Pariurile sportive sunt apreciate pentru că sunt distractive, îți dau acea doză de adrenalină de care majoritatea oamenilor au nevoie la un moment dat și îți oferă posibilitatea să câștigi niște bani. 

Dacă ești începător în domeniul pariurilor sportive, nu ar trebui să te grăbești să pariezi pentru că oricât de simplă ți s-ar părea această activitate, lucrurile nu stau chiar așa. Ca parior aflat la început de drum este dificil să faci totul corect și este posibil să ai o abordare greșită, ceea ce va cauza supărare și pierdere de bani. 

Înainte să începi să pariezi, trebuie să fii bine pregătit, să cunoști cât mai multe detalii despre pariurile sportive și, în mod special, să ții cont de recomandările pariorilor experimentați. Cu cât ești mai informat cu atât vei avea șanse mai mari să ieși pe profit în urma unei sesiuni de pariuri. 

Așadar, iată câteva sfaturi esențiale care te vor ajuta să ai succes ca parior: 

Stabilește-ți obiective realiste 

Să câștigi câteva pariuri este destul de ușor atunci când pariezi pe sport pentru că este foarte probabil să poți face predicții precise pe unele meciuri sau sportivi cunoscuți. Este suficient să urmărești lista de “meciuri azi”, să pariezi pe echipele pe care le cunoști cel mai bine și vei avea șanse mari de câștig. Dar, între a câștiga uneori la pariuri și a câștiga suficient de des pentru a obține profit este o diferență mare. 

De aceea este recomandat să îți stabilești niște scopuri cât mai aproape de realitate atunci când faci pariuri sportive. Concret, așteaptă-te să câștigi ocazional, pe termen scurt și să fii pregătit să pierzi destul de mult dacă joci pe termen lung. Doar un mic procent dintre pariori ies pe profit dacă joacă constant pe perioade lungi de timp. 

Dacă pariezi având așteptări nerealiste vei avea parte doar de frustrări și dezamăgiri. 

obiective realiste

Învață regulile de bază 

După cum ai aflat din primele rânduri ale acestui articol, este absolut esențial să înveți elementele de bază înainte de a începe să pariezi. Dacă stăpânești bine regulile de pariere, vei fi sigur pe tine și te vei bucura de experiența pariurilor sportive. 

Dacă nu cunoști noțiuni precum pariuri cu cote fixe, componentele unui pariu sportiv, tipurile de pariuri sportive, forme alternative de pariuri sportive și cum să pariezi la o casă de pariuri atunci înseamnă că încă nu ești pregătit să intri în joc. 

Nu depăși bugetul alocat 

Acesta este cel mai important sfat de care trebuie să ții cont când joci la pariuri sportive: stabilește-ți un buget clar pentru această activitate și indiferent de câți bani ai sau care sunt obiectivele tale pe termen scurt sau lung, pur și simplu trebuie să stabilești un buget și sub nicio formă să nu cheltuiești mai mult decât ai hotărât inițial. 

Știi deja că la pariuri sportive pierderea de bani este mai probabilă decât câștigarea banilor. 

Îți poți seta un buget zilnic, săptămânal, lunar sau anual, depinde de preferințele tale. Modul în care îți configurezi bugetul depinde în întregime de tine. 

Dacă cheltuiești prea mult pe pariuri poți avea probleme precum datorii imposibil de achitat, neîndeplinirea unor obiective legate de familie etc. Poți ajunge chiar la dependență de pariuri, aspect care atrage după sine probleme mari financiare și psihice. 

Aceste aspecte negative pot fi ușor de evitat respectând un buget. Pariurile sportive sunt mult mai probabil să fie o experiență plăcută atunci când sunt accesibile și nu trebuie să îți faci griji dacă un pariu este câștigător sau nu.

Alege sporturile pe care le cunoști și îți plac 

Să te apuci de pariuri sportive merită doar dacă îți concentrezi eforturile asupra sporturilor care îți plac cu adevărat. Cu cât știi mai multe despre un anumit sport sau eveniment, cu atât este mai mare probabilitatea de a plasa pariuri de succes. Fă-ți temele și plasează pariurile pe baza cunoștințelor tale. Niciodată nu paria pe presupuneri. 

Dacă te pricepi la fotbal și baschet nu paria pe curse de câini sau orice alt sport despre care habar nu ai. Este de la sine înțeles că vei lua decizii bune și informate în cazul unor sporturi pe care le cunoști și îți plac.  

De asemenea, pariurile pe sporturi care nu te interesează cu adevărat nu îți aduc nicio bucurie. Chiar dacă crezi că poți face bani pariind pe un sport care nu îți place, adevărul este că experiența nu va fi una plăcută. Este important să îmbini câștigul financiar cu bucuria de a urmări un eveniment sportiv preferat. 

bugetul-alocat

Înțelege conceptul de valoare

Valoarea este un termen care se folosește mult în pariurile sportive. Acest concept se referă la relația dintre șansele unei selecții și probabilitatea ca rezultatul asociat să aibă loc.

Când șansele sunt mai mari decât „ar trebui” din punct de vedere tehnic să se bazeze pe probabilitatea relevantă, se spune că o selecție are o valoare așteptată pozitivă. Scopul unui pariu sportiv de succes este de a găsi o valoare pozitivă așteptată.

Dacă scopul tău este să faci bani din pariuri sportive, atunci este absolut vital să înțelegi corect conceptul de valoare. Deși nu este chiar atât de important să identifici valoarea pozitivă atunci când pariezi recreațional, ar trebui să iei măcar în considerare acest lucru. 

Profită de ofertele online

Majoritatea caselor de pariuri online oferă bonusuri sub formă de câteva pariuri gratuite sau îți creditează contul cu niște fonduri pentru a-ți menține loialitatea. 

Ai și o varietate mare de site-uri de pariuri unde poți juca. Cea mai grea parte a pariurilor online este să decizi la ce site-uri să pariezi.

Dacă alegi să pariezi online nu mai trebuie să te deplasezi la o casă de pariuri fizică. 

Concluzie

Pe lângă sfaturile de mai sus, ia în calcul și învățarea unor strategii de pariere, ține o evidență a pariurilor pe care le faci, nu te lăsa descurajat când pierzi și nici nu fi prea euforic și încrezător când câștigi. 

Caută mereu informații despre sporturi și reguli de pariere și păstrează un echilibru între timpul petrecut la pariuri și banii cheltuiți. 

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.