Există multe moduri diferite prin care oamenii se luptă cu stresul. Unii își dedică timpul hobby-urilor, alții aleg să călătorească, în timp ce alții pur și simplu preferă să tragă un pui de somn.

Deși jocurile video au adesea o reputație proastă, jucarea lor oferă multe beneficii. Unele dintre beneficiile intrinseci ale jocurilor video atât pentru copii, cât și pentru adulți includ stimularea creierului îmbunătățită, asimilarea abilităților de rezolvare a problemelor, ameliorarea stresului excesiv și așa mai departe.

Este timpul să înțelegem în detaliu jocurile online și avantajele sale. În loc să privească pasiv un ecran, jocurile video încurajează jucătorii să interacționeze cu personajele și cu alții și să ia decizii în fracțiuni de secundă.

Jocurile de noroc online cu rotiri fără depunere magic, respectă aceleași principii ca și restul jocurilor online. Când sunt jucate cu moderație, beneficiile jocurilor video în general depășesc riscurile. Uite și de ce.

Poți să socializezi

Odată cu evoluțiile majore ale tehnologiei, calitatea video a cazinourile devine mai bună. Experiența trăită în cadrul unui cazinou online live devine rapid, aproape imposibil de distins de experiența autentică în persoană.

Așa este și cazul componentei sociale. Interacțiunile cu alte persoane din jurul mesei sunt o modalitate excelentă de a socializa într-un mediu distractiv și palpitant. Această interacțiune este excelentă și pentru sănătatea mintală a jucătorilor. Din confortul sufrageriei tale, poți întâlni oameni din toată lumea în aceeași situație.

Chiar și ceva atât de simplu precum un chat live poate face minuni pentru dorința creierului de a se angaja în activități într-un grup. Iar pentru cei care caută mai mult decât un chat live, multe cazinouri online au metode mai captivante pentru a-ți cunoaște colegii de masă, așa cum ai face într-un cazinou din viața reală.creativitatea

Îți antrenează creativitatea

Jocurile online au potențialul de a introduce creativitatea în viața noastră. Există numeroase jocuri care ne aduc diverse medii și scenarii. Când jucătorii iau parte la activități, ei sunt forțați să se gândească la posibilitățile pe care ar putea să nu le fi luat în considerare anterior.

În loc să se uite fără minte la televizor toată ziua, jucătorii se implică în îndeplinirea diferitelor sarcini și activități. Toate acestea impun jucătorilor să gândească diferit. Gândirea convențională nu face întotdeauna treaba aici, așa că jucătorii sunt obligați să adopte abordări diferite pentru a atinge obiectivul jocului.

Jocurile video îți pot îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor

Nu cunoaștem cu toții pe cineva care poate să-și amintească informații la viteze fulgerului și să reacționeze rapid? Nu ar părea o surpriză totală dacă ți-am spune că această abilitate a fost întărită de jocuri. Pe măsură ce noi informații sunt introduse în mod constant în creierul jucătorilor și afișate în timpul jocului, jucătorii vor trebui să se adapteze rapid și să ia decizii în interesul lor.

Jucătorii care au jucat în mod activ jocuri cu ritm rapid au reacționat cu 25% mai rapid la întrebările despre o imagine pe care au văzut-o decât cei care nu sunt jucători, spune un studiu. S-ar putea să ajungi să iei decizii mai rapide și mai bune odată ce începi să joci jocuri online.

noi-competente

Dezvoltarea răbdării și a abilităților de rezolvare a problemelor

 În zilele noastre, jocurile online implică personaje stratificate, misiuni sofisticate, lumi vaste și provocări pe mai multe niveluri. Astfel de jocuri online sunt concepute sub formă de puzzle-uri complexe care necesită multe ore pentru a fi rezolvate.

De cele mai multe ori, aceste jocuri necesită soluții bazate pe acțiune. Acestea sunt adaptate atât interesului adultului, cât și al copilului de a încerca să gândească toate căile posibile de ieșire atunci când apare o problemă, fie ea virtuală sau în lumea reală.

Înțelegerea modului de a gândi independent și de a elabora strategii într-un mediu fantezist plin de viteză este o abilitate care se poate transpune eficient în lumea reală.

Cercetări ample au constatat că copiii care au jucat jocuri bazate pe strategie au prezentat o îmbunătățire remarcabilă în rezolvarea problemelor, obținând astfel note mai bune, iar în același timp, distrându-se.

Dobândirea unor noi competențe

Majoritatea oamenilor nu văd jocurile de noroc ca pe un joc care te ajută să înveți noi abilități și să le aplici, sau ca pe ceva care implică o strategie în care trebuie să înveți și să aplici, dar adevărul este că, în realitate, pentru a juca un joc de cazinou precum blackjack-ul, implică un set de reguli referitoare la jocul în care trebuie să înveți.

De asemenea, există o combinație, învățarea regulilor nu este suficientă. Trebuie să studiezi strategia pentru a-ți îmbunătăți șansele de câștig. Există diagrame sau tutoriale disponibile pentru a-ți îmbunătăți abilitățile online. Există și alte jocuri de noroc care necesită strategie și sunt, de asemenea, bazate pe abilități, acestea includ: video poker, pariuri sportive etc.

Trecând la un joc precum pokerul, acesta necesită acea abilitate și strategie supremă, deoarece joci împotriva adversarilor umani ca tine, așa că necesită o strategie optimă pentru a putea câștiga și a-ți depăși adversarul. 

Dacă ești în căutarea a câtorva sfaturi pentru pariuri sportive, vei vedea că necesită, de asemenea, abilități specifice, adică înțelegerea cotelor. Deci, în general, jocurile de noroc te ajută să înveți noi abilități și să le îmbunătățești. Aceste abilități pot fi aplicate și în situații din viața reală.

Elevarea stării de spirit

 Jocurile le permit jucătorilor să câștige, să marcheze și să cucerească. Toate aceste sentimente pozitive le oferă jucătorilor un sentiment de realizare și ajută la îmbunătățirea stării de spirit a jucătorilor. Jocurile online au efecte semnificative de ridicare a dispoziției. Așa că data viitoare când o să ai o zi proastă, ia o pauză și joacă jocul tău preferat. Sunt mari șanse să te facă să te simți mai bine.

Concluzie

De fiecare dată când simți că ai o zi proastă este bine să iei o pauză de la alte activități și să încerci să te destinzi altfel, fie prin intermediul jocurilor sau a altor activități care îți vor antrena mai mult mintea.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.