cunoști culturi și alte moduri de a învăța, care se potrivesc mai bine zilelor noastre? De ce să nu pleci să faci un stagiu de practică la o firma internațională din Europa pe timpul verii? De ce să nu profiți și să pleci în tabere organizate la nivelul facultății? Toate pe fonduri alocate de Uniunea Europeană sau prin burse acordate de facultate.

Oportunitati de calatorie

Ai câțiva ani de studenție în care poți călători în lung și-n lat pentru a deveni unul dintre cei mai buni

Nu trebuie să fii un student de top pentru a beneficia de oportunitățile din facultate. Spre exemplu, programul Erasmus îl poate urma oricine, deoarece ofertele universităților străine sunt variate. Există și universități în care este mai greu, dar există și universități în care modul de studiu este diferit și materia este mai lejeră. Poți alege, de asemenea să faci stagii de practică pe perioada verii în Europa, la companii în care te vei dezvolta enorm. Prin programul pentru studenți Work and Travel, poți munci și dezvolta latura profesională, iar în timpul liber poți călători oriunde dorești. Oportunități sunt mai multe, însă dacă le alegi pe acestea, cu siguranță nu vei mai avea timp de altele. Le poți repeta de câteva ori pe ciclul de învățământ, așa că le vei simți din plin!

Beneficiile pe care le oferă oportunitățile din facultate

Cel mai mare beneficiu pe care îl vei obține va fi încrederea și cunoașterea de sine. Mergând și experimentând alte culturi și alt mod de studiu, vei deveni un om complet, stăpân pe sine și cu viziuni diferite. Vei înțelege esența vieții, îți vei descoperi probabil drumul în viață, te vei dezvolta mai mult decât colegii tăi și vei fi mult mai apreciat. De-ndată ce aceste oportunități au fost explorate, surprinzător vei avea parte de alte oportunități de viitor!

Ieși din zona de confort și acceptă noi provocări pentru a obține avantaje

Este uman să fim precauți, nehotărâți sau sceptici în a încerca lucruri cu care nu suntem familiari. Cui nu îi este frică la început să plece singur într-un oraș aflat la 2000-3000 de km depărtare de părinții și prietenii lui? Tuturor ne este, dar odată depășit acest obstacol dificil doar în teorie, vei deveni mai deschis și mai dornic să treci la nivelul următor. Acesta este efectul oricărui obicei, din fericire în cazul nostru, un obicei bun. Odată început, vei dori mai mult și mai mult. De aceea te sfătuiesc să vezi facultatea prin alți ochi și să încerci să găsești în ea acele lucruri care îți sunt folositoare și care te motivează.

Oportunitati pentru studenti

Ai oportunitatea să fii diferit, să ieși din tiparul de student clasic.

Îți garantez, că alegând o cale diferită îți vei crește stima de sine, vei căpăta viziuni și perspective noi legate de viață și carieră, iar standardele legate de dorințe și așteptări vor crește. De asemenea, vei fi mult mai apreciat și alte oportunități nu vor întârzia să apară. Ai ocazia să clădești ceva frumos, alegând o abordare diferită în ceea ce privește școală și carieră. 

Informează-te și cere ajutorul altor colegi

Nu ezita să încerci să explorezi și alte modalități de a te dezvolta. Dacă ai nevoie de ajutor, cere-l! Poți întreba colegi care beneficiază sau care au beneficiat de diferite oportunități ori chiar oameni din mediul online. Dacă consideri că îți pot fi de ajutor, îți voi răspunde la întrebări cu drag.

Numai bine!

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.